Raiffeisen Bank Credit Ipotecar - Casa Ta

4.8
Scorul nostru:
Bun
29/05/2024

Cu creditul ipotecar de la Raiffeisen poti imprumuta pana la 1.450.000 lei pentru achizitia unei locuinte.

Pe scurt:

 • Creditul ipotecar de la Raiffeisen poate fi accesat pentru finantarea achizitiei unei locuinte.
 • Poti imprumuta intre 25.000 si 1.450.000 RON.
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 3 ani si ulterior variabila sau pentru dobanda variabila pe toata perioada de creditare.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi salariul la Raiffeisen.
 • Creditul poate fi accesat doar in RON.

Introducere

Creditul ipotecar este un imprumut care poate fi accesat cu scopul achizitionarii unei locuinte. Dat fiind faptul ca, de obicei, este imprumutata o suma mare, si perioada de creditare este indelungata, pana la 30 sau chiar 35 de ani. Este un produs accesat foarte des de catre populatia din Romania datorita dorintei de a avea propriul camin. 

In continuare vom analiza oferta de credit ipotecar de la Raiffeisen, un produs numit Casa Ta: care sunt conditiile de creditare, costurile si caracteristicile acestui produs.


Detalii Credit

Suma
intre 25.000 si 1.450.000 RON
Perioada creditare
intre 36 si 360 luni
Incasare salariu

reducere de 0.5% la dobanda


Moneda
RON
Asigurare de viata

nu este obligatorie


Dobanda

Fixa primii 3 ani, incepand de la 5.90%/an

Variabila, incepand de la 8.47%/an


Comisioane
 • 900 lei comision de analiză dosar
 • 5 lei comision de administrare cont

Taxe si comisioane percepute de terti
 • 87,60 lei taxa de inregistrare a ipotecii mobiliare perceputa la acordarea creditului
 • 65,70 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
 • 43,80 lei taxa de stergere a ipotecii mobiliare perceputa la momentul rambursarii integrale a creditului
 • 90 de euro taxa de evaluare a imobilului

Conditii
 • Varsta minima 21 ani
 • Venit net lunar minim egal cu salariul minim pe economie
 • Minimum un an vechime in munca si 3 luni la actualul angajator
 • Este necesara evaluarea imobilului achizitionat/adus in garantie

Acte necesare
 • Carte de identitate
 • Acordul de consultare a veniturilor din baza de date ANAF
 • Documente privind imobilul: antecontract vanzare-cumparare, acte de proprietate ale imobilului, documente necesare pentru procesul de evaluare
 • Banca are dreptul de a solicita documente justificative ale venitului, pentru indeplinirea cerintelor de prudentialitate specifice activitatii bancare.

Scorul Mr.Finance
4.8
Suma Max.
5/5
Dobanda
5/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
4/5

MrFinance atribuie creditului ipotecar de la Raiffeisen Bank un scor bun de 4.8 din 5. Pentru dobanda scorul este de 5/5 datorita faptului ca poti beneficia de reducere la dobanda daca incasezi salariul la Raiffeisen. De asemenea, poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 3 ani si ulterior variabila sau variabila pe toata perioada de creditare. Perioada de creditare poate fi de pana la 30 ani si conditiile de creditare nu sunt aspre. Banca nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj. Pe de alta parte, creditul poate fi accesat doar in RON, pentru acest capitol scorul este de 4 din 5.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Este important sa retii ca dobanda pe care o afiseaza banca nu este singurul cost pe care il vei plati pentru credit, la aceasta se adauga si alte taxe si comisioane bancare. Din acest motiv trebuie sa vezi care este DAE (dobanda anuala efectiva) a creditului, acesta fiind un indicator care include toate costurile aferente unui imprumut. 

In cazul unui credit in valoare de 300.000 RON pe o perioada de 30 de ani, cu dobanda fixa in primii 3 ani si cu incasarea veniturilor la Raiffeisen, DAE ar fi 9.28%, rata lunara 2.313 RON iar suma totala de rambursat ar fi 862.632 RON.


Avantaje
 • Dobanda avantajoasa daca incasezi salariul la Raiffeisen.
 • Banca nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj.
 • Suma imprumutata este flexibila, intre 25.000 si 1.450.000 RON.
 • Conditii de acordare lejere.
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 3 ani, cat si variabila pe toata perioada de creditare.
Dezavantaje
 • Pentru persoanele care nu sunt clienti Raiffeisen dobanda este mai mare.
 • Indiferent ca esti client sau nu al bancii, va trebui sa suporti comisionul de analiza dosar.
 • Creditul poate fi accesat doar in RON.
Articol scris de:
Actualizat 29/05/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Raiffeisen Bank credit ipotecar

Creditul ipotecar Casa Ta de la Raiffeisen poate fi accesat pentru achizitia unei locuinte. Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 3 ani, cat si pentru dobanda variabila. Banca ofera reduceri considerabile daca alegi sa incasezi salariul la Raiffeisen. Conditiile de creditare sunt lejere. Creditul poate fi accesat doar in RON.

Calculator credit ipotecar Raiffeisen

Cu ajutorul unui calculator de credit ipotecar poti sa estimezi intr-un mod cat mai realist care este costul aferent unui imprumut, care este dobanda si rata lunara. In cazul Raiffeisen Bank, un credit ipotecar poate fi accesat cu dobanda fixa incepand de la 5.10%. Acest lucru face ca Raiffeisen Bank sa aiba printre cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare din toata piata bancara din Romania.

calculator credit ipotecar raiffeisen bank

Astfel, pentru un imprumut in valoare de 300.000 RON, Raiffeisen ar percepe cea mai mica dobanda, implicit cea mai mica rata dintre toata bancile analizate pana acum.

Simulator credit ipotecar Raiffeisen cu Dobanda Fixa

Simulator credit ipotecar Raiffeisen cu Dobanda Fixa

Simulator credit ipotecar Raiffeisen cu Dobanda Fixa

Simulator credit ipotecar Raiffeisen cu Dobanda Variabila

Refinantare credit ipotecar Raiffeisen

Refinantarea creditului ipotecar este un proces prin care un imprumut ipotecar existent este inlocuit cu un alt imprumut, in general cu conditii mai favorabile pentru imprumutat. Beneficiile refinantarii poate varia de la reducerea ratei dobanzii la obtinerea unor termeni de rambursare mai flexibili.

Creditul ipotecar de la Raiffeisen Bank poate fi folosit inclusiv pentru refinantare, lucru care poate sa-ti ofere beneficii enorme. Daca pentru un credit de 300.000 RON pe o perioada de 30 de ani cu dobanda variabila ai o rata luanra de 2.300 RON, daca iti faci o refinantare cu dobanda fixa de 5.10%, rata ar scadea la 2.650 RON. In jur de 650 RON pe luna ai economisi doar facand o refinantare la credit.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Sa urmaresti trendul indicilor bancari ca sa faci o decizie buna in ceea ce priveste alegerea dintre dobanda fixa si cea variabila.
 • Conditiile de eligibilitate sunt destul de lejere. Sa faci un calcul pentru tine, sa vezi daca poti sustine un asemenea imprumut chiar si in situatii financiare mai complicate.
 • Sa fii atent la avantajele pe care le ofera banca daca incasezi salariul la Raiffeisen

Despre Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank este una din cele mai importante banci din Romania, cu produse si servicii dedicate persoanelor fizice, IMM-urilor, corporatiilor mari si medii, dar și canale de distribuție variate: unitati bancare, ATM si EPOS,  servicii de mobile banking si internet banking.

Istoria Raiffeisen Bank in Romania incepe o data cu decizia Grupului Bancar Austriac Raiffeisen de a deschide o reprezentanta in Bucuresti in anul 1994. Aceasta reprezentanta a fost transformata 4 ani mai tarziu in Raiffeisenbank (Romania), cu o oferta generoasa de produse si servicii pentru companii. In iunie 2002 a avut loc fuziunea Raiffeisenbank  (Romania) si Banca Agricola Raiffeisen S.A, in urma careia a rezultat Raiffaisen Bank Romania, asa cum o cunoastem astazi.

Pe langa creditul ipotecar, Raiffaisen Bank ofera o gama variata de produse financiare.

Credit Ipotecar Raiffeisen Bank - Intrebari frecvente

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite ipotecare
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram