Credit Ipotecar OTP Bank

4.8
Scorul nostru:
Bun
30/05/2024

Cu creditul ipotecar de la OTP poti accesa pana la 1.450.000 RON pentru achizitia locuintei dorite.

Pe scurt:

 • Creditul ipotecar de la OTP poate fi accesat pentru finantarea achizitiei unei locuinte.
 • Poti imprumuta intre 5.000 si 1.450.000 lei
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 3 ani si ulterior variabila sau pentru dobanda variabila pe toata perioada de creditare.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi salariul la OTP.
 • Avansul minim este de 15% din valoarea locuintei.

Introducere

Creditul ipotecar este un imprumut care este accesat cu scopul de a cumpara o locuinta. Acest imprumut are, in general, o durata de 30 de ani, dar poate fi luat si pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp. Specific pentru creditul ipotecar este faptul ca acest imprumut se garanteaza cu locuinta sau terenul achizitionat. Daca debitorul (cel care a accesat creditul) se află in situatia in care nu mai poate plati ratele, creditorul (institutia care a oferit creditul) are dreptul de a vinde aceasta proprietate cu scopul de a-si recupera banii. 

In continuare vom analiza oferta de credit ipotecar de la OTP Bank, care sunt costurile, conditiile si caracteristicile acestui produs.


Detalii Credit

Suma
intre 5.000 si 1.450.000 RON
Perioada creditare
intre 6 si 360 luni
Incasare salariu

reducere de 0.6% la dobanda


Moneda
RON
Asigurare de viata

nu este obligatorie


Dobanda

Fixa primii 3 ani,incepand de la 5.79%/an

Variabila, incepand de la 8.28%/an


Comisioane
 • 800 de lei comision de analiză dosar/400 daca incasezi veniturile la OTP
 • 0.5% daca perioada ramasa < 1 an si 1% daca perioada ramasa > 1 anpentru rambursare anticipata, doar daca ai dobanda fixa

Taxe si comisioane percepute de terti
 • 87,60 lei taxa de inregistrare a ipotecii mobiliare perceputa la acordarea creditului
 • 65,70 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
 • 43,80 lei taxa de stergere a ipotecii mobiliare perceputa la momentul rambursarii integrale a creditului
 • Taxa de evaluare a imobilului care poate sa varieze

Conditii
 • Varsta minima 24 ani
 • Venit net lunar minim egal cu salariul minim pe economie
 • Minimum un an vechime in munca si 6 luni la actualul angajator
 • Cetatean roman sau cetatean strain rezident in Romania

Acte necesare
 • Carte de identitate
 • Documente suplimentare (in cazul in care veniturile nu sunt inscrise in baza de date ANAF)
 • Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achizitionat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciara
 • Actul/Actele de identitate al/ale proprietarului/proprietarilor imobilului ce va fi achizitionat

Scorul Mr.Finance
4.8
Suma Max.
5/5
Dobanda
5/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
4/5

MrFinance atribuie creditului ipotecar de la OTP un scor bun de 4.8 din 5. Pentru dobanda scorul este de 5/5 datorita faptului ca poti beneficia de reducere la dobanda daca incasezi salariul la OTP.  Timpul de aprobare este rapid, suma maxima care poate fi imprumutata fiind calculata automat in functie de venituri, perioada de creditare este buna, pana la 30 ani si conditiile de creditare nu sunt aspre. Banca nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj.  Pe langa asta, poti opta pentru dobanda fixa in primii 5 ani, fapt care iti ofera un grad de predicitibilitate. Dezavantajul este faptul ca imprumutul nu poate fi accesat in EUR. La acest capitol, scorul este de 4 din 5.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Este important sa retii ca dobanda pe care o afiseaza banca nu este singurul cost pe care il vei plati pentru credit, la aceasta se adauga si alte taxe si comisioane bancare. Din acest motiv trebuie sa vezi care este DAE (dobanda anuala efectiva) a creditului, acesta fiind un indicator care include toate costurile aferente unui imprumut. 

In cazul unui imprumut in valoare de 300.000 RON pe o perioada de 30 de ani, cu dobanda fixa in primii 3 ani si incasarea veniturilor la OTP, DAE ar fi 8.39%, rata lunara 1.835 RON iar suma totala de rambursat 822.416 RON.

Este foarte important de mentionat ca exemplul de mai sus este reprezentativ, dobanda lunara, implicit si rata pot fi atat mai mari, cat si mai mici, in functie de evolutia IRCC.


Avantaje
 • Dobanda avantajoasa daca incasezi salariul la OTP.
 • Banca nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj.
 • Suma imprumutata este flexibila, intre 5.000 si 1.450.000 lei, in functie de nevoie.
 • Banca nu solicita multe documente
 • Conditii de acordare lejere
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 ani, cat si variabila pe toata perioada de creditare.
Dezavantaje
 • Banca percepe comison pentru rambursari anticipate in cazul creditelor cu dobanda fixa.
 • Pentru persoanele care nu sunt clienti OTP dobanda este mai mare.
 • Creditul poate fi accesat doar in RON.
Articol scris de:
Actualizat 30/05/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

OTP Credit ipotecar

OTP Credit ipotecar este un produs poate fi accesat pentru achizitia unei locuinte. Poti opta atat pentru dovanda fixa in primii 5 ani, cat si pentru dobanda variabila. Banca ofera reduceri considerabile daca alegi sa incasezi salariul la OTP. Conditiile de creditare sunt lejere. Creditul poate fi accesat doar in RON.

Credit ipotecar OTP Calculator

Folosirea unui calculator de credit ipotecar inainte de a demara procesul de accesare a unui imprumut poate fi cel mai util lucru. In acest fel poti sa estimezi care ar fi costul aferent imprumutului, care are fi rata luna si totalul de rambursat. Creditul ipotecar de la OTP poate fi accesat fie cu dobanda fixa de 5.59% in primii 3 ani sau variabila pe toata perioada de creditare. Astfel, pentru un imprumut de 300,000 RON pe o perioada de 30 de ani, avem urmatoarele variante:

Credit ipotecar cu dobanda fixa in primii 3 ani:

calculator credit ipotecar otp

Credit ipotecar cu dobanda variabila

credit ipotecar OTP

OTP Refinantare credit ipotecar

Refinantarea unui credit ipotecar este procesul prin care poti sa reduci semnificativ rata lunara la un credit, perioada de rambursare si implicit costul final. Am observa mai sus cat de mare este diferenta dintre un credit accesat cu dobanda fixa si unul cu variabila. In momentul de fata exista pe piata oferte foarte bune de refinantare. OTP este printre banca care ofera cele mai avantajoase dobanzi la refinantare. Astfel, daca doresti sa refinantezi un credit de la alta banca, OTP iti ofera o dobanda fixa de 5.59% in primii 3 ani, ceea ce este mult sub media dobanzilor variabile.

refinantare credit ipotecar OTP
Credit Ipotecar OTP Bank 4

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Sa urmaresti trendul indicilor bancari ca sa faci o decizie buna in ceea ce priveste alegerea dintre dobanda fixa si cea variabila.
 • Conditiile de eligibilitate sunt destul de lejere. Sa faci un calcul pentru tine, sa vezi daca poti sustine un asemenea imprumut chiar si in situatii financiare mai complicate.
 • Sa fii atent la avantajele pe care le ofera banca daca incasezi salariul la OTP sau inchei o asigurare de viata si somaj.

OTP Credit Ipotecar: Intrebari frecvente

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite ipotecare
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram