Credit Ipotecar BCR - Casa Mea

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
18/03/2024

Cu creditul ipotecar Casa Mea de la BCR poti accesa pana la 1.000.000 RON pentru achizitia locuintei dorite.

Pe scurt:

 • Creditul ipotecar Casa Mea de la BCR poate fi accesat pentru finantarea achizitiei unei locuinte.
 • Poti imprumuta intre 45.000 si 1.000.000 RON.
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 sau 10 ani, ori dobanda variabila pe toata perioada de creditare.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi salariul la BCR
 • Creditul poate fi accesat doar in RON.

Introducere

Creditul ipotecar este un imprumut care este accesat cu scopul de a cumpara o locuinta. Acest imprumut are, in general, o durata de 30 de ani, dar poate fi luat si pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp. Specific pentru creditul ipotecar este faptul ca acest imprumut se garanteaza cu locuinta sau terenul achizitionat.

Daca debitorul (cel care a accesat creditul) se află in situatia in care nu mai poate plati ratele, creditorul (institutia care a oferit creditul) are dreptul de a vinde aceasta proprietate cu scopul de a-si recupera banii. De asemenea, creditul ipotecar poate fi accesat cu dobanda fixa in primii ani sau cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare.

In continuare vom analiza oferta de credit ipotecar de la BCR numit Casa Mea: care sunt costurile, conditiile si caracteristicile acestui produs.


Detalii Credit

Suma
intre 45.000 si 1.000.000 RON
Perioada creditare
intre 1 si 360 luni
Incasare salariu

reducere de 1% la dobanda


Moneda
RON
Asigurare de viata

nu este obligatorie, dar ai reducere de 0.3% la dobanda daca o faci


Dobanda

Fixa primii 5 ani,incepand de la 5.79%/an

Fixa primii 10 ani, incepand de la 8.6%/an

Variabila, incepand de la 9.37%/an


Comisioane

0 comisioane de analiza si administrare


Taxe si comisioane percepute de terti
 • 87,60 lei taxa de inregistrare a ipotecii mobiliare perceputa la acordarea creditului
 • 65,70 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
 • 43,80 lei taxa de stergere a ipotecii mobiliare perceputa la momentul rambursarii integrale a creditului
 • 470 lei taxa de evaluare a imobilului

Conditii
 • Varsta minima 18 ani
 • Venit net lunar minim egal cu salariul minim pe economie
 • Minimum un an vechime in munca si 3 luni la actualul angajator

Acte necesare
 • Carte de identitate
 • Documente suplimentare (in cazul in care veniturile nu sunt inscrise in baza de date ANAF)
 • Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achizitionat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciara
 • Actul/Actele de identitate al/ale proprietarului/proprietarilor imobilului ce va fi achizitionat

Scorul Mr.Finance
5.0
Suma Max.
5/5
Dobanda
5/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
5/5

MrFinance atribuie creditului ipotecar BCR un scor foarte bun de 5 din 5. Pentru dobanda scorul este de 5/5 datorita faptului ca poti beneficia de reducere la dobanda daca incasezi salariul la BCR. Timpul de aprobare este rapid, suma maxima care poate fi imprumutata fiind calculata automat in functie de venituri, perioada de creditare este buna, pana la 30 ani si conditiile de creditare nu sunt aspre.Banca percepe 0 comisioane de analiza si administrare. Banca nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj, dar daca faci asta, primesti reducere de 0.3% la dobanda. Pe langa asta, poti opta pentru dobanda fixa in primii 3, 5 sau 10 ani, fapt care iti ofera un grad de predictibilitate.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Este important sa retii ca dobanda pe care o afiseaza banca nu este singurul cost pe care il vei plati pentru credit, la aceasta se adauga si alte taxe si comisioane bancare. Din acest motiv trebuie sa vezi care este DAE (dobanda anuala efectiva) a creditului, acesta fiind un indicator care include toate costurile aferente unui imprumut. 

In cazul unui credit ipotecar in valoare de 300.000 RON pe o perioada de 30 de ani, cu dobanda fixa in primii 10 ani si cu incasarea veniturilor la BCR, DAE ar fi 9.64%, rata lunara 2457 RON si valoarea totala de rambursat: 854.901 RON.

Daca optam pentru acelasi imprumut, dar cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare, DAE ar fi 8.83%, rata lunara ar fi 2298 RON iar valoarea totala de rambursat: 828.276 RON.


Avantaje
 • Dobanda avantajoasa daca incasezi salariul la BCR si inchei o asigurare de viata si somaj.
 • Banca, totusi, nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj.
 • Suma imprumutata si perioada este flexibila, intre 45.000 si 1.000.000, intre 1 si 360 luni.
 • Banca nu solicita multe documente
 • Ratele pot fi platite direct din contul tau BCR.
 • Conditii de acordare lejere
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 sau 10 ani, cat si variabila pe toata perioada de creditare.
 • Ai 0 comisioane de administrare si analiza.
 • Este pusa la dispozitie si o aplicatie prin care poate avea loc interactiunea cu banca, minimizand astfel drumurile la banca.
Dezavantaje
 • Pentru persoanele care nu sunt clienti BCR dobanda este mai mare.
 • Creditul poate fi accesat doar in RON.
Articol scris de:
Actualizat 18/03/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie credit ipotecar BCR - Casa Mea

Creditul ipotecar BCR poate fi accesat pentru achizitia unei locuinte. Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 sau 10 ani, cat si pentru dobanda variabila. Banca ofera reduceri considerabile daca alegi sa incasezi salariul la BCR si iti inchei o asigurare de viata si somaj. Conditiile de creditare sunt lejere. Creditul poate fi accesat doar in RON. Este un produs flexibil si usor de accesat. Este pusa la dispozitie si o aplicatie prin care poate avea loc interactiunea cu banca, minimizand astfel drumurile la banca.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Sa urmaresti trendul indicilor bancari ca sa faci o decizie buna in ceea ce priveste alegerea dintre dobanda fixa si cea variabila.
 • Conditiile de eligibilitate sunt destul de lejere. Sa faci un calcul pentru tine, sa vezi daca poti sustine un asemenea imprumut chiar si in situatii financiare mai complicate.
 • Sa fii atent la avantajele pe care le ofera banca daca incasezi salariul la BCR sau inchei o asigurare de viata si somaj.

Despre BCR

BCR este institutia care a lansat in Romania primul credit ipotecar - BCR credit ipotecar – si, de asemenea, este prima institutie care a furnizat credite ipotecare si clientilor retail sau corporate.

In prezent, BCR contribuie la sustinerea economiei, a necesitatilor clientilor sai, si continua sa colaboreze in mod eficient cu partenerii, in vederea mentinerii unui echilibru financiar.

Printre produsele si serviciile bancare oferite de BCR enumeram:

Daca vrei sa stii mai multe despre BCR, gasesti aici toate detaliile.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite ipotecare
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram