Deflatia

Deflatia constituie o scadere a pretului bunurilor si serviciilor corelata, de obicei, cu o crestere a puterii de cumparare a banilor. Deflatia este opusul inflatiei, caracterizata printr-o crestere a pretului bunurilor si serviciilor.  Cauzele care stau la baza deflatiei pot fi o scadere a creditarii, reducerea cheltuielilor guvernamentale sau reducerea ofertei de bani. Chiar daca […]

Deflatia constituie o scadere a pretului bunurilor si serviciilor corelata, de obicei, cu o crestere a puterii de cumparare a banilor. Deflatia este opusul inflatiei, caracterizata printr-o crestere a pretului bunurilor si serviciilor. 

Cauzele care stau la baza deflatiei pot fi o scadere a creditarii, reducerea cheltuielilor guvernamentale sau reducerea ofertei de bani. Chiar daca scaderea preturilor pare un aspect pozitiv, puterea economica a tarii este afectata intrucat agentii economici si guvernul amana investitiile, ceea ce, in final, inseamna venituri mai mici pentru consumatori si o crestere a numarului somerilor. 

Deflatia poate fi si un fenomen pozitiv atunci cand este determinata de progresele tehnologice, inovatie si cresterea productivitatii. In acest sens, ea devine importanta pentru o economie sanatoasa, intrucat le ofera consumatorilor mai multa putere de cumparare. Problema este legata de cat de repede apare. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram