Cota de piata

Cota de piata se refera la procentul detinut de o companie din vanzarile totale dintr-o industrie, intr-o anumita perioada de timp. Practic, cota de piata se refera la volumul total al vanzarilor societatii, raportat la vanzarile totale ale industriei in care activeaza. Desi cota de piata nu este neaparat un indicator al bunastarii companiei, ea […]

Cota de piata se refera la procentul detinut de o companie din vanzarile totale dintr-o industrie, intr-o anumita perioada de timp. Practic, cota de piata se refera la volumul total al vanzarilor societatii, raportat la vanzarile totale ale industriei in care activeaza.

Desi cota de piata nu este neaparat un indicator al bunastarii companiei, ea ii ofera proprietarului unei afaceri o perspectiva cu privire la dimensiunea si nivelul de competitivitate al business-ului.

Simplu spus, cota de piata arata cat de bine functioneaza o companie in raport cu competitorii sai. 

Cel mai simplu mod prin care poate fi calculata cota de piata este sa iei volumul total al vanzarilor unei societati pentru o anumita perioada si sa il imparti la volumul total al vanzarilor din industrie pentru aceeasi perioada.

Spre exemplu, daca o companie vinde asigurari de 900.000 lei, iar volumul total al vanzarilor de asigurari este de 9.000.000 lei, vom avea o cota de piata de 10%.

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram