Dividende

Dividendele sunt parte a profitului unei societati, distribuit in bani sau sub alta forma catre actionari, in functie de proportia actiunilor pe care le detin.  Nu este obligatoriu ca o companie sa plateasca dividende. Dupa plata creditorilor, o companie poat aloca o parte sau intregul profit catre actionari, sub forma de dividende.  Desi dividendele sunt […]

Dividendele sunt parte a profitului unei societati, distribuit in bani sau sub alta forma catre actionari, in functie de proportia actiunilor pe care le detin. 

Nu este obligatoriu ca o companie sa plateasca dividende. Dupa plata creditorilor, o companie poat aloca o parte sau intregul profit catre actionari, sub forma de dividende. 

Desi dividendele sunt cel mai adesea platite ca bani, ele pot fi emise si sub forma de actiuni suplimentare sau titluri de capital. 

Dividendele sunt o modalitate de recompensare a actionarilor si, in general, distribuirea lor arata ca societatea detine o pozitie financiara sanatoasa si constant rentabila. 

Nu este obligatoriu ca o companie sa plateasca dividende. Se poate intampla ca acestea sa ramana in conturile societatii si sa fie folosite in alte scopuri, cum ar fi investitii sau diferite tipuri de cheltuieli. Legea prevede ca termenul de prescriere pentru dividendele neridicate este de 3 ani.

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram