Despre
Credite
Carduri
Servicii
ATM

Scurt Istoric Alpha Bank

Istoria Alpha Bank Romania incepe in 1993, an in care a fost infiintata Banca Bucuresti SA (banca comerciala). Actionariatul acestei banci a fost format la vremea respectiva de Alpha Bank Group, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si cativa investitori greci.

Banca Bucuresti si-a inceput activitatea pe piata financiara romaneasca incepand cu anul 1994.

In ideea in care se dorea sa fie cat mai evidenta apartenta la grupul grec, in prima parte a anului 2000, Bancii Bucuresti i se schimba denumirea, fiind numita Alpha Bank Romania. In contextul respectiv, grupul grec ajunge actionarul majoritar, cu 99.43% din actiuni.

In prezent, Alpha Bank Romania este o banca universala, cu un portofoliu vast de servicii si produse dedicate persoanelor fizice si sectorului IMM si corporate, deopotriva, prin unitatile prezente in numeroase orase mari din tara.
De-a lungul activitatii sale in sectorului financiar bancar romanesc, Alpha Bank a contribuit optim si inovativ la dezvoltarea acestuia, inclusiv prin faptul ca a lansat primul credit ipotecar cu rata fixa timp de 10 ani.

Persoanelor interesate de serviciile si produsele acestei banci le sunt puse la indemana mai multe posibilitati Alpha Contact:

 • Adresa sediu central: Calea Dorobantilor nr. 237B, sector 1, Bucuresti;

 Informatii de contact:

 • Tel Verde: 08008 alpha (08008 25742) – apelul telefonic este gratuit din reteaua Telekom Romania;
 • *alpha (*25742) – apel efectuat in retelele Orange si Vodafone;
 • Apeluri internationale: 021 455 99 99;
 • Asistenta si urgente carduri: 021 319 93 50, disponibil 24/24.
 • Fax: 021 231 65 70
 • E-mail: [email protected];
 • Web: www.alphabank.ro;
 • Formular pe web – instrument online prin care pot fi transmise solicitari sau sugestii, luni-vineri, de la 8:30 la 20:30.

 

Produse Alpha Bank persoane fizice

Alpha Student

Alpha Seniori Alpha Student – cont curent in lei cu numeroase avantaje pentru studentii (zi/seral sau la distanta) cu varsta de 18 – 26 de ani la momentul completarii.Banca nu percepe taxe pentru emitere si administrare. De asemenea, nu se percep comisioane pentru retragere numerar la ATM-urile Alpha Bank;

Alpha Salary

Alpha Salary – cont curent in lei adresat persoanelor care doresc sa isi primeasca salariul la Alpha Bank;
Alpha Seniori
Alpha Seniori – cont curent in lei care se adreseaza persoanelor aflate la pensie;

Pachete de cont

Pachete de cont – include 3 pachete de cont curent, deosebit de ofertante: Alpha Access (incasare salariu sau cumparaturi online sau din magazine fizice), Alpha Connect (util si in cazul platilor lunare), Alpha Explore (posibilitate operatiuni bancare oricand si din orice loc);

Carduri de credit propuse persoanelor fizice

Carduri de debit

 • AlphaCard Enter More Visa
 • AlphaCard Enter Visa

Carduri premium

 • Alpha Mastercard World

Carduri de cumparaturi

 • AlphaCard Visa Credit
 • Alpha Mastercard Credit
 • AlphaCard Visa Gold

Plata in rate

 • Rate la comercianti
 • Comercianti parteneri rate
 • Rate oriunde in lume
Fiecare card mentionat anterior asigura o serie de beneficii posesorului. – https://www.alphabank.ro/persoane-fizice/carduri

Alpha Bank Credit: Credite de consum

Alpha Rapid

Alpha Rapid: avantajos pentru finantarea unor cheltuieli urgente, planificate sau nu, pentru care banca nu solicita o justificare. In functie de nevoile solicitantului, banca ofera 3 variante de creditare: fara garantie imobiliara, cu garantie imobiliara, garantat cu depozit colateral;
Alpha Home Deco
Alpha Home Deco: util pentru renovarea sau modernizarea casei;
Descoperire de cont
Descoperire de cont: linie de credit acordata prin contul curent al solicitantului.

Retea ATM-uri Alpha Bank

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv.

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
envelope-oclosehomephoneenvelopeangle-downlocation-arrowellipsis-vmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram