Disclaimer publicitate

Ce se va întâmpla pe piața Crypto?

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem bani.

Articol scris de:
Actualizat 16/01/2022
Distribuie acest articol
Cuprins

Citește articolul și află răspunsul analiștilor XTB la următoarele întrebări:

ETF-urile pe Bitcoin reprezintă o revoluționare a pieței Cryto?
Bitcoin va depăși pragul de 100 000$?
Care sunt factorii ce influențează prețul criptomonedelor?
Ce monede pot suferi creșteri în perioada următoare?
Se apropie un raliu al monedelor alternative?

Introducere

Piața criptomonedelor atrage din nou atenția investitorilor. Dacă în luna mai corecțiile negative au stârnit curiozitatea tuturor, represiunea de reglementare recentă a Chinei aduce în lumina reflectoarelor subiectul criptomonedelor.

După șocul inițial, prețurile au început să se deplaseze ascendent, iar ultimele știri din SUA au alimentat raliul. Recent, Bitcoin a depășit pragul de 60.000 USD pentru prima dată din aprilie. Mișcarea de creștere este datorată interesului sporit față de progresul ETF-urilor Bitcoin.

În acest raport analisti XTB discuta despre factorii care stau la baza creșterilor puternice recente pe piața criptomonedelor, precum și modul în care decizia SEC ar putea afecta întreaga paletă de monede virtuale în viitor.


ETF-ul Bitcoin pune în umbră represaliile Chinei

Piața criptomonedelor a încasat o lovitură puternică în luna mai, atunci când China și-a intensificat represiunea împotriva tranzacționării și exploatării Bitcoin. Cu toate acestea, acțiunile întreprinse de autoritățile de la Beijing, din nou, nu au avut un impact pe termen lung asupra piețelor deoarece majoritatea ”minerilor” s-au mutat în alte țări, în principal în SUA și Kazahstan.

Ca urmare, la mai puțin de cinci luni după ce China a inițiat represiunea de reglementare, rata de hash a Bitcoin a reușit să recupereze majoritatea pierderilor și, luând în calcul o serie de alți câțiva factori, remarcăm revenirea prețurilor.

Cu toate acestea, principalul motiv din spatele recentei mișcări ascendente a fost așteptatul debut al primului fond tranzacționat la bursă (ETF) pe bursele futures din SUA.

ETF-urile sunt fonduri de investiții pasive care au câștigat interesul investitorilor datorită ușurinței de a investi, precum și a performanței pe termen lung față de fondurile active.

Lansarea ETF-urilor Bitcoin deschide, prin urmare, calea către lumea criptomonedelor pentru mulți investitori care anterior nu aveau claritate asupra riscurilor asociate cu investițiile în criptomonede (lipsa reglementării, riscul pirateriei portofelului etc.).

Începând cu 2013 Comisia SUA pentru valori mobiliare (SEC) a respins încercările de a crea un ETF Bitcoin.

Cu toate acestea, săptămâna trecută SEC a alimentat speculațiile privind aprobarea unui astfel de proiect după ce a împărtășit următoarele sfaturi pe Twitter: „Înainte de a investi într-un fond care deține contracte futures Bitcoin, asigurați-vă că puneți în balanță, cu atenție, riscurile și beneficiile potențiale”. [...]

Înregistrează-te

și citește articolul complet

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 73% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFDurile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii. 

Articol scris de:
Expert editorial
Cristian este editorul și expertul nostru în produse financiare. Este pasionat de tehnologie și produse din sfera fintech. A urmat cursurile universitare și masterat la una dintre cele mai prestigioase Universități din Danemarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recomandarile Mr Finance

29/03/2022
Cum abordăm din punct de vedere financiar perioadele nesigure

Ultimii doi ani au venit cu numeroase provocări din punct de vedere financiar pentru fiecare dintre noi. Timid, la început de an 2020, se vorbea despre iminența unei crize financiare. Nimeni însă nu avea cum să știe că următorii doi ani vor fi marcați de o criză sanitară care nu avea cum să nu aibă […]

Citeste mai mult
06/12/2021
Informatii generale - Linia de credit Delfin

Tip credit     Linie de credit Suma minima - 100 LEI Limite disponibile – 3.000, 6.000, 9.000 LEI Costuri in functie de limita: 5 Lei/zi cost administrare pentru limita de 3.000 Lei, DAE - 145,85% 7 Lei/zi cost administrare pentru limita de 6.000 Lei, DAE - 91,82% 9 Lei/zi cost administrate pentru limita de 9.000 Lei, […]

Citeste mai mult
15/07/2021
Ghid de investitii cu Roxana Bucur

Investitii la bursa, investitii financiare pe termen scurt, investitii in aur, investitii in actiuni, investitii profitabile sau cum sa fac bani sunt printre cautarile celor mai multi oameni, in ceea ce priveste multiplicarea banilor si realizarea obiectivelor financiare.

Citeste mai mult
26/03/2021
Cum va fi economia in 2021

Cum va fi economia tarii in 2021? Care sunt cele mai afectate domenii? Ce vor face antreprenorii? Care va fi rata somajului si inflatia?

Citeste mai mult
23/03/2021
Ce este antreprenoriatul?

Ce este antreprenoriatul? Cum functioneaza acesta in Romania? Care sunt provocarile unui antreprenor? Toate acestea, pe intelesul tuturor.

Citeste mai mult
28/02/2021
Problemele financiare ale tinerilor

Cand esti tanar, resursele tale financiare sunt limitate, deoarece principala preocupare este educatia si ocupa cea mai mare parte din timp. Care sunt problemele reale pe care le intampina tinerii, in viziunea unui tanar.

Citeste mai mult
1 2 3 5
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
apartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcararrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram