EBITDA

EBITDA este prescurtarea din engleza de la earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization si este un instrument de masurare a performantei financiare. EBITDA se refera la profitul obtinut inainte de scaderea dobanzilor, amortizarii si cheltuielilor cu impozitul pe profit.  EBITDA arata care este profitabilitatea unei companii sau, altfel spus, cat genereaza aceasta inainte de […]

EBITDA este prescurtarea din engleza de la earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization si este un instrument de masurare a performantei financiare. EBITDA se refera la profitul obtinut inainte de scaderea dobanzilor, amortizarii si cheltuielilor cu impozitul pe profit. 

EBITDA arata care este profitabilitatea unei companii sau, altfel spus, cat genereaza aceasta inainte de plata datoriilor si taxelor. Este, totodata, un bun instrument de masurare a companiilor intre ele, dar si a diferitelor industrii intrucat elimina influentele deciziilor de ordin financiar sau contabil. 

EBITDA se calculeaza dupa modelul urmator:

EBITDA = profitul net + dobanda + taxe + amortizarea + deprecierea

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram