Oligopolul

Oligopolul este un model de piata care implica un grup mic de companii mari ce au aproape toate vanzarile din industrie si adesea se inteleg in privinta reducerii competitiei.  Un exemplu ar fi industria companiilor aeriene, unde companii importante precum British Airways si Air France, alaturi de competitorii lor opereaza cele mai multe rute, insa […]

Oligopolul este un model de piata care implica un grup mic de companii mari ce au aproape toate vanzarile din industrie si adesea se inteleg in privinta reducerii competitiei. 

Un exemplu ar fi industria companiilor aeriene, unde companii importante precum British Airways si Air France, alaturi de competitorii lor opereaza cele mai multe rute, insa exista si multe alte companii mai mici care impart intre ele un segment mai redus din piata si se straduiesc sa capteze interesul consumatorilor. 

Sunt cateva caracteristici ale oligopolului:

  • Bariere mari de intrare, intrucat companiile existente sunt deja cunoscute si prezente pretutindeni
  • Piata mai rezistenta la inovatie
  • Exista o oarecare cooperare si intelegere intre companiile competitoare care domina piata
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram