Evaziune fiscala

Evaziunea fiscala presupune utilizarea unor tactici ilegale prin care o persoana fizica sau juridica evita plata impozitelor, a taxelor sau a altor sume datorate bugetului de stat. Exista mai multe forme prin care o persoana se poate sustrage de la obligatiile fiscale. Cateva dintre actiunile care intra sub umbrela conceptului de evaziune fiscala sunt: Ascunderea […]

Evaziunea fiscala presupune utilizarea unor tactici ilegale prin care o persoana fizica sau juridica evita plata impozitelor, a taxelor sau a altor sume datorate bugetului de stat.

Exista mai multe forme prin care o persoana se poate sustrage de la obligatiile fiscale. Cateva dintre actiunile care intra sub umbrela conceptului de evaziune fiscala sunt:

  • Ascunderea sau nedeclararea venitului
  • Modificarea sau distrugerea unor acte contabile sau a altor mijloace de stocare a datelor
  • Pastrarea unor registre contabile care nu sunt conforme cu situatia financiara reala
  • Intocmirea unor documente de plata fictive

Evaziunea fiscala atrage cu sine sanctiuni grave pentru cei care nu respecta legea. Vorbim de amenzi, dar si prejudicii de imagine sau chiar pedeapsa cu inchisoarea. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram