Produsul intern brut

Produsul intern brut sau PIB este indicatorul care masoara valoarea monetara a bunurilor si serviciilor finale, produse intr-o tara, intr-o anumita perioada de timp. Produsul intern brut poate fi calculat prin trei metode diferite: metoda productiei metoda cheltuielilor metoda veniturilor.  PIB este folosit ca indicator de referinta pentru sanatatea economiilor nationale si globale. El estimeaza […]

Produsul intern brut sau PIB este indicatorul care masoara valoarea monetara a bunurilor si serviciilor finale, produse intr-o tara, intr-o anumita perioada de timp.

Produsul intern brut poate fi calculat prin trei metode diferite:

  1. metoda productiei
  2. metoda cheltuielilor
  3. metoda veniturilor. 

PIB este folosit ca indicator de referinta pentru sanatatea economiilor nationale si globale. El estimeaza care este dimensiunea unei economii, dar si rata de crestere. 

Desi are limitarile sale, produsul intern brut este instrumentul cheie care ghideaza investitorii si business-urile in luarea unor decizii strategice. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram