Deficitul bugetar

Simplu spus, deficitul bugetar se refera la situatia in care cheltuielile depasesc veniturile. Termenul se refera de obicei la deficitele inregistrate de guverne, desi este posibil ca si business-urile si persoanele individuale sa treaca prin deficite bugetare. Deficitul bugetar se masoara, de regula, pe parcursul unui an financiar; in fiecare an, deficitul se adauga la […]

Simplu spus, deficitul bugetar se refera la situatia in care cheltuielile depasesc veniturile. Termenul se refera de obicei la deficitele inregistrate de guverne, desi este posibil ca si business-urile si persoanele individuale sa treaca prin deficite bugetare. Deficitul bugetar se masoara, de regula, pe parcursul unui an financiar; in fiecare an, deficitul se adauga la datoria nationala. 

Ce anume cauzeaza deficit bugetar?

In perioadele de recesiune economica sau de incetinire a economiei, guvernul pierde bani: muncitorii isi pierd slujbele, platesc mai putine taxe, ceea ce inseamna ca veniturile guvernamentale au de suferit. In plus, cheltuielile in exces (sau cheltuielile iresponsabile) pot duce la deficit bugetar.

Guvernul poate sa previna deficitul bugetat prin reducerea cheltuielilor guvernamentale, simplificarea regimurilor fiscale si promovarea unor conditii prielnice pentru cresterea economica. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram