Credit ipotecar ING

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
28/05/2024

Cu creditul ipotecar de la ING poti accesa pana la 1.200.000 RON pentru achizitia locuintei dorite.

Pe scurt:

 • Creditul ING ipotecar poate fi accesat pentru finantarea achizitiei unei locuinte.
 • Poti imprumuta intre 75.000 si 1.200.000 lei
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 ani si ulterior variabila sau pentru dobanda variabila pe toata perioada de creditare.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi salariul la ING
 • Cu cat suma accesata este mai mare, cu atat dobanda este mai mica.

Introducere

Creditul ipotecar este un imprumut care este accesat cu scopul de a cumpara o locuinta. Acest imprumut are, in general, o durata de 30 de ani, dar poate fi luat si pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp. Specific pentru creditul ipotecar este faptul ca acest imprumut se garanteaza cu locuinta sau terenul achizitionat.

Daca debitorul (cel care a accesat creditul) se află in situatia in care nu mai poate plati ratele, creditorul (institutia care a oferit creditul) are dreptul de a vinde aceasta proprietate cu scopul de a-si recupera banii.

In continuare vom analiza oferta de credit ipotecar de la ING Bank, care sunt costurile, conditiile si caracteristicile acestui produs.


Detalii Credit

Suma
intre 75.000 si 1.200.000 lei
Perioada creditare
intre 36 si 360 luni
Incasare salariu

reducere de 0.1% la dobanda


Moneda
RON
Asigurare de viata
 • nu este obligatorie, dar ai reducere de 0.3% la dobanda daca o faci

Dobanda
 • Fixa primii 5 ani,incepand de la 5,59%/an
 • Variabila, incepand de la 8.06%/an

Comisioane
 • 900 de lei comision de analiză dosar
 • 0.5% daca perioada ramasa < 1 an si 1% daca perioada ramasa > 1 anpentru rambursare anticipata, doar daca ai dobanda fixa
 • 9 lei comision de administrare cont daca nu incasezi veniturile la ING

Taxe si comisioane percepute de terti
 • 87,60 lei taxa de inregistrare a ipotecii mobiliare perceputa la acordarea creditului
 • 65,70 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
 • 43,80 lei taxa de stergere a ipotecii mobiliare perceputa la momentul rambursarii integrale a creditului
 • Intre 590 lei si 790 lei taxa de evaluare a imobilului

Conditii
 • Varsta minima 18 ani
 • Venit net lunar minim egal cu salariul minim pe economie
 • Minimum un an vechime in munca si 6 luni la actualul angajator
 • Banca isi rezerva dreptul de a respinge cererea de credit, fara a prezenta motivele respingerii.

Acte necesare
 • Carte de identitate
 • Cardul ING (daca esti client)
 • Documente suplimentare (in cazul in care veniturile nu sunt inscrise in baza de date ANAF)
 • Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achizitionat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciara
 • Actul/Actele de identitate al/ale proprietarului/proprietarilor imobilului ce va fi achizitionat

Scorul Mr.Finance
5.0
Suma Max.
5/5
Dobanda
5/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
5/5

MrFinance atribuie creditului ipotecar ING un scor foarte bun de 5 din 5. Pentru dobanda scorul este de 5/5 datorita faptului ca poti beneficia de reducere la dobanda daca incasezi salariul la ING si ai un scor de credit bun. Timpul de aprobare este rapid, suma maxima care poate fi imprumutata fiind calculata automat in functie de venituri, perioada de creditare este buna, pana la 30 ani si conditiile de creditare nu sunt aspre. Banca nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj, dar daca faci asta, primesti reducere de 0.1% la dobanda. Pe langa asta, poti opta pentru dobanda fixa in primii 5 ani, fapt care iti ofera un grad de predicitibilitate.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Este important sa retii ca dobanda pe care o afiseaza banca nu este singurul cost pe care il vei plati pentru credit, la aceasta se adauga si alte taxe si comisioane bancare. Din acest motiv trebuie sa vezi care este DAE (dobanda anuala efectiva) a creditului, acesta fiind un indicator care include toate costurile aferente unui imprumut. 

In cazul unui credit ipotecar ING in valoare de 400.000 RON, pe o perioada de 30 de ani, cu dobanda fixa in primii 5 ani, cu incasarea salariului la ING si incheierea unei asigurari de viata, DAE ar fi 10.30%, rata lunara in primii 5 ani 2876 RON, iar valoarea totala de rambursat ar fi 1.169.821. 

Daca optam pentru dobanda variabila pe toata perioada de creditare, un imprumut de aceeasi valoare ar avea DAE 9.05%, rata lunara 2876, iar valoarea totala de rambursat ar fi 1.090.693 RON.

Este foarte important de mentionat ca exemplul de mai sus este reprezentativ, dobanda lunara, implicit si rata pot fi atat mai mari, cat si mai mici, in functie de evolutia IRCC.


Avantaje

Avantajele creditului ipotecar ING sunt:

 • Dobanda avantajoasa daca incasezi salariul la ING si inchei o asigurare de viata si somaj.
 • Banca, totusi, nu te obliga sa inchei o asigurare de viata si somaj.
 • Suma imprumutata este flexibila, intre 75.000 si 1.200.000 lei, in functie de nevoie.
 • Banca nu solicita multe documente
 • Ratele pot fi platite direct din contul tau ING
 • Conditii de acordare lejere
 • Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 ani, cat si variabila pe toata perioada de creditare.
Dezavantaje
 • Banca percepe comison pentru rambursari anticipate in cazul creditelor cu dobanda fixa.
 • Pentru persoanele care nu sunt clienti ING dobanda este mai mare.
 • Daca nu incasezi veniturile recurente la ING, ai comision de 9 lei/luna pentru administrarea contului
 • Creditul poate fi accesat doar in RON.
Articol scris de:
Actualizat 28/05/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Credit Ipotecar ING - Recenzie

Creditul ipotecar ING poate fi accesat pentru achizitia unei locuinte. Poti opta atat pentru dobanda fixa in primii 5 ani, cat si pentru dobanda variabila. Banca ofera reduceri considerabile daca alegi sa incasezi salariul la ING si iti inchei o asigurare de viata si somaj. Conditiile de creditare sunt lejere. Creditul poate fi accesat doar in RON.

Simulare credit ipotecar ING

Simulare credit ipotecar ING presupune actiunea prin care poti sa vezi care ar fi rata lunara si dobanda pe care o vei plati in momentul in care accesezi imprumutul.

Creditul Ipotecar ING poate fi accesat cu dobanda fixa sau variabila.

In cazul unui imprumut de 350.000 RON, pe o perioada de 30 de ani, accesat cu o dobanda fixa de 5,79%, cu incasarea salariului intr-un cont ING si cu o asigurare de viata, rata lunara ar 2.051 RON in primii 5 ani.

creditul ipotecar ING
Credit ipotecar ING 4

In cazul aceluiasi imprumut, dar cu dobanda variabila, rata lunara ar fi 2.614 RON.

Simulare credit ipotecar ING
Credit ipotecar ING 5

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Sa urmaresti trendul indicilor bancari ca sa faci o decizie buna in ceea ce priveste alegerea dintre dobanda fixa si cea variabila.
 • Conditiile de eligibilitate sunt destul de lejere. Sa faci un calcul pentru tine, sa vezi daca poti sustine un asemenea imprumut chiar si in situatii financiare mai complicate.
 • Sa fii atent la avantajele pe care le ofera banca daca incasezi salariul la ING sau inchei o asigurare de viata si somaj.

Refinantare credit ipotecar ING

Creditul Ipotecar de la ING poate fi folosit inclusiv pentru refinantarea creditelor de la alte banci. Procesul de refinantare este mai simplu decat pare la prima vedere, insa acest lucru ar putea sa-ti economiseasca cateva sute de lei pe luna.

Daca in momentul de fata ai un credit ipotecar in valoare de 300.000 RON, cu o dobanda variabila de 9%, rata lunara pe care o platesti este de circa 2.700 RON.
Daca iti refinantezi imprumutul la o dobanda fixa de 5.8%, rata lunara ar scadea la 2.100 RON. Diferenta de 600 RON o poti folosi pentru a face plati anticipate la creditul tau.

refinantare credit ipoteca
Credit ipotecar ING 6
Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite ipotecare
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram