Pretul Bid-Ask

Pretul bid-ask este un termen folosit in tranzactionare si se refera la cel mai bun pret pe care un un cumparator este dispus sa il ofere pentru cumpararea sau vanzarea unui activ. Pretul bid indica cel mai bun pret la care un instrument poate fi cumparat, in timp ce pretul ask indica cel mai bun […]

Pretul bid-ask este un termen folosit in tranzactionare si se refera la cel mai bun pret pe care un un cumparator este dispus sa il ofere pentru cumpararea sau vanzarea unui activ. Pretul bid indica cel mai bun pret la care un instrument poate fi cumparat, in timp ce pretul ask indica cel mai bun pret la care un instrument poate fi vandut. Practic, bid reprezinta cererea, in timp ce ask reprezinta oferta activului. 

O tranzactie are loc atunci cand vanzatorul si cumparatorul cad de comun acord in legatura cu acest pret.

Diferenta dintre pretul de cumparare (pretul bid) si pretul de vanzare (pretul ask) al unui instrument se numeste spread. Spread-ul indica modul in care compania de brokeraj obtine profit. In loc sa comisioneze o taxa separata, costul este inclus in pretul de vanzare-cumparare al instrumentului pe care il tranzactionezi. Spread-ul este, de asemenea, un bun indicator al lichiditatii activului tranzactionat. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram