Creditul de nevoi personale de la Patria Bank garantat cu depozit colateral

4.8
Scorul nostru:
Bun
13/03/2024
Pe scurt

Creditul de nevoi personale garantat cu depozit colateral de la Patria Bank iti ofera posibilitatea sa imprumuti pana la 500.000 euro pentru orice nevoie.

 • Creditul de nevoi personale garantat cu depozit colateral de la Patria Bank este destinat finantarii unor cheltuieli fara a justifica utilizarea banilor
 • Dobanda este variabila pe toata perioada de creditare.
 • Suma maxima care poate fi imprumutata este de 500.000 euro sau 2.450.000 lei.
 • Banca accepta pana la doi co-debitori
 • Poate fi acceptata o gama larga de venituri, nu doar salarii.
 • Solicitantul poate aduce un depozit colateral drept garantie pentru credit.

Introducere

Creditul de nevoi personale sau creditul de consum este un imprumut destinat finantarii unor cheltuieli neprevazute sau planificate. Este cel mai solicitat credit de catre consumatori pentru ca se acorda foarte rapid, in cateva ore direct din aplicatie sau in cateva zile, in dependenta de banca si suma solicitata. De asemnea nu este necesara justificarea utilizarii banilor respectivi.

In continuare vom analiza oferta de credit de consum garantat cu depozit colateral de la Patria Bank, numit Credit Econom, care sunt conditiile de creditare si care sunt costurile unui asemnea imprumut.


Detalii Credit

Suma
500.000 euro sau 2.450.000 in lei
Perioada creditare
intre 6 si 60 luni
Incasare salariu
Nu este obligatoriu
Moneda
Euro sau Lei
Asigurare de viata

Nu


Refinantare

Nu


Dobanda
 • Variabila, incepand de la 7.11% pentru creditul in euro;
 • incepand cu 9.74% pentru creditul in RON

Comisioane
 • comision analiza dosar 225 RON pentru creditul in lei sau 50 EUR pentru creditul in euro

Taxe si comisioane percepute de terti
 • Ipoteca mobiliara asupra depozitului bancar constituit la Patria Bank
 • Ipoteca mobiliara asupra contului curent deschis la Patria Bank

Conditii
 • cetatean roman, varsta minima de 21 ani si maxima de 65 de ani la data ultimei scadente a creditului
 • minim un an vechime in munca si minim 3 luni la locul actual de munca
 • gama larga de venituri pentru care pot fi aduse documente justificative (pensii, drepturi de autor, venituri din profesii liberale etc.)
 • Constituirea unui depozit la Alpha Bank care sa reprezinte 105% din valoarea creditului

Acte necesare
 • Act de identitate;
 • Documente justificative pentru venit (salariu, drepturi de autor, pensie, profesii liberale etc);
 • Cererea de credit

Scorul Mr.Finance
4.8
Suma Max.
5/5
Dobanda
4/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
5/5

MrFinance atribuie creditului Econom garantat cu depozit colateral de la Patria Bank un scor bun de 4,8 din 5. Pentru dobanda scorul este de 4 din 5 pentru ca dobanda poate fi doar variabila, de asemenea la conditiile de creditare scorul este de 4 din 5 din cauza documentelor suplimentare solicitate de banca in comparatie cu alte banci. In schimb suma maxima care poate fi solicitata este mare, aici are un scor de 5 din 5, perioada de aprobare este rapida, si poate fi accesat pe maxim 5 ani.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Dobanda pe care urmeaza sa o platesti pentru un credit nu este singurul cost. La aceasta dobanda se pot adauga si comisioane de administrare, taxa de acordare credit, taxa de analizare dosar etc. Din acest motiv este important sa vedem care este DAE a creditului. DAE este o prescurtare de la Dobanda Anuala Efectiva si este un indice prin intermediul caruia toate costurile aferente imprumutului sunt transformate in procente si anualizate. Scopul pentru care a fost creat DAE este pentru a facilita compararea ofertelor de credit intr-un mod mai simplu si la indemana oricui.

Pentru un Credit de consum ECONOM garantat cu depozit colateral de 80.000 lei / 20.000 euro, acordat pe o perioada de 5 de ani, cu o rata anuala a dobanzii de 9,48% pentru lei / 5,94% pentru euro (dobandă variabila), rata lunara este de 1.679,37 lei/386,13 euro, DAE este 10,04% pentru lei / 6,22% pentru euro, comision de analiză 225 lei / 50 euro iar valoarea totală de rambursat la sfarsitul perioadei de creditare ajunge la 100.987,03lei / 23,217,57 euro.


Avantaje

Avantajele creditului de nevoi personale de la Patria Bank sunt:

 • Banca accepta pana la 2 co-debitori
 • Posibilitatea de a lua un credit in euro sau lei
 • Poti accesa o suma de pana la 500.000 euro sau 2.450.000 lei
 • Ai dobanda mai mica datorita depozitului colateral constituit drept garantie.
Dezavantaje
 • Nu ai nici un avantaj daca incasezi veniturile intr-un cont Patria Bank.
 • Un numar mai mare de documente solicitate, in comparatie cu alte banci
 • Nu poti opta pentru dobanda fixa.
 • Depozitul colateral trebuie sa fie de minim 105% din valoarea imprumutului.
Articol scris de:
Actualizat 13/03/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie creditului de nevoi personale de la Patria Bank

Creditul de nevoi personale garantat cu depozit colateral de la Patria Bank poate fi accesat pentru diferite scopuri fara a justifica utilizarea banilor. Acest imprumut poate fi accesat destul de rapid, la o dobanda avantajoasa. Banca nu solicita incheierea unei asigurari de viata, lucru care te poate scuti de cheltuieli suplimentare.

De asemenea banca accepta pana la 2 co-debitori. Perioada de creditare este un favorabila, intre 6 si 60 de luni si pot fi accesate sume de pana la 500.000 euro sau 2.450.000 lei. Pentru a accesa creditul trebuie sa aduci drept garantie un depozit constituit la Patria Bank.

Creditul poate fi accesat la sucursalele bancii sau completand un formular pe site-ul bancii. Astfel, in scurt timp vei fi contactat de un reprezentant al banii care iti va cere mai multe informatii. 

Cele mai importante detalii de luat in vedere

 1. Sa fii atent la ce nivel se afla indicii IRCC si EURIBOR. Creditul poate fi accesat doar cu dobanda variabila, in felul acesta poti fi vulnerabil la schimbarile valorii acestor indici.
 2. Sa fii atent la moneda in care soliciti imprumutul. Pe termen mai lung ai putea fi afectat de schimbarile de curs valutar. Recomandat ar fi sa accesezi un imprumut in moneda in care incasezi salariul
 3. Sa iti faci un calcul pentru tine daca poti face unui astfel de imprumut, altfel te supui riscului de a pierde depozitul adus drept garantie.
Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite de nevoi personale
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram