Lendermarket

4.8
Scorul nostru:
Bun
30/08/2023
Pe scurt

Lendermarket - privire de ansamblu

Creare cont
Gratuit
Depozit minimi
10 euro
Taxa de retragere
0
Comision administrare cont
0
Produse disponibile 
  • Credite rapide
  • Credite pentru afaceri
  • Credite de nevoi personale

Restrictii
sa ai peste 18 ani
Comision de conversie valutara
0
Comision de inactivitate
0
Comision pentru piata secundara*
nu exista piata secundara
Scorul Mr.Finance
4.8
Depozit Min.
5/5
Taxe
4/5
Comision administrare
5/5
Produse disponibile
5/5
Comisioane
5/5

Platforma Lendermarket primeste din partea expertilor Mr.Finance un scor bun de 4,6 din 5. In, platforma este este o optiune buna de luat in considerare atunci cand vorbim despre investitiile P2P. Investitorii nu au nici un fel de comision, iar randamentul oferit de catre platforma este peste mediei pietii. Singurul „steag rosu” sunt anumite conditii din T&C care sunt cam vagi.

 

 


Aplica online
Aplica acum
Avantaje

  • Dobanzi mari de pana la 16% pe an
  • Rapoarte auditate consolidate pentru Creditstar
  • Posibilitati ridicate de diversificare

Dezavantaje

  • Fara piata secundara
  • Multe imprumuturi intarziate sunt prelungite de pana la 6 oriSuma minima de retragere de 50 EUR

Articol scris de:
Actualizat 30/08/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Lendermarket este o optiune de luat in considerare daca vrei sa investesti in imprumuturi de consum de unde sa obtii un randament ridicat de pana la 16%. In acest articol vom analiza: ce este Lendermarket, care sunt facilitatile acesteia si daca merita sa investesti cu Lendermarket.

Ce este Lendermarket

Lendermarket este o platforma de investitii peer-to-peer (P2P) care listeaza imprumuturi pe termen scurt intre 30 de zile si 53 de luni si dobanda intre 9% si 16% pe an. Imprumuturile sunt asigurate cu o garantie de rascumparare de 60 de zile. Depozitul minim este de doar 10 EUR si iti puteti diversifica investitiile in sapte tari.

Lendermarket - privire de ansamblu

Creare contGratuit
Depozit minim10 Euro
Taxa de retragere0
Comision administrare cont0
Produse disponibileCredite rapide
Credite pentru afaceri
Credite de nevoi personale
RestrictiiSa ai peste 18 ani
Comision de conversie valutaraPlatforma nu percepe comisioane
Comision de inactivitate0
Comision pentru piata secundara*Nu exista piata secundara

Lendermarket - statistici

Inainte de a investi in orice platforma de creditare P2P, ar trebui sa ne uitam la statisticile platformei. Statisticile ne ajuta adesea sa decidem daca ar trebui sau nu sa investim intr-o platforma.

Lendermarket a fost fondata abia in 2019, facand-o o platforma mai „tanara” in comparatie cu alti jucatori de pe piata, cum ar fi Mintos. Lendermarket listeaza majoritatea imprumuturilor de la CreditStar Group. Potrivit raportului financiar pentru 2021, grupul a realizat un profit de 5,8 milioane de euro. Pe site-ul Lendermarket, poti examina informatiile statistice de interes pentru tine.

lendermarket statistici

Lendermarket se prezinta ca o platforma P2P transfrontaliera. Acest lucru este, totusi, valabil doar pentru investitorii care au resedinta in SEE (Spatiul Economic European) si au un cont bancar european pe numele lor. Lendermarket accepta si conturi corporative daca doresti sa investesti ca si companie. Procesul de inregistrare este simplu. Trebuie doar sa completezii cateva informatii de contact si numarul cartii de identitate. Dupa ce ai trimis formularul de inregistrare, trebuie sa verifici adresa de e-mail si sa treci la identificarea biometrica.

Identificarea online in sine dureaza mai putin de cinci minute.

Potrivit Lendermarket, verificarea contului dureaza aproximativ 30 de minute in timpul programului de lucru.

Odata ce platforma iti activeaza contul, poti transfera fonduri in contul tau de investitor. In prezent, poti depune fondurile doar cu transferul SEPA. Depunerile, precum si retragerile, sunt procesate in termen de trei zile lucratoare.

Lendermarket. Risc si rentabilitate

Lendermarket urmeaza un model de afaceri similar cu site-urile de creditare P2P precum PeerBerry sau Esketit . Iti investesti banii in microimprumuturi negarantate .

La fel ca alte platforme de creditare P2P, Lendermarket ofera o garantie de rascumparare si o garantie de grup pentru imprumuturile emise de un creditor pe care il sprijina o corporatie financiara mai mare.

Garantia de rascumparare

Daca imprumutatul intarzie plata cu mai mult de 60 de zile, emitentul imprumutului iti va rascumpara investitia pentru suma principala a imprumutului.

Nu am putut gasi informatii concrete despre comisionul pentru plati intarziate, asa ca ne-am uitat la detaliile initiatorului creditului pentru Creditstar pe Mintos. Am descoperit ca Creditstar nu plateste niciun comision de intarziere investitorilor, dar acopera dobanda acumulata.

Garantia de rascumparare a Lendermarket nu vine cu beneficii semnificative in comparatie cu alte platforme de creditare P2P .

Retine ca majoritatea imprumuturilor de pe Lendermarket sunt extinse automat de pana la sase ori. Prin urmare, daca aii investit intr-un imprumut de consum de 30 de zile, sunt sanse ca investitia ta sa fie blocata pana la 240 de zile, care consta din 180 de zile de termen al imprumutului + 60 de zile pana la executarea rascumpararii. Nu exista o piata secundara pe Lendermarket, ceea ce inseamna ca lichiditatea este limitata.

Diversificarea

Diversificarea portofoliului de investitii ofera o protectie mai buna decat orice garantie de rascumparare. Pe Lendermarket, poti investi in furnizorul de imprumuturi eston Creditstar Group, CREDORY, un creditor eston care emite imprumuturi de afaceri garantate cu imobiliare si QuickCheck, o companie de creditare din Nigeria.

Daca doresti sa afli mai multe despre partenerii de creditare listati, iti sugeram sa consulti documentatia de pe site-ul web Lendermarket, la „Initiatori de imprumuturi”.

Este Lendermarket sigur?

La prima vedere, platforma este destul de mare si cu un trend ascendent de crestere. Portofoliile investitorilor de pe platforma sunt de peste 43 mil de euro.

lendermarket

Cu toate acestea, am decis sa mergem mai deoarte si sa ne uitam la detaliile mai putin evidente.

Ne-am uitat la echipa si am citit termenii si conditiile Lendermarket si iata ce am gasit.

Endrik Eller a fost angajat recent pentru a fi seful Lendermarkt. Endrik a fost anterior si Manager de produs la EstateGuru. In urma cu trei ani, platforma era condusa de doua persoane; in 2022, echipa Lendermarket a crescut la 12 angajati.

SA Financial Investments OÜ detine Lendermarket Limited OÜ – un holding din Estonia care este, la randul sau, detinut in totalitate de  domnul Aaro Sosaar - CEO al Creditstar Group. El este beneficiarul final al Lendermarket Limited.”

Biroul Lendermarket este in Estonia, unde se afla echipa de baza.

Exista termeni si conditii suspecte?

Am citit regulile platformei, politica de confidentialitate precum si contractul de imprumut si iata ce am gasit:

Clauza 8.10. In conformitate cu clauza 8.10, investitorii ar trebui sa fie atenti cu privire la emitentii de imprumuturi pe Lendermarket. De asemenea, investitorii accepta ca Lendermarket nu pune sub semnul intrebarii nicio informatie primita de la emitentul imprumutului.

Aceasta inseamna ca platforma nu este foarte diligenta cu privire la emitentii de imprumuturi, dar accepta toate datele „ca atare”.

Clauza 18.3. Ca orice alt site de creditare P2P, platforma se distanteaza de orice raspundere pentru pierderi in legatura cu activitatile investitorilor pe platforma.

In cazul in care platforma prezinta date inexacte, acestia nu sunt raspunzatori pentru acestea. Ca investitor, investesti pe baza unor informatii pentru care nimeni nu este responsabil.

Clauza 12.1. In 12.1, platforma explica ca creditorii ar putea sa-si piarda banii daca imprumutatul nu ramburseaza imprumutul. Se pare ca ar contrazice garantia de rascumparare.

Clauza 6. Exista un aspect pozitiv care merita mentionat. Fiecare investitor isi poate anula investitiile auto in termen de 14 zile de la configurarea Auto Invest.

In afara de aceasta clauza, contractul este foarte standardizat.

Important!

Multi investitori raporteaza extinderi continue de imprumut, ceea ce afecteaza lichiditatea investitorilor.

Opinia noastra despre Lendermarket

Lendermarket este o platforma care ofera randamente ridicate, care vizeaza in principal investitorii cu apetit pentru risc oarecum mai mare.

Platforma nu ofera prea multe informatii despre portofoliul sau de credite, ceea ce face dificila pentru investitori sa evalueze performanta actuala a portofoliului de credite restante.

Investitorii de pe Lendermarket nu au nicio perspectiva asupra proceselor de gestionare a riscurilor ale Lendermarket, ceea ce inseamna ca nu poti evalua gradul de risc al platformei.

Judecand dupa numarul de imprumuturi intarziate de la Credistar, investitorii pot evalua rapid riscul celui mai mare emitent de imprumuturi al Lendermarket, care este mai mare pe masura ce compania se straduieste sa ramburseze banii investitorilor la timp.

Conform cercetarii noastre, investitorii Lendermarket nu au pierdut niciun ban pana acum, ceea ce inseamna ca garantia de rascumparare este onorata dupa ce majoritatea creditelor au fost prelungite de pana la sase ori.

Lendermarket investeste, de asemenea, foarte mult in a deveni o alta platforma „mare” de creditare P2P. Numai timpul va spune daca obiectivele platformei sunt realizabile.

Platforma atrage noi investitori in principal datorita ratei dobanzii ridicate si a bonusurilor cashback, mai degraba decat prin transparenta sau protectiei sporite a investitorilor.

Utilizabilitate

Pe Lendermarket poti investi manual sau poti activa functia de Auto-invest..

Auto Invest

Auto Invest iti permite sa configurezi suma totala a portofoliului automatizat si suma maxima pe care esti dispus sa o investesti intr-un singur imprumut. Investitia minima este de 10 euro.

De asemenea, poti activa optiunea de a reinvesti dobanda castigata si de a investi de mai multe ori in imprumuturi deja investite.

In plus, poti stabili dobanda imprumutului si termenul imprumutului. Nu uita sa incluzi tarile in care vrei sa investesti si sa activezi garantia de rascumparare.

In acest moment, Creditstar listeaza imprumuturi pe Mintos si Lendermarket, asa ca apare intrebarea legitima:

Care este diferenta intre de a investi pe platforma Lenderstar si Mintos?

Unul dintre avantajele investitiei in imprumuturile Creditstar in Lendermarket este acela de a avea mai putin risc si expunere decat Mintos. In prezent, Lendermarket se concentreaza doar pe imprumuturile de la entitatile care opereaza Creditstar, in timp ce Mintos are multi initiatori. Imprumuturile au un termen mai scurt, sunt foarte apreciate de investitori si au dobanda mai mare.

Investitorii ar trebui sa stie ca exista intotdeauna doua fete la o moneda. In timp ce rationamentul Lendermarket are sens intr-o anumita masura, diversificarea suplimentara pe care investitorii o au asupra Mintos este un avantaj care nu ar trebui sa fie omis.

Recent, Lendermarket a introdus un nou partener de creditare, ceea ce inseamna ca investitorii vor avea mai multe optiuni de diversificare in afara grupului CreditStar. 

Lichiditate

Lendermarket nu ofera o piata secundara, iar unii investitori de pe Lendermarket au raportat ca o parte semnificativa a portofoliilor lor este adesea intarziata.

Desi este obisnuit sa ai plati intarziate atunci cand investesti in imprumuturi rapide, probabil ca esti obisnuit cu asa o situatie.

Desi Lendermarket nu impartaseste in mod public informatii despre performanta portofoliului lor, platforma ne-a informat ca valoarea imprumuturilor intarziate este de obicei in jur de 20%.

Garantia de rascumparare pe Lendermarket acopera si dobanda acumulata. Totusi, imprumutatul nu plateste comision de intarziere (sau cel putin emitentul imprumutului nu il transmite investitorului).

In timp ce lichiditatea pe Lendermarket este mai buna decat pe platformele in care investiti de obicei pentru perioade mai lungi in comparatie cu concurentii directi, Lendermarket are cu siguranta loc de imbunatatire. Daca esti in cautarea pentru mai multa lichiditate, iti sugeram sa citesti recenzia noastra Monefit.

Concluzii lendermarket

Lendermarket este una dintre cele mai profitabile platforme de P2P - cu o medie a randamentului de 15,24%. Cu toate acestea, exista niste clauze in T&C platformei care te fac a fii atent atunci cand alegi lendermarket ca platforma de investitii P2P. Recomandat este sa studiezi de unul singur informatiile de interes pentru tine si sa iei o decizie informata.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară platforme de investitii P2P
Găsește cea mai buna platforma P2P pentru nevoile tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram