Indici bursieri 

La baza, indicele bursier este o colectie de actiuni individuale care intra intr-o anumita categorie sau au caracteristici comune. El ajuta investitorii sa monitorizeze evolutia pietei sau a unui anumit sector economic si sa anticipeze performanta si directia viitoare.  Putem spune ca indicele bursier este un barometru care arata conditiile generale ale pietei. Ca sa […]

La baza, indicele bursier este o colectie de actiuni individuale care intra intr-o anumita categorie sau au caracteristici comune. El ajuta investitorii sa monitorizeze evolutia pietei sau a unui anumit sector economic si sa anticipeze performanta si directia viitoare. 

Putem spune ca indicele bursier este un barometru care arata conditiile generale ale pietei. Ca sa citesti in mod corect un indice bursier este important sa verifici evolutia acestuia in timp. 

Dintre cei mai cunoscuti indici bursieri ai pietei amintim indicele Dow Jones si Nasdaq.

Spre exemplu, indicele Nasdaq reflecta evolutia sectorului tehnologic. Deci daca vrei sa stii care este performanta generala a companiilor din acest sector, vei urmari prioritar indicele Nasdaq. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram