Nibble Finance

5.0
Scorul nostru:
Foarte bun
28/08/2023
Pe scurt

Nibble Finance este o platforma de P2P Lending infiintata in 2020. Investitorii pot obtine pe Nibble randamente de pana la 19%/an - mult superioare altor platforme de P2P - un motiv de a analiza mai bine:

 • Ce este Nibble
 • Care sunt caracteristicile platformei
 • Care sunt avantajele si dezavantajele Nibble

Nibble Finance - privire de ansamblu

Creare cont
Gratuit
Depozit minimi
€10
Taxa de retragere
0
Comision administrare cont
0
Produse disponibile 

Credite de consum


Restrictii
Sa ai peste 18 ani
Comision de conversie valutara
Platforma nu percepe
Comision de inactivitate
0
Comision pentru piata secundara*
fara piata secundara
Scorul Mr.Finance
5.0
Depozit Min.
5/5
Taxe
5/5
Comision administrare
5/5
Produse disponibile
5/5
Comisioane
5/5

Nibble Finance este una dintre putinile platforme de P2P care nu percepe nici un fel de comision de la investitori. In urma analizei Mr.Finance, Nibble a primit un scor bun de 4,8 din 5 din cauza faptului ca poti investi doar in credite de consum. Pe langa asta, platforma nu are si o piata secundara - fapt care reduce semnificativ gradul de lichiditate a platformei. Dar, cu toate acestea, Nibble ofera randamente destul de bune si este o platforma demna de luat in considerare pentru investitii P2P.


Aplica online
Aplica acum
Avantaje
 • Posibilitatea de a obtine randamente mai mari, in comparatie cu alte platforme de P2P sau instrumente ca depozitele bancare sau obligatiunile.
 • Platforma nu percepe nici o taxa pentru investitori.
 • Garantia de rascumparare a imprumuturilor restante.
 • Una dintre putinile platforme care garanteaza un randament de 8%.
Dezavantaje
 • Posibilitati limitate de diversificare. Poti investi doar in imprumuturi listate de catre JoyMoney.
 • Platforma nu are si o piata secundara, unde sa iti poti vinde investitia in cazul in care ai nevoie de lichiditati.
 • Termeni si conditii suspicioase.
Articol scris de:
Actualizat 28/08/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Ce este Nibble

Nibble Finance este o platforma de investitii P2P care cu care poti investi in imprumuturi de consum prefinantate din Spania.

Imprumuturile in care poti investi pe platforma provin de la Joymoney, care este un brand de imprumut detinut de IT Smart Finance .

Platforma a fost lansata la inceputul anului 2020 in Spania. De atunci, peste 2.050.000 de euro au fost investiti pe platforma de peste 8.500 de investitori.

Creare contGratuit
Depozit minim10 Euro
Taxa de retragere0
Comision administrare cont0
Produse disponibileCredite de consum
RestrictiiSa ai peste 18 ani
Comision de conversie valutaraPlatforma nu aplica
Comision de inactivitate0
Comision pentru piata secundara*Nu exista piata secundara

Randamentul mediu obtinut pe platforma Nibble este de 12%. Insa, randamentul poate fluctua in functie de strategia de investitii pe care o alegi. Astfel, platforma poate fi analizata ca un instrument de diversificare a portofoliului de investitii.

Nibble Finance 1

Strategii de investitii Nibble

Nibble ofera investitorilor 3 strategii de investitii diferite dupa gradul de risc si potentialul de castig, Cele 3 strategii sunt:

Strategia clasica. 

Strategia clasica se refera la posibilitatea de a investi in credite de consum clasificate ca AA, A si BB - cu un grad de risc foarte scazut. Avantajul acestei strategii, este ca platforma garanteaza un randament fix de 8%. Poti investi prin strategia clasica cu o suma minima de 10 euro pe o perioada intre 1 si 60 de luni.

Nibble Finance 2
Nibble Finance

2. Strategia juridica.

Cu Strategia juridica poti cumpara un portofoliu de credite cu datorii restante. Acest lucru va creste semnificativ riscul, dar ai si posibilitatea de a obtine un randament ridicat, deoarece riscul si rentabilitatea merg de obicei mana in mana. Potentialul de rentabilitate este de pana la 14,5% pe an.

Creditele care sunt in curs de incasare sunt administrate prin intermediul Boostr, care este o companie cu experienta in recuperarea datoriilor. Ei cumpara credite restante cu o reducere de 85% si automatizeaza procesul de recuperare, inclusiv procedurile extrajudiciare si legale.

Trebuie sa stii ca exista riscuri asociate cu investitia in imprumuturi restante, cum ar fi procesele lungi de recuperare si incertitudinile. Strategia de investitii are si o perioada minima de investitie de 6 pana la 12 luni.

Potrivit Nibble, ti se garanteaza un randament minim de 8% pe an, dar ar trebui sa fii constient de faptul ca pot aparea situatii in care garantia nu poate fi indeplinita, de exemplu, in cazul in care emitentul garantiei nu este in stare de plata.

Nibble Finance 3

3. Strategia echilibrata

Strategia echilibrata este cea mai populara strategie de investitii pe Nibble si aproximativ 65% dintre toti investitorii de pe platforma aleg sa investeasca in acest fel. Aceasta strategie are un risc putin mai mare, dar vine si cu o rata de rentabilitate mai mare - de pana la 12,5%. Perioada minima recomandata pentru investitii este de 7 luni.

Nibble Finance 4

Garantia de rascumparare

Exista intotdeauna riscul de nerambursare a creditelor in cazul creditelor de consum. Pentru a face fata acestui risc, Nibble Finance are o garantie de rascumparare a unora dintre imprumuturile sale. Aceasta inseamna ca, in cazul in care debitorii au intarziere de peste 60 de zile, Nibble Finance rascumpara imprumutul de la investitor. Platforma compenseaza atat principalul investit, cat si dobanda acumulata.

Trebuie sa retii ca o garantie de rascumparare este la fel de sigura ca si cei care o ofera. Deci, sa aruncam o privire mai atenta la cat de robusta este compania din spatele Nibble.

Nibble Finance este o platforma detinuta de IT Smart Finance. Aceasta companie a fost profitabila de mai multi ani la rand, ceea ce indica faptul ca compania este destul de solida.

Cu toate acestea, uite o clauza din T&C platformei care ar trebui sa te faca sa fii atent atunci cand alegi sa investesti prin Nibble.

Nibble Finance 5

Practic, in termenii si conditiile platformei este scris clar ca ei nu garanteaza corectitudinea si legalitatea informatiile expuse pe site. Astfel, ei spun negru pe alb ca nu ar trebui sa ai incredere in ceea ce scrie pe site. Acest lucru este extrem de riscant si nu iti ofera absolut nicio baza legala atunci cand lucrurile merg intr-o directie negativa. Daca Nibble iti ofera informatii gresite si pierzi bani, platforma nu este raspunzatoare.

Iti recomandam sa citesti complet T&C inainte de accesa orice platforma de P2P, pentru ca astfel de clauze se gasesc la majoritatea platformelor.

Cine poate investi prin Nibble?

Pentru a putea investi cu Nibble Finance, trebuie sa ai cel putin 18 ani, sa ai un cont bancar intr-o banca europeana sau sa ai o resedinta/cetatenie EAA (UE, Elvetia, Norvegia si Liechtenstein) si sa treci procesul de verificare a identitatii pe platforma.

Daca nu ai un cont bancar in zona euro, este adesea posibil sa te inscrii cu cativa pasi suplimentari, deoarece acest lucru va necesita o verificare personala suplimentara AML, in care fiecare caz este luat in considerare individual. 

Functionarea platformei Nibble

Nibble foloseste o strategie prin care nu poti investi manual in imprumuturi. Aceasta inseamna ca singura modalitate de a investi in imprumuturi este prin intermediul Nibble's Auto Invest.

Pentru unele dintre platformele in care emitentul imprumutului este grupul detinator-mama, nu are sens sa se permita investitii manuale. Utilizarea Auto Invest pentru a investi in imprumuturi este obisnuita in spatiul de creditare P2P, mai ales cand vine vorba de investitii in imprumuturi pentru ziua de plata. Singurul lucru pe care poti sa il controlezi, este sa alegi una din cele 3 strategii despre care am discutat mai sus.

Nibble. Avantaje si dezavantaje

Avantaje: 

 • Posibilitatea de a obtine randamente mai mari, in comparatie cu alte platforme de P2P sau instrumente ca depozitele bancare sau obligatiunile.
 • Platforma nu percepe nici o taxa pentru investitori.
 • Garantia de rascumparare a imprumuturilor restante.
 • Una dintre putinile platforme care garanteaza un randament de 8%.

Dezavantaje

 • Posibilitati limitate de diversificare. Poti investi doar in imprumuturi listate de catre JoyMoney.
 • Platforma nu are si o piata secundara, unde sa iti poti vinde investitia in cazul in care ai nevoie de lichiditati.
 • Termeni si conditii suspicioase.

Concluzii

Nibble Finance este o platforma de creditare P2P care se concentreaza pe imprumuturile de consum. Platforma in sine este foarte usor de utilizat si usor de navigat si iti permite sa investesti pasiv cu una dintre strategiile de auto-investire. Nibble Finance este detinuta de IT Smart Finance, care este o afacere profitabila cu imprumuturi. Toate creditele de pe platforma provin de la Joymoney, un brand de credit detinut si de IT Smart Finance, ceea ce inseamna ca poate fi greu sa obtii o diversificare adecvata folosind doar aceasta platforma. Pe baza recenziilor, investitorii par sa aiba doar experiente bune cu Nibble Finance. Cu toate acestea, platforma are termeni si conditii dubioase, semn ca ar trebuie sa fi atent cand investesti cu Nibble.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară platforme de investitii P2P
Găsește cea mai buna platforma P2P pentru nevoile tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram