Credit Ipotecar Alpha Bank - Alpha Housing

4.8
Scorul nostru:
Bun
29/05/2024

Cu creditul ipotecar Alpha Housing poti imprumuta pana la 200.000 euro sau echivalentul in lei pentru achizitia unei locuinte.

Pe scurt:

 • Creditul ipotecar Alpha Housing poate fi accesat pentru finantarea achizitiei unei locuinte.
 • Poti imprumuta intre 5.000 si 200.000 euro sau echivalent in lei.
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 ani si ulterior variabila sau pentru dobanda variabila pe toata perioada de creditare.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi salariul la Alpha Bank.
 • Creditul poate fi accesat in lei si in euro.

Introducere

Creditul ipotecar este un imprumut care poate fi accesat cu scopul achizitionarii unei locuinte. Dat fiind faptul ca, de obicei, este imprumutata o suma mare, si perioada de creditare este indelungata, pana la 30 sau chiar 35 de ani. Este un produs accesat foarte des de catre populatia din Romania datorita dorintei de a avea propriul camin. 

In continuare vom analiza oferta de credit ipotecar de la Alpha Bank, care sunt conditiile de creditare, costurile si caracteristicile acestui produs.


Detalii Credit

Suma
intre 5000 si 200.000 EUR intre 25.000 si 900.000 RON
Perioada creditare
intre 60 si 420 luni
Incasare salariu

reducere de 0.5% la dobanda


Moneda
EUR sau RON
Asigurare de viata

nu este obligatorie


Dobanda

Fixa primii 5 ani, incepand de la 6.69%/an (creditele in RON) sau 5.99%/an(creditele in EUR)
Variabila, incepand de la 9.07%/an(creditele in RON) sau 7.135%%/an (creditele in EUR)


Comisioane
 • 900 de lei/200 euro comision de analiză dosar daca nu incasezi veniturile la Alpha Bank
 • 0.5% daca perioada ramasa < 1 an si 1% daca perioada ramasa > 1 anpentru rambursare anticipata, doar daca ai dobanda fixa
 • 5.25lei/2 euro comision de administrare cont

Taxe si comisioane percepute de terti
 • 87,60 lei taxa de inregistrare a ipotecii mobiliare perceputa la acordarea creditului
 • 65,70 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
 • 43,80 lei taxa de stergere a ipotecii mobiliare perceputa la momentul rambursarii integrale a creditului
 • Intre 590 si 833 taxa de evaluare a imobilului

Conditii
 • Varsta minima 18 ani
 • Venit net lunar minim egal cu salariul minim pe economie
 • Minimum un an vechime in munca si 3 luni la actualul angajator
 • Este necesara evaluarea imobilului achizitionat/adus in garantie

Acte necesare
 • Carte de identitate
 • Documente suplimentare (in cazul in care veniturile nu sunt inscrise in baza de date ANAF)
 • Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achizitionat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciara
 • Actul/Actele de identitate al/ale proprietarului/proprietarilor imobilului ce va fi achizitionat

Scorul Mr.Finance
4.8
Suma Max.
5/5
Dobanda
5/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
4/5

MrFinance atribuie creditului ipotecar Alpha Housing un scor  bun de 4.8 din 5. Pentru dobanda scorul este de 5/5 datorita faptului ca poti beneficia de reducere la dobanda daca incasezi salariul la Alpha Bank. De asemenea, poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 ani si ulterior variabila sau variabila pe toata perioada de creditare. Perioada de creditare poate fi de pana la 35 ani si conditiile de creditare nu sunt aspre. Banca nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj. Creditul poate fi accesat atat in RON, cat si in EUR, ceea ce il face un produs destul de flexibil.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Este important sa retii ca dobanda pe care o afiseaza banca nu este singurul cost pe care il vei plati pentru credit, la aceasta se adauga si alte taxe si comisioane bancare. Din acest motiv trebuie sa vezi care este DAE (dobanda anuala efectiva) a creditului, acesta fiind un indicator care include toate costurile aferente unui imprumut. 

Pentru un credit in valoare de 300.000 lei / 60.000 euro, acordat pe o durata de 30 ani, cu o dobanda variabila de IRCC+2,9%=8,58% la RON si EURIBOR 6M+3%=6,29%, cu incasarea veniturilor la Alpha Bank, rata lunara de 2.330 lei / 367 euro, valoarea totala platibila 844.380 lei / 133.642 euro, DAE 9,05% la RON / 6,49% la EUR.

Pentru un credit in valoare de 300.000 lei / 60.000 euro, acordat pe o durata de 30 ani, cu o dobanda fixa in primii 5 ani de 8,25% la RON si 6,25% la EUR si ulterior variabila, cu incasarea veniturilor la Alpha Bank, rata lunara de 2.371 lei / 369 euro, valoarea totala platibila 853.752 lei/139.090 euro, DAE 9,21% la RON / 6,84% la EUR.

Calculele de mai sus sunt reprezentative si nu reprezinta o oferta oficiala a bancii. Dobanda si ratele pot fi diferite, in functie de evolutia indicilor IRCC si EURIBOR.


Avantaje
 • Dobanda avantajoasa daca incasezi salariul la Alpha Bank.
 • Banca nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj.
 • Suma imprumutata este flexibila, intre 5.000 si 200.000 euro sau echivalent in lei, in functie de nevoie.
 • Creditul poate fi accesat atat in RON cat si in EUR.
 • Conditii de acordare lejere.
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 ani, cat si variabila pe toata perioada de creditare
Dezavantaje
 • Dobanda fixa doar pentru primii 5 ani din creditare
 • Suma maxima de creditare este mai mica in comparatie cu oferta altor banci
 • Banca percepe comison pentru rambursari anticipate in cazul creditelor cu dobanda fixa.
 • Pentru persoanele care nu sunt clienti Alpha Bank dobanda este mai mare.
 • Daca nu incasezi veniturile recurente la Alpha Bank, comisionul de analiza dosar este de 900 RON sau 200 EUR.
Articol scris de:
Actualizat 29/05/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Credit ipotecar Alpha Housing

Creditul ipotecar Alpha Housing poate fi accesat pentru achizitia unei locuinte. Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 ani, cat si pentru dobanda variabila. Banca ofera reduceri considerabile daca alegi sa incasezi salariul la Alpha Bank. Conditiile de creditare sunt lejere. Creditul poate fi accesat atat in RON cat si in EUR. In general, produsul este unul flexibil.

Calculator credit ipotecar Alpha Bank

credit-ipotecar-alpha-bank-dobanda-fixa

Calculator credit ipotecar Alpha Bank este instrumentul prin care poti anticipa care va fi rata lunara pe care o vei plati daca accesezi un credit ipotecar. Acest exercitiu poate fi foarte util pentru ca astfel poti sa calculezi gradul de indatorare, eligibilitatea, dobanda etc.

Creditul ipotecar Alpha Bank poate fi accesat fie cu dobanda fixa de 6,19%, fie cu dobanda variabila.

Pentru un credit in valoare de 300.000 lei, acordat pe o durata de 30 ani, cu o dobanda variabila de IRCC+2,6%=8,50% la lei, in cazul rambursarii in rate lunare egale (anuitati) rata lunara de 2.307 lei, valoarea totala platibila 837.178 lei, DAE 8,95%.

Pentru un credit in valoare de 300.000 lei / 60.000 euro, acordat pe o durata de 30 ani, cu o dobanda fixa in primii 5 ani de 6,19%, ulterior variabila de IRCC+2,70%=8,60%.in cazul rambursarii in rate lunare egale (anuitati) rata lunara de 1.835 lei, valoarea totala platibila 798.485 lei, DAE 7,98%.

Credit Ipotecar Alpha Bank - Alpha Housing 1

Alpha Bank - Refinantare Credit Ipotecar

Creditul Ipotecar de la Alpha Bank poate fi folosit inclusiv pentru refinantarea creditelor de la alte banci. Procesul de refinantare este mai simplu decat pare la prima vedere, insa acest lucru ar putea sa-ti economiseasca cateva sute de lei pe luna.

Daca in momentul de fata ai un credit ipotecar in valoare de 300.000 RON, cu o dobanda variabila de 9%, rata lunara pe care o platesti este de circa 2.400 RON.


Daca iti refinantezi imprumutul la o dobanda fixa de 6.19%, rata lunara ar scadea la 1.800 RON. Diferenta de 400 RON o poti folosi pentru a face plati anticipate la creditul tau.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Sa urmaresti trendul indicilor bancari ca sa faci o decizie buna in ceea ce priveste alegerea dintre dobanda fixa si cea variabila.
 • Conditiile de eligibilitate sunt destul de lejere. Sa faci un calcul pentru tine, sa vezi daca poti sustine un asemenea imprumut chiar si in situatii financiare mai complicate.
 • Sa fii atent la avantajele pe care le ofera banca daca incasezi salariul la Alpha Bank.
 • Recomandat este sa accesezi creditul in moneda in care incasezi veniturile, altfel te supui riscului de curs valutar.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este o banca universala, cu un portofoliu vast de servicii si produse dedicate persoanelor fizice si sectorului IMM si corporate, deopotriva, prin unitatile prezente in numeroase orase mari din tara.  Alpha Bank Romania este subsidiara locala a grupului bancar grecesc Alpha Bank.

De-a lungul activitatii sale, Alpha Bank a contribuit in mod activ si inovativ la dezvoltarea sectorulului financiar bancar romanesc, inclusiv prin lansarea primului credit ipotecar cu rata fixa pe o perioada de 10 ani.

In prezent, Alpha Bank ofera o gama variata de produse financiare:

Credit Ipotecar Alpha Bank: Intrebari frecvente

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite ipotecare
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram