Creditul de nevoi personale cu garantie imobiliara de la Patria Bank

4.6
Scorul nostru:
Bun
13/03/2024
Pe scurt

Creditul de nevoi personale cu garantie imobiliara de la Patria Bank iti ofera posibilitatea sa accesezi pana la 100.000 euro sau echivalent in lei pentru acoperirea unor cheltuieli sau pentru refinantarea altor credite.

 • Creditul de nevoi personale de la Patria Bank cu garantie imobiliara este destinat finantarii unor cheltuieli fara a justifica utilizarea banilor
 • Dobanda este variabila pe toata perioada de creditare
 • Suma maxima care poate fi imprumutata este de 100.000 euro sau 490.000 lei.
 • Poate fi acceptata o gama larga de venituri, nu doar salarii.
 • Solicitantul poate aduce un imobil drept garantie pentru credit.
 • Poate fi folosit pentru refinantare

Introducere

Creditul de nevoi personale sau creditul de consum este un imprumut destinat finantarii unor cheltuieli neprevazute sau planificate. Este cel mai solicitat credit de catre consumatori pentru ca se acorda foarte rapid, in cateva ore direct din aplicatie sau in cateva zile, in dependenta de banca si suma solicitata. De asemnea nu este necesara justificarea utilizarii banilor respectivi.

In continuare vom analiza oferta de credit de consum cu garantie imobiliara de la Patria Bank, care sunt conditiile de creditare si care sunt costurile unui asemnea imprumut.


Detalii Credit

Suma
100.000 euro sau 490.000 lei
Perioada creditare
intre 12 si 60 luni
Incasare salariu
Reducere de 0.5% la dobanda
Moneda
RON sau EUR
Asigurare de viata

Nu


Refinantare

Nu


Dobanda
 • Variabila, incepand de la 9.47% pentru credite in RON
 • 6.911% pentru creditele in EUR

Comisioane
 • Comision de analiza dosar - 900 lei pentru credite in RON si 200 euro pentru credite in EUR

 


Taxe si comisioane percepute de terti
 • Ipoteca imobiliara asupra unui imobil
 • Ipoteca mobiliara asupra politei de asigurare a imobilului
 • Ipoteca mobiliara asupra contului curent deschis la Patria Bank

Conditii
 • Varsta minima de 21 de ani si maxim 70
 • Cetatean roman/rezident in Romania
 • Minim 12 luni experienta de munca si minim 3 luni la angajatorul curent

Acte necesare
 • Act de identitate
 • Adeverința de venit (de folosit daca veniturile nu pot fi verificate in baza ANAF)
 • Declaratie angajator privind veniturile realizate pe anul anterior 
 • Documente imobil ipotecat: titlul de proprietate al imobilului adus ca garantie, copie după actele de identitate ale proprietarului si alte documente ce vor fi solicitate de banca

Scorul Mr.Finance
4.6
Suma Max.
5/5
Dobanda
4/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
4/5

MrFinance atribuie creditului de nevoi personale cu garantie imobiliara de la Patria Bank un scor bun de 4,6 din 5. Pentru dobanda scorul este de 4 din 5 pentru ca dobanda poate fi doar variabila pe toata perioada de creditare. De asemenea la conditiile de creditare scorul este de 4 din 5 din cauza documentelor suplimentare solicitate de banca in comparatie cu alte banci. In schimb suma maxima care poate fi solicitata este mare, aici are un scor de 5 din 5, aprobarea este rapida, perioada de creditare poate fi de maxim 5 ani si poate fi folosit si pentru refinantare.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Dobanda pe care urmeaza sa o platesti pentru un credit nu este singurul cost. La aceasta dobanda se pot adauga si comisioane de administrare, taxa de acordare credit, taxa de analizare dosar etc. Din acest motiv este important sa vedem care este DAE a creditului. DAE este o prescurtare de la Dobanda Anuala Efectiva si este un indice prin intermediul caruia toate costurile aferente imprumutului sunt transformate in procente si anualizate. Scopul pentru care a fost creat DAE este pentru a facilita compararea ofertelor de credit intr-un mod mai simplu si la indemana oricui.

Pentru un Credit de nevoi personale cu ipoteca Patria de 80.000 lei / 20.000 euro, acordat pe o perioadă de 5 ani, client cu virare venit in Patria Bank, cu o rata anuala a dobanzii de  9,98% pentru lei /  7,69% pentru euro, rata lunara este de  1.698,98 lei /  402,60 euro, DAE este  10,99% pentru lei / 8,43% pentru euro, comisionul de analiză 900 lei / 200 euro iar valoarea totala de rambursat la sfarsitul perioadei de creditare ajunge la  102.838.59 lei /  24.355,75 euro. Costurile notariale, costurile cu evaluarea si costurile cu asigurarea imobilului vor fi achitate de catre client.


Avantaje

Avantajele creditului de nevoi personale cu garantie imobiliara de la Patria Bank sunt:

 • Poti accesa o suma de pana la 490.000 lei
 • Ai dobanda mai mica datorita garantiilor imobiliare aduse bancii.
 • Creditul poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumuturi.
 • Creditul poate fi acordat atat in RON cat si in EUR.
Dezavantaje
 • Un numar mai mare de documente solicitate, in comparatie cu alte banci
 • Nu poti opta pentru dobanda fixa.
 • Creditul acordat poate fi in valoare de maxim 85% din pretul imobilului adus drept garantie.
Articol scris de:
Actualizat 13/03/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie creditului de nevoi personale de la Patria Bank

Creditul de nevoi personale cu garantie imobiliara Patria Bank poate fi accesat pentru diferite scopuri fara a justifica utilizarea banilor. Acest imprumut poate fi accesat destul de rapid, cu o dobanda variabila pe toata perioada de creditare. Banca nu solicita incheierea unei asigurari de viata, lucru care te poate scuti de cheltuieli suplimentare.

Perioada de creditare este un favorabila, intre 6 si 60 de luni, iar creditul poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumuturi. Suma maxima care poate fi accesata este 490.000 lei. Pentru a accesa creditul trebuie sa aduci drept garantie un imobil (apartament, casa).

Creditul de nevoi personale de la Patria Bank poate fi accesat la sucursalele bancii sau completand un formular pe site-ul bancii. Astfel, in scurt timp vei fi contactat de un reprezentant al banii care iti va cere mai multe informatii. 

Cele mai importante detalii de luat in vedere

 1. Sa fii atent la ce nivel se afla indicii EURIBOR si IRCC. Creditul poate fi accesat doar cu dobanda variabila, in felul acesta poti fi vulnerabil la schimbarile valorii indicilor.
 2. Ai reducere la dobanda daca virezi veniturile la Patria Bank.
 3. Sa iti faci un calcul pentru tine daca poti face unui astfel de imprumut, altfel te supui riscului de a pierde bunurile aduse drept garantie.
Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite de nevoi personale
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram