Creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca de la Garanti Bank

4.6
Scorul nostru:
Bun
13/03/2024
Pe scurt

Daca ai nevoie de bani pentru a acoperi unele nevoi personale, cu creditul de la Garanti Bank poti accesa o suma de pana la 300.000 euro, cu dobanda variabila.

 • Creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca imobiliara de la Garanti Bank este destinat pentru acoperirea unor nevoi personale, fara justificarea utilizarii banilor.
 • Poate fi imprumutata o suma de pana la 300.000 Euro sau 1.472.000 RON.
 • Dobanda este variabila pe toata perioada de creditare
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi salariul la Garanti Bank.
 • Pentru a oferi creditul, banca va solicita aducerea unui imobil drept garantie ipotecara.
 • Poate fi folosit si pentru refinantare.

Introducere

Creditele de nevoi personale sunt produse bancare destinate finantarii unor nevoi planificate sau neprevazute: renovarea locuintei, nunta, achizitie de bunuri, vacante etc.

Avantajul care fac aceste produse sa fie solicitate de catre consumatori este ca nu trebuie justificate scopurile pentru care se solicita creditul.

In continuare o sa analizam creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca de Garanti Bank: care sunt conditiile de creditare, costurile, avantajele si dezavantajele unui asemenea imprumut si care este recenzia acestuia.


Detalii Credit

Suma
intre 1.000 si 1.472.000 lei sau intre 1.000 si 300.000 euro
Perioada creditare
intre 1 si 60 luni Maxim 360 luni daca este accesat pentru refinantare
Incasare salariu
reducere de 0.3% la dobanda
Moneda
RON sau EUR
Asigurare de viata

Nu


Refinantare

Produsul poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumuturi.


Dobanda
 • Incepand de la 9.12% pentru credit in lei
 • Incepand de la 7.708% pentru creditul in euro

Comisioane
 • Comision de analiza dosar: 1000 lei pentru imprumuturile in lei si 230 euro pentru creditele in euro.
 • Banca nu percepe comision pentru rambursarea anticipata

Taxe si comisioane percepute de terti
 • Taxa de inregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara in valoare de 87,60 lei. Este o taxa pe care nu o percepe institutia creditoare, dar va trebui sa o suporte persoana care solicita creditul.

Conditii
 • sa fii cetatean roman
 • sa ai minimum 18 ani
 • sa ai venituri nete, dovedite, pentru rambursarea creditului
 • sa ai vechime minimum 3 luni la actualul loc de munca
 • varsta maxima la finalul perioadei de creditare sa nu depasesca 75 de ani

Acte necesare
 • actul de identitate, de acordul ANAF, care se primeste si se semneaza la sediul bancii si actele de proprietate ale imobilului care va reprezenta garantia pentru credit

Scorul Mr.Finance
4.6
Suma Max.
5/5
Dobanda
4/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
4/5

MrFinance atribuie creditului de nevoi personale cu ipoteca de la Garanti Bank un scor bun de 4,6 din 5. Pentru dobanda scorul este de 4 din 5 pentru ca dobanda este un pic mai mare decat la alte banci, de asemenea la conditiile de creditare scorul este de 4 din 5 din cauza documentelor suplimentare solicitate de banca in comparatie cu alte banci. In schimb, perioada de creditare poate fi de 5 ani sau poate fi extinsa la 10 ani daca este refinantat un alt credit, de asemenea dobanda poate fi fixa sau variabila.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Orice imprumut, pe langa dobanda afisata de catre banca mai are si alte costuri care influenteaza rata lunara. Pentru a ne face o imagine mai corecta despre un credit, trebuie analiza Dobanda Anuala Efectiva a acestuia (DAE) -  un indicator care cuprinde, pe langa dobanda, toate taxele si comisioanele bancare.

In cazul unui imprumut in valoare de 100.000 lei, pe o perioada de 5 ani, DAE ar fi 9.69%, rata lunara 2070 RON iar suma totala de rambursat ar fi 125142 RON.


Avantaje

Avantajele creditului de nevoi personale de la Garanti Bank sunt:

 • Aprobare rapida si conditii de creditare simple.
 • Suma care poate fi imprumutata este foarte flexibila, in functie de nevoile fiecaruia: pana la 300.000 EUR sau 1.472.000 RON
 • Banca nu solicita multe documente pentru acordarea creditului.
 • Pot fi adusi mai multi co-debitori
 • Poti sa afli pe loc suma maxima pe care poti sa o accesezi.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi veniturile la Garanti Bank.
 • Imprumutul poate fi accesat atat in lei, cat si in euro.
 • Banca nu percepe comision pentru rambursare anticipata.
 • Poate fi folosit si pentru refinantare, astfel sa beneficiezi de o perioada de creditare de pana la 360 luni.
Dezavantaje

Dezavantajele creditului de nevoi personale de la Garanti Bank sunt:

 • Dobanda poate fi doar variabila, nu poti opta pentru dobanda fixa. In felul acesta te supui riscului de dobanda. Cu alte cuvinte, daca indicele de referinta (IRCC sau EURIBOR) va creste, implicit si rata ta lunara va creste.
 • Banca solicita aducerea unui imobil drept garantie creditului.
 • Comisionul de analiza dosar este mare.
Articol scris de:
Actualizat 13/03/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie creditului de nevoi personale cu ipoteca de la Garanti Bank.

Creditul de nevoi personale cu ipoteca de la Garanti Bank poate fi accesat pentru acoperirea unor nevoi, fara justificarea utilizarii banilor. Faptul ca banca solicita aducerea unui imobil drept garantie pentru credit permite accesarea unor sume mai mari. 

Creditul poate fi accesa destul de rapid, cu un pachet minim de documente si cu conditii lejere. Dobanda este variabila pe toata perioada de creditare, iar imprumutul poate fi accesat atat in lei, cat si in euro. 

Produsul poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumuturi. Scorul pentru acest credit este unul bun, tocmai datorita flexibilitatii, gamei largi de utilizare si a avantajelor pe care le-am ilustrat mai sus.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Imprumutul poate fi accesat doar cu dobanda variabila, lucru care te poate supune riscului de dobanda. Astfel, daca IRCC sau EURIBOR-ul vor creste, automat va creste si rata lunara. Sa faci un calcul pentru tine daca vei putea face fata ratelor chiar si in conditiile in care rata ar creste.
 • Moneda. Recomandat ar fi sa accesezi creditul in moneda in care incasezi si veniturile, altfel de supui riscului valutar. Daca incasezi salariul in lei, dar accesezi creditul in euro, iar valoarea EUR fata de RON ar creste, implicit si rata lunara ar creste.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite de nevoi personale
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram