Contracte Futures

Contractele futures sunt un tip de contract incheiat intre doua parti, un vanzator si  cumparator, prin care amandoua se obliga sa vanda, respectiv sa cumpere un anumit bun la un pret si o data viitoare predeterminate. Cu alte cuvinte, cumparatorul si vanzatorul stabilesc un pret in momentul intelegerii si o data viitoare (scadenta) la care […]

Contractele futures sunt un tip de contract incheiat intre doua parti, un vanzator si  cumparator, prin care amandoua se obliga sa vanda, respectiv sa cumpere un anumit bun la un pret si o data viitoare predeterminate.

Cu alte cuvinte, cumparatorul si vanzatorul stabilesc un pret in momentul intelegerii si o data viitoare (scadenta) la care urmeaza sa se execute.

Cumparatorul este obligat sa achizitioneze bunul, iar vanzatorul sa il ofere la pretul stabilit, indiferent de pretul de pe piata la momentul scadentei. 

Aceste bunuri includ marfuri sau alte tipuri de instrumente financiare si ii permit investitorului sa speculeze directia in care va merge activul, dar si sa isi ”inghete” tranzactiile deja existente pentru a le proteja impotriva fluctuatilor nedorite ale pietei.

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram