PeerBerry

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
28/08/2023
Pe scurt

PeerBerry este una dintre cele mai profitabile platforme de investitii P2P, unde poti obtine pana la 12% dobanda. PeerBerry ofera posibilitatea de a face investitii automate, precum si o garantie de rascumparare de 60 de zile. In acest articol vei afla ce este PeerBerry, de ce o consideram una dintre cele mai bune platforme de investitii P2P Lending si care sunt avantajele si dezavantajele platformei.

PeerBerry - privire de ansamblu

Creare cont
Gratuit
Depozit minimi
€10
Taxa de retragere
0
Comision administrare cont
0
Produse disponibile 
  • Credite rapide
  • Credite auto
  • Credite pentru afaceri
  • Credite de nevoi personale

Restrictii
Sa ai peste 18 ani
Comision de conversie valutara
De la 0,50%, in functie de valuta
Comision de inactivitate
0
Comision pentru piata secundara*
Nu exista piata secundara
Scorul Mr.Finance
5.0
Depozit Min.
5/5
Taxe
5/5
Comision administrare
5/5
Produse disponibile
5/5
Comisioane
5/5

PeerBerry este una dintre cele mai populare platforme de investitii P2P. In urma analizei Mr.Finance, platforma a primit un scor de 5/5 datorita faptului ca investitorii nu au comisioane, pot investi intr-o gama larga de imprumuturi cu randamente destul de bune.


Aplica online
Aplica acum
Avantaje

Simplificarea investitiilor: Platforma ofera o modalitate usoara pentru investitori de a investi in imprumuturi, fara a necesita o expertiza financiara complexa.

Diversificarea portofoliului: Investitorii pot diversifica portofoliul lor prin investitii in diverse tipuri de imprumuturi si imprumutatori, ceea ce poate reduce riscul.

Potential de randamente atractive: In comparatie cu optiunile traditionale de economisire, investitiile pe platforme P2P, precum PeerBerry, pot oferi potentialul pentru rendamente mai ridicate.

0 costuri pentru investitori: PeerBerry nu percepe nici un comision de la investitori, platforma isi castiga banii de la creditorii care listeaza imprumuturile pe platforma.

Dezavantaje

Risc de neplata: Asa cum este cazul cu investitiile P2P, exista un risc ca imprumutatorii sa nu-si ramburseze imprumuturile, ceea ce poate afecta investitiile.

Lichiditate limitata: Investitiile pe PeerBerry pot avea lichiditate limitata, ceea ce inseamna ca banii pot fi blocati pentru o anumita perioada.

Cercetare preliminara: Inainte de a investi pe PeerBerry sau pe oricare alta platforma P2P, este important sa efectuezi o cercetare amanuntita si sa intelegi riscurile si potentialele beneficii.

Lipsa pietei secundare: PeerBerry nu ofera si o piata secundara unde investitorii sa-si poata vinde investitiile in cazul in care au nevoie de lichiditate.

Articol scris de:
Actualizat 28/08/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Ce este PeerBerry

PeerBerry este una dintre cele mai populare platforme de P2P din Europa. Din 2017, peste 72.000 de utilizatori au castigat peste 23,8 de milioane de euro din dobanda. Investitorii pot investi in imprumuturi pe termen scurt, leasing-uri, credite ipotecare sau pentru afaceri protejate de o garantie de rascumparare, cu dobanda de pana la 12% pe an.

PeerBerry este o platforma P2P din Letonia care conecteaza investitorii cu imprumutatori din diverse tari. Scopul platformei este de a oferi o modalitate usoara si transparenta de a investi in imprumuturi cu rambursari scurte si constante, generand astfel oportunitati pentru realizarea unor investitii financiare profitabile.

PeerBerry - privire de ansamblu

Creare contGratuit
Depozit minim10 Euro
Taxa de retragere0
Comision administrare cont0
Produse disponibileCredite rapide
Credite auto
Credite pentru afaceri
Credite de nevoi personale
RestrictiiSa ai peste 18 ani
Comision de conversie valutaraDe la 0,50%, in functie de valuta
Comision de inactivitate0 euro/luna
Comision pentru piata secundara*Nu exista piata secundara

Diversitatea imprumuturilor: PeerBerry ofera investitorilor posibilitatea de a investi intr-o varietate de imprumuturi, inclusiv imprumuturi de consum, imprumuturi pentru afaceri, leasinguri si credite ipotecare.

Automatizarea investitiilor: Platforma ofera functionalitatea Auto Invest, care permite investitorilor sa-si seteze preferintele si sa permita platformei sa investeasca automat in imprumuturi potrivite.

Rambursari regulate: Majoritatea imprumuturilor de pe PeerBerry au termene scurte de rambursare si pot oferi investitorilor fluxuri constante de bani.

Transparenta informatiilor: PeerBerry furnizeaza informatii detaliate despre fiecare imprumut si imprumutator, oferind investitorilor transparenta asupra riscurilor si potentialului de recompensa.

Beneficiile platformei PeerBerry

Prin platforma PeerBerry, din 2017 pana in prezent s-au realizat investitii de aproape 2 mld de euro. Randamentul mediu anual obtinut de catre investitori este de 11,23% - un randament foarte bun, in comparatie cu alte forme de investitii, cum ar fi depozitele bancare sau obligatiunile. Din acest motiv, PeerBerry poate fi vazuta ca o alternativa viabila pentru diversificarea portofoliului de investitii.

peerberry randament

De asemenea, din 2017 pana in prezent, au fost platite catre investitori dobanzi de peste 23,7 mil de euro.

peerberry investitii

Majoritatea creditelor listate pe platforma sunt credite de consum, cu scadenta pe termen scurt. Dar, de asemenea, investitorii pot alege sa investeasca si in alte forme de imprumuturi: imobiliare, leasing, business etc. De asemenea, PeerBerry lucreaza doar cu creditori seriosi, cum ar fi: credit plus, LandPlus etc.

creditori peerberry
peerberry

Majoritatea creditelor listate pe PeerBerry sunt credite performante. Doar 13,12% din imprumuturi au intarziere in rambursare intre 1 si 15 zile - un procent destul de satisfacator pentru o platforma de P2P.

Garantiile platformei PeerBerry

Dupa cum am mentionat, PeerBerry este o platforma foarte buna de P2P pentru investitorii care prefera sa investeasca in imprumuturi pe termen scurt cu randament ridicat.

Dar, investitiile pe termen scurt sunt adesea percepute ca fiind mai riscante decat investitiile pe termen lung.

Cand investesti pe PeerBerry sau pe orice alta platforma P2P care listeaza imprumuturi pe termen scurt (de exemplu, Mintos ), investesti in imprumuturi de consum negarantate.

Acele imprumuturi au fost deja emise, ceea ce inseamna ca finantezi imprumuturi prefinantate.

Majoritatea platformelor de imprumut P2P nu fac publicitate acestui aspect al imprumuturilor P2P, deoarece aceste imprumuturi ofera o garantie de rascumparare , ceea ce inseamna ca nu trebuie sa te preocupi de imprumuturile neplatite, deoarece acestea sunt rascumparate de emitentul imprumutului.

Garantia de rascumparare de la PeerBerry

PeerBerry este, de asemenea, una dintre platformele de creditare P2P care ofera o garantie de rascumparare pentru imprumuturile intarziate cu mai mult de 60 de zile.

In acest scenariu, emitentul de imprumut in care ai investit ar rascumpara creanta. Acest lucru scade dramatic riscul acestei platforme P2P si inseamna ca nu trebuie sa te preocupi de colectarea datoriilor.

Plati cu intarziere

Daca imprumutatul intarzie cu platile sale, compania de creditare iti va returna investitiile, astfel incat sa nu pierzi nimic. Cea mai buna parte a garantiei de rascumparare oferita de PeerBerry este ca emitentul imprumutului plateste si dobanda pentru imprumutul intarziat .

Garantia de rascumparare te protejeaza de incapacitatea de plata debitorului.

Cu toate acestea, retine ca garantia de rascumparare nu este protectia suprema.

IMPORTANT!

In istoria PeerBerry, niciunul dintre investitori nu a pierdut vreodata bani. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca initiatorii de imprumuturi de la PeerBerry nu au finantat niciodata mai mult de 45% din registrele lor de imprumuturi prin imprumuturi P2P. Prin urmare, emitentii de imprumuturi pot acoperi orice potentiale garantii de rascumparare.

Partenerii de afaceri ai PeerBerry detin intotdeauna 10% din portofoliul listat pe PeerBerry in numerar, pentru a facilita garantiile de rascumparare si a realiza platile catre investitori.

Garantie suplimentara

PeerBerry ofera o garantie suplimentara din partea companiilor-mama ale emitentilor de imprumuturi . Majoritatea initiatorilor ofera imprumuturi in tari diferite, desi merita remarcat faptul ca doua mari grupuri de investitii detin o parte semnificativa din creditele listate pe PeerBerry.

Majoritatea emitentilor de imprumuturi de pe PeerBerry sunt operati de - Aventus Group si Gofingo . 

In timp ce emitentii de imprumuturi lucreaza ca entitati independente, garantia suplimentara sustine ca societatea-mama va interveni si va rascumpara creantele tale daca initiatorul imprumutului nu poate acoperi garantia de rascumparare.

Functiile platformei PeerBerry

PeerBerry este creata pentru toti investitorii P2P, asa ca, fie ca esti la inceput cu imprumuturile P2P, fie cautati noi platforme care sa te ajute sa reduci riscul, PeerBerry este o platforma demna de luat in considerare

Tabloul de bord al lui PeerBerry este foarte intuitiv si poti ajunge la toate sectiunile esentiale ale site-ului in doar cateva clicuri.

Cu functia lor Auto Invest, poti sa iti vizualizati investitiile, sa exporti tranzactiile pentru declaratiile fiscale si sa iti automatizezi strategia de investitii.

PeerBerry Auto Invest

Investitia automata pe PeerBerry iti permite sa configurezi variabile esentiale, cum ar fi dimensiunea portofoliului, investitia maxima pe imprumut, rata dobanzii, perioada imprumutului, starea, tarile si emitentii de imprumut. Exista, de asemenea, o optiune de reinvestire a tuturor profiturilor.

Daca PeerBerry Auto Invest nu functioneaza, asteptati cateva ore pana cand contactezi asistenta. Auto Invest de la PeerBerry ruleaza de sase ori pe zi.

Daca nu iti poti investi automat fondurile, poti activa notificarile in aplicatia mobila PeerBerry si sa investesti manual atunci cand noi imprumuturi sunt listate pe platforma.

Aplicatia PeerBerry

PeerBerry este disponibil si ca aplicatie mobila. Aplicatia PeerBerry iti va permite sa vizualizezi rapid portofoliul. Poti vedea fondurile disponibile, fondurile investite, dobanda platita si randamentul net anualizat.

O caracteristica excelenta a aplicatiei este un grafic care va arata rambursarile zilnice ale dobanzii.

In sectiunea „Investitii”, poti obtine si o prezentare generala a portofoliului, care este acum segmentat in emitenti de imprumuturi si tipuri de imprumuturi.Pentru a fi la curent cu performanta portofoliului tau, iti recomandam sa activezi toate notificarile.

Avantaje si aspecte de luat in considerare la PeerBerry

Avantaje

Simplificarea investitiilor: Platforma ofera o modalitate usoara pentru investitori de a investi in imprumuturi, fara a necesita o expertiza financiara complexa.

Diversificarea portofoliului: Investitorii pot diversifica portofoliul lor prin investitii in diverse tipuri de imprumuturi si imprumutatori, ceea ce poate reduce riscul.

Potential de rendamente atractive: In comparatie cu optiunile traditionale de economisire, investitiile pe platforme P2P, precum PeerBerry, pot oferi potentialul pentru rendamente mai ridicate.

0 costuri pentru investitori: PeerBerry nu percepe nici un comision de la investitori, platforma isi castiga banii de la creditorii care listeaza imprumuturile pe platforma.

Aspecte importante de luat in considerare

Risc de neplata: Asa cum este cazul cu investitiile P2P, exista un risc ca imprumutatorii sa nu-si ramburseze imprumuturile, ceea ce poate afecta investitiile.

Lichiditate limitata: Investitiile pe PeerBerry pot avea lichiditate limitata, ceea ce inseamna ca banii pot fi blocati pentru o anumita perioada.

Cercetare preliminara: Inainte de a investi pe PeerBerry sau pe oricare alta platforma P2P, este important sa efectuezi o cercetare amanuntita si sa intelegi riscurile si potentialele beneficii.

Lipsa pietei secundare: PeerBerry nu ofera si o piata secundara unde investitorii sa-si poata vinde investitiile in cazul in care au nevoie de lichiditate.

Concluzii

PeerBerry ofera oportunitatea investitorilor de a investi in imprumuturi alternative, fara intermediari traditionali. Platforma aduce avantaje cum ar fi diversificarea portofoliului si potentialul pentru randamente ridicate, insa trebuie sa fii de riscurile asociate cu acest tip de investitii. Prin efectuarea cercetarilor adecvate si prin intelegerea completa a modului in care functioneaza platforma, poti profita din plin de beneficiile oferite de platforma.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară platforme de investitii P2P
Găsește cea mai buna platforma P2P pentru nevoile tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram