CAPEX

Capex sau capital expenditure se refera la platile (cash sau credit) unei companii pentru achizitionarea sau modernizarea unor active fixe sau echipamente. CAPEX se refera la costul de capital si este diferit de o cheltuiala de zi cu zi, denumita adesea si OPEX sau cost operational. Spre exemplu, un OPEX ar fi achizitionarea de toner […]

Capex sau capital expenditure se refera la platile (cash sau credit) unei companii pentru achizitionarea sau modernizarea unor active fixe sau echipamente.

CAPEX se refera la costul de capital si este diferit de o cheltuiala de zi cu zi, denumita adesea si OPEX sau cost operational. Spre exemplu, un OPEX ar fi achizitionarea de toner pentru imprimanta, in timp ce CAPEX nu este o cheltuiala recurenta, are impact pe termen lung si de regula bunul nu poate fi amortizat integral in anul in care a fost achizitionat. In aceasta categorie intra cheltuieli cu masini, echipamente, proprietati care sa ajute la dezvoltarea intreprinderii. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram