Marja

Inainte sa incepi activitatea de investitii, este necesar sa iei in calcul un parametru important - marja. Marja este depozitul pe care ti-l solicita brokerul, o suma minima pe care trebuie sa o pui deoparte inainte sa deschizi o pozitie pe piata. Marja nu este un cost propriu-zis, ci o suma care ramane blocata in […]

Inainte sa incepi activitatea de investitii, este necesar sa iei in calcul un parametru important - marja. Marja este depozitul pe care ti-l solicita brokerul, o suma minima pe care trebuie sa o pui deoparte inainte sa deschizi o pozitie pe piata.

Marja nu este un cost propriu-zis, ci o suma care ramane blocata in contul tau cata vreme tranzactia este deschisa. Odata cu inchiderea pozitiei, suma din marja este deblocata.

De ce este importanta tranzactia in marja pentru un investitor?

Pentru ca ea ii permite sa aiba expunere la piata cu o suma relativ mica si sa isi maximizeze castigurile. La fel de bine, insa, sunt majorate si pierderile, ceea ce face tranzactionarea in marja riscanta. 

Ca sa afli valoarea marjei, vei utiliza urmatoarea formula de calcul:

(marimea pozitiei * pretul de vanzare sau de cumparare) / levier = marja

Din fericire, exista calculatoare care permit efectuarea acestor calcule pentru identificarea valorilor corespunzatoare.

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram