OTC

Piata OTC sau Over the Counter este o piata descentralizata in care sunt tranzactionate instrumente financiare care nu sunt listate pe bursa de actiuni, ori instrumente derivate. Piata OTC ajuta la promovarea unor instrumente care altfel nu ar fi disponibile investitorilor.  Iata cateva dintre caracteristicile pietei OTC: Piata OTC nu are o locatie fizica; toate […]

Piata OTC sau Over the Counter este o piata descentralizata in care sunt tranzactionate instrumente financiare care nu sunt listate pe bursa de actiuni, ori instrumente derivate. Piata OTC ajuta la promovarea unor instrumente care altfel nu ar fi disponibile investitorilor. 

Iata cateva dintre caracteristicile pietei OTC:

  • Piata OTC nu are o locatie fizica; toate tranzactiile se desfasoara electronic;
  • O trazactie pe piata OTC are loc intre doi participanti, fara ca publicul sa aiba acces la pret;
  • Piata OTC este in general mai putin transparenta si mai putin reglementata, negocierile fiind purtate direct intre cumparator si vanzator.

Un exemplu de piata OTC este Forex, in care oricine poate participa la schimbul electronic si poate decide cu cine si in ce fel tranzactioneaza. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram