Volatilitate

Volatilitatea este rata la care pretul unui instrument financiar creste sau scade.  O volatilitate ridicata inseamna ca pretul unui instrument financiar se poate schimba dramatic in orice directie, intr-o scurta perioada. O volatilitate scazuta inseamna ca valoarea instrumentului financiar nu fluctueaza foarte tare, ci tinde sa fie mai degraba stabila.  Intelegerea volatilitatii este extrem de […]

Volatilitatea este rata la care pretul unui instrument financiar creste sau scade. 

O volatilitate ridicata inseamna ca pretul unui instrument financiar se poate schimba dramatic in orice directie, intr-o scurta perioada. O volatilitate scazuta inseamna ca valoarea instrumentului financiar nu fluctueaza foarte tare, ci tinde sa fie mai degraba stabila. 

Intelegerea volatilitatii este extrem de importanta pentru masurarea riscului. Volatiliatea scazuta indica siguranta si rezultate pozitive, in timp ce volatilitatea ridicata indica un potential pericol si incertitudine. 

Exista instrumente standard de calcul a volatilitatii, care masoara fluctuatia unui activ fata de medie. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram