CFD

CFD-ul este, simplu spus, o intelegere intre doua parti, denumite de regula ”vanzator” si ”cumparator”. In lumea investitiilor, cele doua parti implicate sunt brokerul, pe de o parte si investitorul (trader), pe de alta parte. In urma contractului incheiat, o parte se angajeaza sa ii achite celeilalte diferenta dintre pretul de deschidere si pretul de […]

CFD-ul este, simplu spus, o intelegere intre doua parti, denumite de regula ”vanzator” si ”cumparator”. In lumea investitiilor, cele doua parti implicate sunt brokerul, pe de o parte si investitorul (trader), pe de alta parte. In urma contractului incheiat, o parte se angajeaza sa ii achite celeilalte diferenta dintre pretul de deschidere si pretul de inchidere al tranzactiei.

CFD-urile sunt, practic, produse derivate care ii permit investitorului sa mizeze pe miscarile in timp real ale pietei, fara sa faca o investitie semnificativa ori sa cumpere efectiv activul. 

Contractele pentru diferenta ii ofera, astfel, investitorului toate beneficiile, dar si riscurile de a avea un activ, fara ca, de fapt, sa detina unul.

Traderul speculeaza fluctuatiile de pret ale instrumentului financiar si castiga profit de pe urma acestora. Daca piata merge in directia prezisa, atunci investitorul va profita de diferenta de pret. Daca piata merge in directia opusa, atunci diferenta este dedusa din soldul contului.

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram