Monefit

4.8
Scorul nostru:
Bun
28/08/2023
Pe scurt

Monefit este o platforma de investitii P2P Lending, dar care vine cu anumite caracteristici care o disting fata de alte platforme de acest fel. In acest articol vei afla:

 • Ce este Monefit
 • Care sunt caracteristicile care disting Monefit fata de alte platforme de P2P
 • Care sunt avantajele si dezavantajele platformei Monefit

Monefit - privire de ansamblu

Creare cont
Gratuit
Depozit minimi
€10 euro
Taxa de retragere
0
Comision administrare cont
0
Produse disponibile 

Necunoscut


Restrictii
Sa ai peste 18 ani
Comision de conversie valutara
Platforma nu percepe comision
Comision de inactivitate
0
Comision pentru piata secundara*
Nu exista piata secundara, dar platforma ofera posibilitatea de a te retrage oricand
Scorul Mr.Finance
4.8
Depozit Min.
5/5
Taxe
4/5
Comision administrare
5/5
Produse disponibile
5/5
Comisioane
5/5

Monefit, din partea expertilor Mr.Finance are un scor bun de 4,8 din 5. Pentru retragerea fondurilor mai devreme, platforma percepe taxe destul de mari. In schimb, platforma ofera un randament stabil, sub media industriei, dar suficient de bun. Desi functioneaza ca o platforma P2P, Monefit poate fi vazut si ca o un cont de economii datorita conceptului sau de SmartSaver.


Aplica online
Aplica acum
Avantaje
 • Poti sa investesti cu sume mici, de la 10 euro.
 • Poti sa iti retragi banii oricand, conform Monefit. Astfel, nu esti obligat sa astepti pana imprumuturile in care ai investit vor ajunge la scadenta.
 • Posibilitatea de auto-invest.
 • Platforma nu percepe taxe si comisioane de la investitori.
 • Recenzii pozitive de la investitori.
Dezavantaje
 • Randamentul scazut in comparatie cu alte platforme.
 • Retragere minima de 50 de euro.
 • Monefit nu are si o aplicatie mobila.
 • Transparenta scazuta a platformei, practic nu stii in ce directii vor fi directionati banii tai.
Articol scris de:
Actualizat 28/08/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Ce este Monefit

Monefit este o platforma de P2P lending lansata de Creditstar Group, un important grup european de creditare.

Monefit ofera un produs numit Monefit SmartSaver, care este conceput pentru a ajuta persoanele fizice sa-si atinga obiectivele financiare, oferind o rata anuala a dobanzii de 7% la economiile investite. Acest produs este destinat celor care cauta o alternativa cu dobanda ridicata la conturile de economii traditionale. Monefit SmartSaver este sustinut de Creditstar Group , care se afla pe piata fintech din 2006 si are peste 1,23 milioane de utilizatori.

Creditstar este, de asemenea, in spatele popularei platforme de creditare P2P Lendermarket , unde poti investi in imprumuturi cu o rata a dobanzii mai mare si mai mult control asupra imprumuturilor, in comparatie cu Monefit.

Pe monefit.com, iti poti crea un cont si poti incepe sa investesti cu doar 10 EUR.

Creare contGratuit
Depozit minim10 Euro
Taxa de retragere0
Comision administrare cont0
Produse disponibileNecunoscut
RestrictiiSa ai peste 18 ani
Comision de conversie valutaraPlatforma nu percepe comision
Comision de inactivitate0
Comision pentru piata secundara*Nu exista piata secundara, dar platforma ofera posibilitatea de a te retrage oricand

Randamentul mediu, potrivit Monefit este 7,25% - mai mic fata de alte platforme de P2P Lending. Dar, avand in vedere ca pe Monefit nu poti sa alegi imprumuturile in care investesti iar randamentul „garantat” este de 7%, plus mai ai si posibilitatea sa iti retragi banii cand vrei, face ca platforma sa semene mai mult cu un cont de investitii decat cu una de investitii P2P.

Monefit. Caracteristici principale

In continuare vei afla care sunt caracteristicile principale ale platformei Monefit.

 1. Auto-invest

Functia de auto-investire pe Monefit se numeste SmartSaver. Este un instrument conceput pentru a automatiza procesul de investitii pentru utilizatori, permitandu-le sa obtina venituri pasive fara a fi nevoiti sa aleaga manual si sa investeasca in imprumuturi individuale.

monefit

Cu Monefit, investitorii nu au vizibilitate asupra imprumuturilor specifice in care sunt investiti banii lor. Platforma se ocupa de alocarea fondurilor, cu asteptarea ca va actiona responsabil si va optimiza randamentele pentru investitori.

 1. Retragerea banilor

Monefit nu are o piata secundara pentru vanzarea imprumuturilor, dar ofera o optiune de retragere. Retragerile din contul SmartSaver nu sunt instantanee; cu toate acestea, platforma promite sa le proceseze in termen de 10 zile. Exista o limita minima de retragere de 50 EUR si toate transferurile intre tine si platforma ar trebui sa fie efectuate in euro.

 1. Cashback de 2% in primele 60 de zile

Monefit ofera un cashback de 2% pentru noii investitori pe baza depozitelor nete efectuate in primele 60 de zile. 

Randamente Monefit

Potrivit Monefit, randamentul mediu este de 7,25%. In comparatie cu alte platforme de creditare P2P bine-cunoscute, cum ar fi Esketit, VIAINVEST, PeerBerry sau Mintos, rata medie de rentabilitate a Monefit de 7,25% este foarte mica. Dar, in comparatie cu un cont de economii, randamentul este destul de mare. In timp ce Monefit promoveaza o rentabilitate de 7% a investitiei in produsul lor, aceasta rentabilitate poate fluctua asa cum se mentioneaza in termenii si conditiile platformei. Acest lucru se datoreaza probabil faptului ca conditiile de piata pot afecta randamentele si profiturile companiei.

Cine poate investi prin Monefit?

Este posibil atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii sa investeasca prin intermediul platformei Monefit.

Pentru a crea un utilizator ca persoana fizica, trebuie sa indepliniti urmatoarele cerinte:

 • Sa ai cel putin 18 ani
 • Aveti un cont bancar in zona SEPA
 • Verificarea identitatii de catre Monefit

Daca corespund calificarilor mentionate mai sus, inceperea utilizarii Monefit este simpla. Pur si simplu urmati pasii de mai jos si ar trebui sa fiti in functiune in cel mai scurt timp:

 1. Creaza-ti un cont aici.
 2. Adaugati fonduri in contul tau.
 3. Incepeti sa investiti

Daca vrei un cont corporativ, poti deschide unul la Monefit atunci cand te inregistrezi si iti creezi un cont. Pur si simplu indica ca faci un cont pentru o companie si incarca documentele necesare.

Monefit este disponibil pentru investitorii din Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Tarile de Jos, Norvegia , Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia si Regatul Unit.

Este sigur Monefit?

Securitatea este unul dintre cei mai importanti factori de luat in considerare atunci cand investesti bani online prin intermediul site-urilor de peer-to-peer lending. Drept urmare, am examinat securitatea platformei.

Cele doua domenii pe care le-am examinat sunt siguranta investitiilor si stabilitatea companiei.

Cat de sigure sunt investitiile?

Primul lucru pe care l-am analizat cand am creat aceasta recenzie Monefit este cat de sigure sunt investitiile.

Cand iti investesti banii cu Monefit, in esenta iti dai banii cu imprumut. Aici, initiatorul imprumutului prezinta un risc pentru ca investitor. Daca nu detin controlul asupra finantelor sau asupra proceselor lor de afaceri, exista si un risc pentru banii tai.

Cat de solida este compania?

Monefit este o noua platforma de creditare P2P din 2022 si inca nu exista multe date financiare despre companie. Prin urmare, este greu de evaluat cat de solida este platforma in acest moment. Dar, deoarece Monefit este detinut de Creditstar Group – un grup de creditare profitabil fondat in 2006, exista o oarecare credibilitate in spatele platformei.

Avantajele si dezavantajele Monefit

Avantaje:

 1. Poti sa investesti cu sume mici, de la 10 euro.
 2. Poti sa iti retragi banii oricand, conform Monefit. Astfel, nu esti obligat sa astepti pana imprumuturile in care ai investit vor ajunge la scadenta.
 3. Posibilitatea de auto-invest.
 4. Platforma nu percepe taxe si comisioane de la investitori.
 5. Recenzii pozitive de la investitori.

Dezavantaje:

 1. Randamentul scazut in comparatie cu alte platforme.
 2. Retragere minima de 50 de euro.
 3. Monefit nu are si o aplicatie mobila.
 4. Transparenta scazuta a platformei, practic nu stii in ce directii vor fi directionati banii tai.

Concluzii

Monefit este o platforma care mai mult se prezinta ca un cont de economii, nu ca investitii P2P. Randamentele sunt mici, in comparatie cu alte platforme din aceasta industrie, dar este semnificativ mai mare decat la un cont de economii. Pentru siguranta si diversificarea portofoliului de investitii, Monefit este o platforma demna de luat in considerare.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară platforme de investitii P2P
Găsește cea mai buna platforma P2P pentru nevoile tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram