Esketit

4.6
Scorul nostru:
Bun
28/08/2023
Pe scurt

Esketit este o platforma de P2P lending lansata in decembrie 2020 si care in timp foarte scurt a devenit populara in randul investitorilor de P2P datorita randamentelor atractive care pot fi obtinute. In prezent, circa 14.000 de investitori folosesc platofrma Esketit.

In acest articol vom arunca o privire asupra platformei Esketit, astfel incat sa stii: ce este, cum o poti folosi, care sunt avantajele si dezavantajele platformei etc.

Esketit - privire de ansamblu

Creare cont
Gratuit
Depozit minimi
€10
Taxa de retragere
0
Comision administrare cont
0
Produse disponibile 
 • Credite rapide
 • Credite auto
 • Credite pentru afaceri
 • Credite de nevoi personale

Restrictii
Sa ai peste 18 ani
Comision de conversie valutara
De la 0,50%, in functie de valuta
Comision de inactivitate
0
Comision pentru piata secundara*
0
Scorul Mr.Finance
4.6
Depozit Min.
5/5
Taxe
5/5
Comision administrare
5/5
Produse disponibile
4/5
Comisioane
4/5

Esketit este una dintre cele mai profitabile platforme de investitii P2P. Investitorii pot avea randamente medii de 12,67% investind in diverse forme de credite si imprumuturi. Cu toate acestea, scorul oferit este de 4,6 din cauza faptului ca platforma poate modifica T&C fara sa anunte in prealabil investitorii.


Aplica online
Aplica acum
Avantaje
 • Garantia de rascumparare
 • Randamente mari
 • Fara costuri pentru investitori
 • Depuneri acceptata in euro sau stablecoins
 • Are si piata secundara
Dezavantaje
 • Disponibilitate limitata pentru imprumut, implicit posibilitati de investitii limitate
 • Nereglementata
Articol scris de:
Actualizat 28/08/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Ce este Esketit?

Esketit este o platforma de creditare P2P detinuta de fondatorii companiei multinationale de creditare AvaFin (fosta CreamFinance). In prezent, investitorii pot investi in imprumuturi din Iordania, Republica Ceha, Polonia sau Spania, cu un randament mediu anual de 12%. 

esketit

In mai putin de 3 ani, prin Esketit au fost realizate investitii de 307,27 mil euro, iar platforma a platit catre investitori dobanzi de peste 4,55 mil. euro.

Esketit - Privire de ansamblu

Creare contGratuit
Depozit minim10 Euro
Taxa de retragere0
Comision administrare cont0
Produse disponibileCredite rapide
Credite auto
Credite pentru afaceri
Credite de nevoi personale
RestrictiiSa ai peste 18 ani
Comision de conversie valutaraDe la 0,50%, in functie de valuta
Comision de inactivitate0 euro/luna
Comision pentru piata secundara*0

* Piata secundara se refera la posibilitatea de a vinde investitiile tale altor investitori. In felul acesta, investitiile prin Mintos devin si destul de lichide.

Cerinte Esketit

Pentru a putea investi prin Esketit, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

 • Sa ai peste 18 ani
 • Sa treci testul KYC
 • Sa-ti fie verificata identitatea
 • Sa-ti fie verificat contul bancar (IBAN).

Investitiile prin Esketit pot fi facut doar in euro sau in stablecoins. Daca nu ai cont de euro, poti sa folosesti aplicatia Revolut, unde poti sa iti faci cont gratuit.

Risc vs Randament pe Esketit

Investitiile P2P sunt destul de riscante si exista sansa sa iti pierzi banii, cu toate acestea, Esketit ofera o obligatie de rascumparare de 60 de zile pentru toate imprumuturile sale. Imprumuturile de la companiile de creditare din Republica Ceha, Polonia si Spania vin cu o garantie suplimentara de grup. Cele mai multe dintre imprumuturile listate pe Esketit sunt emise in Iordania.

Obligatie de rascumparare si garantie de grup

Obligatia de rascumparare reprezinta promisiunea companiei de creditare de a iti rascumpara imprumutul dupa ce imprumutatul a intarziat rambursarea cu mai mult de 60 de zile.

Garantia de grup reprezinta promisiunea grupului financiar de a indeplini obligatia societatii creditoare in cazurile in care imprumutatorul nu poate acoperi obligatia de rascumparare.

Retine ca garantia de grup nu afecteaza toate imprumuturile de pe Esketit si ca AvanFin ofera doar o garantie de grup pentru creditorii sai. Compania de creditare din Iordania nu face parte din grupul Creamfinance. Obligatia de rascumparare si garantia de grup sunt direct legate de situatia financiara a creditorilor sau a grupului financiar.

AvaFin (Creamfinance) isi finanteaza imprumuturile si de la o alta platforma de crowdfunding din Japonia. Compania listeaza imprumuturi de la creditorii sai din Letonia, Polonia si Spania.

Ceea ce este important de subliniat este modul in care CreamFinance isi gestioneaza calitatea portofoliului. Compania vinde portofolii proaste agentiilor de colectare din majoritatea tarilor europene cu o reducere de 50%. Rata de nerambursare a portofoliului creditorului pe pietele stabilite este de obicei sub 10%. Presupunand ca 10% din credite sunt in stare de nerambursare, iar compania vinde creditele neperformante cu o reducere de 50%, pierderea neta este de aproximativ 5% din cartea de credite acoperita de profiturile creditorului.

Vanzarea de credite neperformante este un proces standard in industria de creditare. Ajuta la mentinerea portofoliului sanatos.

Investitie in Iordania

Iordania este o piata atractiva cu profituri interesante pentru investitorii P2P. Esketit ofera in prezent o dobanda de 14% la investitiile in imprumuturi din Iordania. Sa aruncam o privire mai atenta asupra acestei piete. Pe Esketit, puteti investi in imprumuturi de consum negarantate de la creditorul Money for Finance, pe care fondatorii Creamfinance si Esketit il detin.

Compania de creditare acorda imprumuturi noi debitorilor de pana la 130 EUR, iar imprumutatii pot obtine pana la 240 EUR pentru 30 de zile. Este de remarcat faptul ca mai mult de jumatate dintre debitori prelungesc perioada de rambursare a creditului.

Money For Finance opereaza pe piata de un an si jumatate si si-a construit un portofoliu de 10 milioane de euro. Ratele de nerambursare in Iordania sunt mai mici decat in ​​unele piete europene, unde Creamfinance functioneaza de ani de zile. Acest lucru se datoreaza moralei stricte de plata din tara.

Iordania este, fara indoiala, o piata emergenta care vine intotdeauna cu anumite riscuri. Compania respecta regulile Ministerului Industriei si Comertului si nu are nevoie de licenta de creditare pentru a acorda imprumuturi in tara. Majoritatea imprumuturilor sunt acordate in numerar debitorilor cu venituri regulate. DAE efectiva perceputa debitorilor este de aproximativ 200%.

In ceea ce priveste riscul tarii, nu exista nicio fluctuatie valutara, dinarul iordanian fiind legat de dolarul american. Nu exista un risc politic ridicat, iar creditorul se asteapta la unele reglementari in termen de 2 pana la 3 ani.

Desi investitiile in Iordania nu este lipsita de riscuri, poate fi atractiv pentru multi investitori P2P sa isi mareasca rentabilitatea din imprumuturile P2P.

Esketit a inceput sa ofere posibilitatea de a investi direct in dezvoltarea companiei de creditare Money for Finance in Iordania printr-un imprumut de afaceri canalizat prin MD Investments SIA in Letonia, care detine initiatorul de creditare in Iordania. Poti gasi aceasta investitie pe piata primara a Esketit.

Compania de creditare Money for Finance a generat o pierdere in 2021, acoperita de capitalul majorat din partea consiliului de administratie. Portofoliul de credite al emitentului de credit este profitabil lunar. Compania se confrunta cu o rata de nerambursare de doar 5%.

Investitii in emitenti externi de imprumuturi

Cererea de investitii pe Esketit este in crestere, motiv pentru care platforma de creditare P2P a inceput sa integreze emitentii externi de imprumuturi.

Primul partener extern de creditare pe Esketit este Aksioma 24, care ofera credite ipotecare letone cu o rata a dobanzii de 7% si o scadenta de 36 de luni. 

LTV-ul creditelor listate variaza de la 45% la 60% si o garantie de rascumparare sprijina toate creditele. Dobanda este rambursata in fiecare luna, iar rambursarea principalului incepe in al doilea an si se imparte proportional.

Este Esketit sigur?

Investitia pe platforme nou lansate fara antecedente este intotdeauna mai riscanta in comparatie cu alte platforme mai consacrate. Modelul de afaceri al lui Esketit este similar cu PeerBerry - platforma finanteaza imprumuturi in cadrul grupului financiar de care apartine.

Cine detine platforma?

Esketit este detinut de co-fondatorii Creamfinance Group, Davis Barons si Matiss Ansviesulis. Ambii au un istoric impresionant de crestere a companiilor lor.

Exista termeni si conditii suspecte?

Cand utilizezi o platforma de imprumut P2P, ar trebui sa revizuesti intotdeauna termenii si conditiile pentru a te asigura ca iti cunosti drepturile si obligatiile. Un detaliu despre care trebuie sa fii atent este ca ​​Esketit poate modifica termenii si conditiile inainte de a te notifica in prealabil.

Functionalitatile Esketit

In ceea ce priveste gradul de utilizare, Esketit ofera o functie Auto Invest, economisind ceva timp atunci cand investesti pe aceasta platforma.

Auto Invest

Caracteristica Auto Invest iti permite sa definesti caracteristicile esentiale ale imprumutului, cum ar fi valoarea imprumutului, rata dobanzii, termenul ramas al imprumutului, tarile, tipurile de imprumut sau emitentii de imprumuturi.

Numai strategiile automate ale Esketit ofera „retragere instantanee” in conditii normale de piata. Daca decizi sa investesti in imprumuturi printr-o strategie personalizata Auto Invest, trebuie sa utilizezi piata secundara pentru a iti vinde investitia.

Daca ai investit pe alte platforme de P2P, investitia pe Esketit va fi foarte simpla. Platforma iti permite, de asemenea, sa investesti pe piata primara sau secundara. 

Un aspect important este ca diversificarea, precum si disponibilitatea imprumutului, sunt limitate pe Esketit.

Lichiditate

Esketit ofera o piata secundara care creste lichiditatea investitiilor. Piata secundara permite reduceri care ar trebui sa te ajute sa vinzi mai rapid investitiile.

Daca utilizezi strategii automatizate, nu este nevoie de o piata secundara.

Cum investesc prin Esketit?

Ca sa incepi sa investesti prin Esketit, primul pas este sa accesezi site-ul.
Esketit 1

Apasa pe „Sign up”.

Esketit 2

Completeaza formularul de inregistrare, datele personale si datele financiare.

In scurt timp vei fi contactat video pentru confirmarea identitatii, si poti incepe sa investesti.

Concluzii

Esketit este o platforma P2P care ofera investitorilor oportunitatea de a investi in imprumuturi alternative, fara intermediari traditionali. Desi investitiile P2P pot oferi oportunitati de crestere financiara, trebuie sa fii constient de riscurile asociate. Cu o intelegere completa a modului in care functioneaza platforma Esketit si o evaluare atenta a investitiilor propuse, investitorii pot profita de oportunitatile pe care le ofera aceasta platforma. In general, este o platforma care poate fi luata in considerare pentru investitiile P2P.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară platforme de investitii P2P
Găsește cea mai buna platforma P2P pentru nevoile tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram