Credit ipotecar Patria Bank Acasa

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
30/05/2024

Vrei sa iti achizitionezi o locuinta? Cu un credit ipotecar de la Patria Bank poti accesa pana la 350.000 EUR sau echivalent in RON pentru investitii imobiliare.

Pe scurt:

 • Poti accesa intre 5000 si 350.000 euro sau echivalent in lei.
 • Poti opta pentru dobanda fixa in primii 5 ani sau variabila pe toata perioada de creditare.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi veniturile la Patria Bank.
 • Creditul poate fi accesat atat in RON cat si in EUR.
 • Banca nu te obliga sa inchei asigurare de viata.

Introducere

Creditul ipotecar este un imprumut care poate fi accesat pentru achizitonarea unei locuinte. Poate fi accesat pentru o perioada de pana la 30 sau chiar 35 de ani. Este un produs des accesat de catre populatia din Romania datorita dorintei oamenilor de a avea propriul camin. Dobanda poate fi fixa pentru primii ani sau variabila pe toata perioada de creditare. De regula, pentru accesarea unui credit ipotecar este nevoie de un avans de minim 15%. 

In continuare vom analiza oferta de credit ipotecar de la Patria Bank, un produs numit Patria Acasa: care sunt conditiile de creditare si costurile acestui imprumut.


Detalii Credit

Suma
intre 5.000 si 350.000 EUR sau intre 25.000 si 1.700.000 RON
Perioada creditare
intre 60 si 360 luni
Incasare salariu

reducere de 0.3% la dobanda


Moneda
RON sau EUR
Asigurare de viata

nu este obligatorie


Dobanda

Fixa primii 5 ani,incepand de la 8.75%/an

Variabila, incepand de la 9,32%/an (pentru creditele in RON)
Variabila, incepand de la 5.99%/an (pentru creditele in EUR)


Comisioane

0 comision de analiza dosar

20 RON/5 EUR comision de administrare credit


Taxe si comisioane percepute de terti
 • 65,70 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
 • 43,80 lei taxa de stergere a ipotecii mobiliare perceputa la momentul rambursarii integrale a creditului

Conditii
 • Varsta minima 21 ani
 • Venit net lunar minim egal cu salariul minim pe economie
 • Minimum un an vechime in munca si 3 luni la actualul angajator

Acte necesare
 • Carte de identitate
 • Documente suplimentare (in cazul in care veniturile nu sunt inscrise in baza de date ANAF)
 • Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achizitionat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciara
 • Actul/Actele de identitate al/ale proprietarului/proprietarilor imobilului ce va fi achizitionat

Scorul Mr.Finance
5.0
Suma Max.
5/5
Dobanda
5/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
5/5

MrFinance atribuie creditului ipotecar de la Patria Bank un foarte bun de 5/5. Pentru dobanda scorul este de 5 din 5 pentru ca poti opta atat pentru dobanda fixa, cat si pentru dobanda variabila. De asemenea, banca nu percepe comision de analiza dosar.  Pentru perioada, conditii, suma scorul este de 5/5. Perioada este flexibila, intre 5 si 30 de ani. Poate fi accesata o suma destul de mare: intre 5000 si 350.000 EUR, in functie de nevoie. Conditiile de creditare nu sunt aspre. Un alt avantaj este ca imprumutul poate fi accesat inclusiv in EUR.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Este important sa retii ca dobanda pe care o afiseaza banca nu este singurul cost pe care il vei plati pentru credit, la aceasta se adauga si alte taxe si comisioane bancare. Din acest motiv trebuie sa vezi care este DAE (dobanda anuala efectiva) a creditului, acesta fiind un indicator care include toate costurile aferente unui imprumut. 

In cazul unui imprumut in valoare de 300.000 RON cu dobanda fixa in primii 5 ani, pe o perioada de 30 de ani cu incasarea veniturilor la Patria Bank, DAE ar fi 9.25%, rata lunara 2380 RON iar suma totala de rambursat ar fi 860.350 RON.

Pentru un credit de 65.000 EUR pe o perioada de 30 de ani, DAE ar fi 6.28%, rata lunara 394 EUR iar valoarea totala de rambursat ar fi 141.944 EUR.


Avantaje
 • Pot fi accesat si sume mari, de pana la 1.700.000 RON sau 350.000 EUR.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi veniturile la Patria Bank.
 • Creditul poate fi accesat atat in RON cat si in EUR.
 • Conditii de creditare lejere.
Dezavantaje
 • Nu poti opta pentru dobanda fixa in cazul imprumutului in euro.
 • Comisionul de administrare cont va fi aplicat inclusiv clientilor Patria Bank.

 

 

 

Articol scris de:
Actualizat 30/05/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie creditului ipotecar Patria Acasa

Creditul ipotecar de la Patria Bank este un imprumut care poate fi accesat pentru achizitii imobiliare. Produsul este unul flexibil, pot fi accesate sume mari de pana la 1.700.000 RON sau 350.000 EUR, perioada de pana la 30 de ani si poti beneficia de dobanda fixa in primii 5 ani sau variabila pe toata perioada de creditare. Clientii Patria Bank beneficiaza de reducere la dobanda. Este un produs destul de flexibil.

Simulare credit ipotecar Patria Bank

Simularea unui credit ipotecar poate un exercitiu foarte util pentru a estima care va fi rata lunara si costul total al unui credit in functie de suma accesata si perioada de rambursat.

Site-ul Patria Bank nu dispune de un calculator de credit ipotecar. Partea buna este ca Mr.Finance are unul dintre cele mai bun comparatoare de credite, asa ca il vom folosi pentru a vedea ce presupune accesarea unui credit ipotecar.

Creditul de Patria Bank poate fi accesat fie cu dobanda fixa in primii 5 ani, fie cu dobanda variabila pe toate perioada de creditare.

Asadar, in cazul unui imprumut in valoare de 300.000 RON pe o perioada de 30 de ani, ar fi urmatoarele optiuni:

Credit ipotecar cu dobanda fixa in primii 5 ani:

patria bank credit ipotecar cu dobanda fixa

Credit ipotecar cu dobanda variabila

simulare credit ipotecar Patria Bank

Refinantare credit Patria Bank

Refinantarea creditului ipotecar este un proces prin care un imprumut ipotecar existent este inlocuit cu un alt imprumut, in general cu conditii mai favorabile pentru imprumutat. Scopul refinantarii poate varia de la reducerea ratei dobanzii la obtinerea unor termeni de rambursare mai flexibili. In esenta, refinantarea este o modalitate de a restructura datoria ipotecara pentru a beneficia de conditii mai bune sau pentru a obtine lichiditati suplimentare.

Creditul ipotecar de la Patria Bank poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumtuturi ipotecare, acest lucru oferind posibilitatea de a reduce semnificativ dobanda, perioada si de a beneficia de conditii mai bune de creditare.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Moneda. Recomandat este sa accesezi creditul in moneda in care incasezi veniturile, altfel te supui riscului de curs valutar.
 • Sa urmaresti evolutia indicilor bancari si sa iei o decizie informata referitoare la dobanda: accesezi creditul cu dobanda fixa sau variabila.
 • Sa faci un calcul pentru tine, sa vezi daca poti face fata unui asemenea imprumut.

Patria Bank - pas cu pas alaturi de tine 

Patria Bank este o banca romaneasca, fondata in 1993 si care are drept actionar majoritar Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF).

Banca ofera produse si servicii prin cele patru divizii specializate: Persoane Fizice, Afaceri Mici (microintreprinderi), IMM si Afaceri Agro. 

Printre produsele si serviciile bancare oferite de Credit Agricole enumeram:

Daca vrei sa afli mai multe despre Patria Bank, gasesti aici toate detaliile.

Creditul Ipotecar Patria Bank: Intrebari frecvente

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite ipotecare
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram