5 companii care dezvoltă un vaccin contra Covid-19.
Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem bani.
Pandemia Covid-19 își face drum pe tot globul, iar țările încearcă din răsputeri să îi țină frâu și, în cele din urmă să-l combată. Nevoia unui vaccin este iminentă! În această luptă contra unui nou virus, timpul este extrem de important, întrucât numărul persoanelor afectate crește exponențial.
Companii mari, precum Johnson and Johnson, se află în prezent în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului, vaccin ce trebuie introdus pe piață cât mai curând posibil.
Sanofi
Producătorul francez de medicamente are o echipă de oameni de știință din Statele Unite, ce colaborează cu Autoritatea Biomedicală de Cercetare și Dezvoltare Avansată, (Biomedical Advanced Research and Development Authority), la un vaccin care folosește aceeași tehnologie și înregistrează progresele pe care compania le-a făcut anterior pentru vaccinul SARS. SARS face parte, de asemenea, din familia coronavirusului, ceea ce îi poate oferi companiei Sanofi un avans în dezvoltarea unui vaccin Covid-19.
Gilead Sciences
Gilead este o companie americană de biotehnologie, ce se concentrează în principal pe medicamentele antivirale utilizate în tratamentele HIV, hepatita B și C și a gripei.
Gilead lucrează la dezvoltarea unui tratament pentru pacienții infectați cu Covid-19, tratament ce a ajutat deja un pacient în Statele Unite și va fi trimis în curând în Asia pentru teste clinice mai ample în stadiul tardiv.
Acolo, studiile vor determina dacă tratamentul poate inversa infecția și dacă va ajuta pacienții să se recupereze mai repede, urmând ca tratamentul să fie eliberat din spital cât mai rapid.
GlaxoSmithKline (GSK)
Gigantul farmaceutic britanic GSK este unul dintre cei mai importanți producători de vaccinuri la nivel mondial, binecunoscut pentru vaccinurile anti Infecția cu HPV (Human Papilloma Virus) și gripa sezonieră.
GSK furnizează acum tehnologia necesară unei firme chinezești de biotehnologie pentru a dezvolta un vaccin pentru Covid-19.
Regeneron Pharmaceuticals
Compania de biotehnologie din New York, Regeneron, dezvoltă un tratament care ar putea proteja oamenii de contractarea coronavirusului. Tratamentul folosește anticorpi de la șoareci care au fost modificați genetic cu sistemele imune pentru a-i imita pe cei ai omului. Compania susține că ar putea fi pregătită pentru testarea pe om încă din luna august.
Johnson and Johnson
Johnson and Johnson s-a asociat cu Autoritatea Biomedicală de Cercetare și Dezvoltare Avansată pentru a dezvolta tratamente pentru Covid-19. Gigantul american farmaceutic utilizează tehnologia platformei sale de vaccin, dezvoltată anterior pentru un vaccin Ebola experimental.
Experții spun că ne aflăm la cel puțin un an distanță de un vaccin contra coronavirusului, ce va fi disponibil publicului. Între timp, acțiunile companiilor vor crește în funcție de cum evoluează dezvoltarea și marketarea vaccinului.
Adaugă în lista ta de favorite companiile de mai sus, pentru a urmări îndeaproape și a fi informat!
Conținutul articolului este oferit de platforma de tranzactionare eToro. eToro se numara printre cele mai importante platforme de tranzactionare din lume.
Pentru mai multe informatii, consulta ghidul nostru eToro!
Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare.
A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance.
Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește.
O puteți găsi aici: [email protected].
Anul 2025 a început cu vești bune pentru români care au credite cu dobândă variabilă. Conform BNR, IRCC aplicat în primul trimestru al anului va fi 5,66%, față de 5,99%, cât era în trimestrul 4 al anului trecut. Impactul asupra ratelor românilor care au credite cu dobândă variabilă va fi nesemnificativ. Conform estimărilor, pe tot […]
Începutul anului a venit cu un val de instabilitate în ceea ce privește regimul politic și fiscal din România, însă hai sa vedem ce avem de făcut pentru a avea un plan pentru anul 2025 din punct de vedere financiar. A trecut un sfert din acest secol și dacă nu ai făcut nimic pentru obiectivele […]
Românii plătesc dobânzi cu circa 3% mai mari la creditele ipotecare, și cu 5% mai mari la creditele de consum față de țările din zona euro. Conform datelor Eurostat, dobânda medie pentru accesarea unui credit pentru locuință în zona euro este 3,55%. În România, dobânda medie pentru același tip de împrumut este de 6,5%. Care […]
Piața financiară din România resimte influența incertitudinilor legate de alegeri, înregistrând evoluții care cu greu ar fi putut fi anticipate.După rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale, indicele BET a scăzut brusc, iar ROBOR și IRCC au început să crească. Practic, au fost afectate cele mai importante aspecte pentru toți românii: BVB, unde investesc majoritar pensiile […]
O gospodărie din România a cheltuit în trimestrul II din 2024 de peste 8 ori mai mult pe țigări și băuturi alcoolice decât pe educație sau investiții. Acestea sunt cifrele care reies din ultimul comunicat privind veniturile și cheltuielilor gospodăriilor publicat de către INS. Care sunt celelalte categorii cu o pondere semnificativă în cheltuielile românilor […]
Dacă ai fost măcar parțial interesat de domeniul financiar, investiții, bursă, cu siguranță că ai auzit despre S&P500. S&P500 este cel mai popular indice bursier, indicele care poate să reflecte situația piețelor de capital în general. Cu toate acestea, în acest articol ne-am propus să discutăm pe larg despre acest indice: ce este, care a […]
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv.
Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].
Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.
Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.
În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.