Disclaimer publicitate

Ce se va întâmpla pe piața Crypto?

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem bani.

Articol scris de:
Actualizat 16/01/2022
Timp de citire: 3 minute
Distribuie acest articol
Cuprins

Citește articolul și află răspunsul analiștilor XTB la următoarele întrebări:

ETF-urile pe Bitcoin reprezintă o revoluționare a pieței Cryto?
Bitcoin va depăși pragul de 100 000$?
Care sunt factorii ce influențează prețul criptomonedelor?
Ce monede pot suferi creșteri în perioada următoare?
Se apropie un raliu al monedelor alternative?

Introducere

Piața criptomonedelor atrage din nou atenția investitorilor. Dacă în luna mai corecțiile negative au stârnit curiozitatea tuturor, represiunea de reglementare recentă a Chinei aduce în lumina reflectoarelor subiectul criptomonedelor.

După șocul inițial, prețurile au început să se deplaseze ascendent, iar ultimele știri din SUA au alimentat raliul. Recent, Bitcoin a depășit pragul de 60.000 USD pentru prima dată din aprilie. Mișcarea de creștere este datorată interesului sporit față de progresul ETF-urilor Bitcoin.

În acest raport analisti XTB discuta despre factorii care stau la baza creșterilor puternice recente pe piața criptomonedelor, precum și modul în care decizia SEC ar putea afecta întreaga paletă de monede virtuale în viitor.


ETF-ul Bitcoin pune în umbră represaliile Chinei

Piața criptomonedelor a încasat o lovitură puternică în luna mai, atunci când China și-a intensificat represiunea împotriva tranzacționării și exploatării Bitcoin. Cu toate acestea, acțiunile întreprinse de autoritățile de la Beijing, din nou, nu au avut un impact pe termen lung asupra piețelor deoarece majoritatea ”minerilor” s-au mutat în alte țări, în principal în SUA și Kazahstan.

Ca urmare, la mai puțin de cinci luni după ce China a inițiat represiunea de reglementare, rata de hash a Bitcoin a reușit să recupereze majoritatea pierderilor și, luând în calcul o serie de alți câțiva factori, remarcăm revenirea prețurilor.

Cu toate acestea, principalul motiv din spatele recentei mișcări ascendente a fost așteptatul debut al primului fond tranzacționat la bursă (ETF) pe bursele futures din SUA.

ETF-urile sunt fonduri de investiții pasive care au câștigat interesul investitorilor datorită ușurinței de a investi, precum și a performanței pe termen lung față de fondurile active.

Lansarea ETF-urilor Bitcoin deschide, prin urmare, calea către lumea criptomonedelor pentru mulți investitori care anterior nu aveau claritate asupra riscurilor asociate cu investițiile în criptomonede (lipsa reglementării, riscul pirateriei portofelului etc.).

Începând cu 2013 Comisia SUA pentru valori mobiliare (SEC) a respins încercările de a crea un ETF Bitcoin.

Cu toate acestea, săptămâna trecută SEC a alimentat speculațiile privind aprobarea unui astfel de proiect după ce a împărtășit următoarele sfaturi pe Twitter: „Înainte de a investi într-un fond care deține contracte futures Bitcoin, asigurați-vă că puneți în balanță, cu atenție, riscurile și beneficiile potențiale”. [...]

Înregistrează-te

și citește articolul complet

CFD-urile sunt instrumente complexe și au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 73% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFDurile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii. 

Articol scris de:
Expert editorial
Cristian este editorul și expertul nostru în produse financiare. Este pasionat de tehnologie și produse din sfera fintech. A urmat cursurile universitare și masterat la una dintre cele mai prestigioase Universități din Danemarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandarile Mr Finance

01/04/2024
Cum știi care este momentul potrivit pentru achiziția unei mașini noi

Achiziționarea unei mașini noi este o decizie majoră care implică nu doar preferințe personale, ci și considerații financiare semnificative. Identificarea momentului optim pentru a face această investiție poate influența semnificativ beneficiile financiare pe care le vei obține. Iată câteva sfaturi pentru a te orienta în acest proces important. 1. Ia în calcul costul serviciilor de […]

Citeste mai mult
27/03/2024
IRCC aprilie 2024

Conform BNR, IRCC aplicat pentru trimestrul 2 al anului 2024 va fi de 5.90%, față de 5.97%, cât era în trimestrul 1 al anului 2024. Impactul asupra ratelor românilor care au credite cu dobândă variabilă va fi nesemnificativ. Dacă în ultimul an am asistat la o plafonare a indicelui, acesta începe să descrească în următoarele […]

Citeste mai mult
18/03/2024
Cea mai sigura cale sa castigi bani in investitii

De fiecare data cand imi intra un client la o sedinta de consultanta financiara, primul lucru pe care il intreb este: Care este motivul pentru care vrei sa faci investitii? Raspunsul, aproape in unanimitate, este: Sa inmultesc banii! Bineinteles ca apoi sapam mai adanc si ne dam seama ca banii, in sine, nu reprezinta niciodata […]

Citeste mai mult
05/03/2024
Singurul motiv pentru care merita sa investesti

Warren Buffett a zis la un moment dat. Prima regula din investitii este sa nu pierzi bani. A doua regula din investitii este sa nu uiti prima regula. De ce pune Buffett atata pret pe a nu pierde bani? Si de ce e atat de daunator daca lucrurile incep s-o ia la vale? Hai sa […]

Citeste mai mult
22/02/2024
Ce ne spune, de fapt, pretul unei actiuni

Ai aflat ca inflatia is a thing si te-ai gandit sa incepi sa investesti, sa iti protejezi banii. Daca mai ai si un obiectiv de viitor: devine cu atat mai clar ca vrei sa investesti. Incepi sa studiezi putin fenomenul si dai de bursa. Si auzi acolo de “actiuni” si vezi ca au un pret. […]

Citeste mai mult
16/02/2024
78% dintre romani sustin ca banii sunt principalul motiv de cearta in cuplu

Conform unui studiu realizat de catre Unlock Market Research la initiativa BCR, banii sunt de departe principalul motiv de cearta in cuplu. De asemenea, 60% dintre respondenti sustin ca discutiile despre bani pot fi delicate, dar necesare. Studiul a fost realizat pe un esantion de 600 de persoane, 86% dintre ele fiind casatorite, 14% locuiesc […]

Citeste mai mult
1 2 3 8
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram