Calculator refinantare credit

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 03/10/2023
Disclaimer publicitate

Calculator refinantare credit este un intrument prin care poti analiza daca o refinantare este justificata si daca te ajuta sa reduci costurile asociate imprumutului.

Refinantare credit poate fi una dintre solutiile inteligente prin care oamenii pot depasi situatiile financiare grele. Avand in vedere cat de mult au crescut dobanzile la credite in ultimii doi ani, pentru multe persoane ratele lunare au devenit o povara financiara.

In acest articol vom explora in profunzime ce este refinantarea creditelor, cum functioneaza, de ce poate fi avantajoasa, cum poti folosi eficient un calculator de refinantare credit si vom oferi sfaturi utile pentru cei care iau in considerare aceasta optiune financiara pentru a-si imbunatati situatia financiara.

Refinantare credit. Ce este?

Refinantarea creditelor este un proces financiar prin care un imprumut sau un credit existent este inlocuit cu un nou imprumut, adesea cu conditii mai favorabile pentru imprumutat. Aceste conditii pot include o rata a dobanzii mai scazuta, un termen de rambursare mai lung, o rata de dobanda fixa in loc de una variabila sau consolidarea mai multor imprumuturi intr-un singur imprumut. Scopul refinantarii este de a reduce costurile asociate datoriei, de a face platile lunare mai usor de gestionat si de a imbunatati in general starea financiara a imprumutatului.

Calculator refinantare credit. Cum il folosesc?

Calculatorul de refinantare a creditului este un instrument intuitiv si foarte usor de folosit. 

Initial, trebuie sa introduci parametrii creditului actual: soldul creditului, dobanda, perioada ramasa etc. Dupa care, introduci parametrii creditului nou pe care vrei sa il iei pentru refinantare.

Urmeaza calculatorul sa analizeze care este rata lunara actuala, care ar fi rata lunara daca faci o refinantare si care este suma totala de rambursat. Pe langa asta, poti sa vezi cati bani ai economisi lunar daca optezi pentru o refinantare.

Refinantare credit - avantaje

Refinantarea creditelor poate veni cu o serie de avantaje, printre care: 

 1. Rata dobanzii mai scazuta: Una dintre cele mai mari motivatii pentru refinantare este obtinerea unei rate a dobanzii mai scazute decat cea a imprumutului original. Daca ratele dobanzii au scazut semnificativ de la momentul in care ai luat imprumutul initial, refinantarea te poate ajuta sa economisesti bani pe termen lung.
 1. Reducerea platilor lunare: Refinantarea poate duce la o reducere a platilor lunare, fie prin prelungirea termenului de rambursare, fie prin reducerea ratei dobanzii. Acest lucru face gestionarea datoriilor mai usoara si poate elibera bani pentru alte cheltuieli sau economii.
 1. Consolidarea datoriilor: Daca ai mai multe imprumuturi sau credite, refinantarea iti permite sa le consolidezi intr-un singur imprumut. Acest lucru simplifica gestionarea datoriilor si te poate ajuta sa te concentrezi mai bine pe achitarea lor.
 1. Rata dobanzii fixe: Daca ai un imprumut cu rata variabila si esti ingrijorat de cresterea posibila a ratelor dobanzii, refinantarea la o rata de dobanda fixa iti poate oferi stabilitate si protectie impotriva fluctuatiilor pietei.

Cum functioneaza refinantarea creditelor?

 1. Evaluarea situatiei curente: Primul pas in refinantare este evaluarea atenta a situatiei financiare curente. Acest lucru include calcularea ratei dobanzii actuale, termenul ramas pentru rambursare si suma ramasa de plata.
 1. Verificarea scorului de credit: Scorul de credit joaca un rol crucial in obtinerea unei rate a dobanzii competitive. Un scor de credit mai mare te poate califica pentru rate mai bune.
 1. Cautarea unui creditor: Urmatorul pas este cautarea unui creditor sau institutie financiara care ofera conditii favorabile pentru refinantare. Este important sa compari ofertele de la mai multi creditori pentru a obtine cea mai buna oferta.
 1. Solicitarea refinantarii: Dupa identificarea creditorului potrivit, trebuie sa depui o solicitare pentru refinantare. Aceasta implica furnizarea de informatii financiare detaliate si documente relevante pentru procesul de evaluare.
 1. Aprobarea si incheierea tranzactiei: Daca esti aprobat pentru refinantare, vei primi o oferta oficiala de la creditor. Dupa acceptarea acestei oferte, tranzactia va fi incheiata si imprumutul vechi va fi inlocuit cu cel nou.

Un aspect crucial al refinantarii este calculul economiilor potentiale. In acest sens, poti folosi un calculator de refinantare online sau sa soliciti informatii de la creditor pentru a estima cat poti economisi prin refinantare. Acest calcul va tine cont de rata dobanzii, termenul de rambursare si orice costuri asociate cu refinantarea, cum ar fi comisioanele si taxele.

Refinantare credit ipotecar

Refinantare credit ipotecar este o solutie buna pentru persoanele carora le-a crescut considerabil dobanda in ultimii ani. Avand in vederea evolutia IRCC si ROBOR, la multe persoane ratele lunare au crescut chiar si cu 70%. In acest caz, cred ca este util sa analizam care sunt cele mai bune oferte de refinantare a creditelor ipotecare accesibile in momentul de fata.

Calculator refinantare credit ipotecar BT

Creditul ipotecar pentru refinantare de la BT este cel mai avantajos in momentul de fata. Pe langa faptul ca poti sa refinantezi creditul cu o dobanda fixa promotionala de 5,90%, mai primesti si un voucher in valoare de 2000 lei pentru acoperirea cheltuielilor notariale. 

oferta credit bt

Este clar o solutie favorabila pentru persoanele care au credite cu dobanda variabila. In momentul de fata, IRCC are valoare de 5,94%, plus marja bancii, alte comisioane, ajungi la o Dobanda Anuala Efectiva de peste 8,5%. Insa cu creditul ipotecar de la BT, poti sa ai o dobanda fixa in primii 3 ani de 5,90%. Sa facem un calcul. Sa ne imaginam ca in momentul de fata ai un credit ipotecar de 300.000 RON cu o dobanda de 8,5% - in prezent, rata este in jur de 2.300 RON. Facand o refinantare, rata va fi circa 1.760 RON. Astfel, refinantand creditul, poti sa economisesti cateva sute de lei.

Calculator refinantare credit ipotecar UniCredit

UniCredit are o oferta de refinantare a creditelor ipotecare la fel de avantajoasa ca Banca Transilvania. Astfel, poti sa iti refinantezi creditul cu o dobanda de 5,90%, fixa pentru primii 5 ani. Poti obtine si la UniCredit un voucher in valoare de 2000 lei pentru acoperirea cheltuielilor notariale, dar pentru asta trebuie sa vii cu salariu la UniCredit si sa inchei o asigurare de viata. Oricum, ofertele de la BT si UniCredit raman, in momentul de fata, printre cele mai bune din piata.

Calculator refinantare credit ipotecar BRD

Creditul ipotecar de la BRD poate fi accesat inclusiv si pentru refinantare, in niste conditii avantajoase. Astfel, poti beneficia de dobanda fixa de 5,99% in primii 3 ani, ulterior variabila.

calculator refinantare credit

Calculator refinantare credit ipotecar BCR

oferta refinantare credit ipotecar bcr

Si BCR a intrat in cursa pentru clienti noi, si a venit cu oferte foarte avantajoase pentru refinantarea creditelor ipotecare. Astfel, daca incasezi veniturile intr-un cont BCR si iti faci o asigurare de viata, poti beneficia de o dobanda fixa de 6,09% pentru primii 5 ani.

Refinantare credit de nevoi personale

Creditele de nevoi personale sunt cele mai accesate tipuri de imprumuturi de la banci. Acestea pot fi accesate atat cu dobanzi fixe, cat si cu dobanzi variabile. Refinantarea creditului de nevoi personale este mai simpla, in comparatie cu un credit ipotecar, existand posibilitatea ca la unele banci procesul sa fie 100% online. In continuare vom analiza care sunt cele mai bune oferte de refinantare a creditelor de nevoi personale.

Calculator refinantare credit de nevoi personale de la BCR

Creditul de nevoi personale George de la BCR poate fi folosit inclusiv pentru refinantarea altor imprumuturi si vine la pachet cu o serie de avantaje. Astfel, poate fi accesata o suma de pana la 180.000 RON cu dobanda fixa incepand de la 7,79%.

Produsul este unul flexibil, poate fi accesat direct din aplicatia George de la BCR, fara a fi nevoie de a merge la vreo sucursala. Creditul poate fi accesat fara sa platesti nici un comision de analiza sau administrare.

Calculator refinantare credit de nevoi personale de la UniCredit Bank

Creditul de nevoi personale de la UniCredit Bank, numit Creditul de realizari personale este un produs flexibil, inclus in acest top datorita dobanzii competitive, incepand de la 7,99%, care poate fi accesat direct din aplicata bancii in conditii lejere.

Suma maxima care poate fi imprumutata este de 150.000 RON, iar creditul poate fi accesat atat cu dobanda fixa, cat si cu dobanda variabila.

Calculator refinantare credit de nevoi personale de la ING

Creditul de nevoi personale de la ING Bank este un produs menit sa ajute consumatorii sa acopere unele cheltuieli neprevazute sau sa refinanteze alte credite mai vechi. Acest produs se afla in topul nostru datorita flexibilitatii cu care poate fi accesat: direct din aplicatia ING sau de la sucursalele bancii, dobanda care poate fi atat fixa, cat si variabila, incepand de la 8,49%, dar si conditiilor de acordare lejere. Suma maxima care poate fi accesata este de 125.000 RON.

Calculator refinantare credit de nevoi personale de la BT

Oferta de refinantare cu un credit de nevoi personale de la BT este inclusa in topul nostru datorita faptului ca poate fi accesata o suma mai mare de bani - pana la 250.000 RON, in conditiile unei dobanzi atat fixe, cat si variabile, incepand de la 8,90%. Conditiile de acordare sunt lejere: sa ai un comportament bun de plata, sa fii cetatean roman si sa fii angajat de minim 3 luni. Este suficient sa completezi formularul de pe site-ul bancii si in scurt timp o sa fii contactat de un reprezentant al bancii.

Sfaturi utile pentru refinantarea creditelor

 1. Calculeaza costurile: Inainte de a lua o decizie, asigura-te ca intelegi in totalitate costurile asociate cu refinantarea, inclusiv comisioanele, taxele si orice alte costuri.
 1. Compara ofertele: Nu te limita la prima oferta pe care o primesti. Compara diverse oferte de refinantare pentru a gasi cea mai buna solutie pentru nevoile tale financiare.
 1. Continua sa economisesti: Dupa refinantare, continuati sa aloci fonduri pentru economii si urmareste-ti bugetul pentru a te asigura ca iti gestionezi finantele cu responsabilitate.
 1. Evita indatorarea suplimentara: Refinantarea poate oferi o reducere a platilor lunare, dar este important sa nu te indatorezi suplimentar.
 1. Plati la timp: Asigura-te ca faci platile la timp, deoarece acest lucru poate imbunatati scorul de credit si te poate ajuta sa obtii rate mai bune la refinantare.
 1. Reduce datoriile existente: Reducerea soldurilor de credite sau datoriilor existente poate contribui, de asemenea, la imbunatatirea scorului de credit. Acest lucru poate fi facut prin rambursari anticipate.

Concluzie

Refinantarea creditelor este o strategie financiara eficienta pentru cei care doresc sa reduca costurile asociate cu imprumuturile si sa imbunatateasca situatia lor financiara. Cu o evaluare atenta, o planificare adecvata si respectarea disciplinata a obiectivelor financiare, refinantarea poate fi un instrument valoros pentru atingerea stabilitatii financiare. Nu uita ca fiecare situatie financiara este unica, iar deciziile de refinantare ar trebui luate dupa o analiza minutioasa a propriilor circumstante si obiective financiare. 

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram