Creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca de la CEC Bank

4.6
Scorul nostru:
Bun
13/03/2024
Pe scurt

Daca ai nevoie de bani pentru a acoperi unele nevoi personale, cu creditul de la Banca Transilvania poti accesa o suma de pana la 1.200.000 lei, cu dobanda variabila.

 • Creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania este destinat pentru acoperirea unor nevoi personale, fara justificarea utilizarii banilor.
 • Poate fi imprumutata o suma cuprinsa intre 1000 si 240.000 euro sau intre 1000 si 1.200.000 lei.
 • Dobanda este variabila pe toata perioada de creditare
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi salariul la CEC Bank.
 • Pentru a oferi creditul, banca va solicita aducerea unui imobil drept garantie ipotecara.

Introducere

Creditele de nevoi personale sunt produse bancare destinate finantarii unor nevoi planificate sau neprevazute: renovarea locuintei, nunta, achizitie de bunuri, vacante etc.

Avantajul care fac aceste produse sa fie solicitate de catre consumatori este ca nu trebuie justificate scopurile pentru care se solicita creditul.

In continuare o sa analizam creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca de CEC Bank: care sunt conditiile de creditare, costurile, avantajele si dezavantajele unui asemenea imprumut si care este recenzia acestuia.


Detalii Credit

Suma
intre 1000 si 1.200.000 lei sau intre 1000 si 250.000 euro
Perioada creditare
intre 12 si 60 luni
Incasare salariu
reducere de 1% la dobanda
Moneda
RON sau EUR
Asigurare de viata

Nu


Refinantare

Nu


Dobanda
 • Incepand de la 9.47% pentru credit in lei

Comisioane
 • Comision de analiza dosar: 500 lei pentru imprumuturile in lei si 150 euro pentru creditele in euro.
 • Comision lunar de administrare credit: 0.04% din sold
 • Banca nu percepe comision pentru rambursarea anticipata
 • Taxa de inregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara in valoare de 87,60 lei. Este o taxa pe care nu o percepe institutia creditoare, dar va trebui sa o suporte persoana care solicita creditul.

Taxe si comisioane percepute de terti
 • Fara taxe si comisioane

Conditii
 • sa fii cetatean roman
 • sa ai minimum 18 ani
 • sa ai venituri nete, dovedite, pentru rambursarea creditului
 • sa ai vechime minimum 3 luni la actualul loc de munca
 • varsta maxima la finalul perioadei de creditare sa nu depasesca 75 de ani

Acte necesare
 • actul de identitate, de acordul ANAF, care se primeste si se semneaza la sediul bancii si actele de proprietate ale imobilului care va reprezenta garantia pentru credit

Scorul Mr.Finance
4.6
Suma Max.
5/5
Dobanda
4/5
Timpul de aprobare
4/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
5/5

MrFinance atribuie creditului de nevoi personale cu ipoteca de la CEC Bank un scor bun de 4.8. Pentru timpul de aprobare, conditiile de creditare, scorul este de 5/5. Timpul de aprobare este rapid, creditul poate fi accesat online, suma maxima care poate fi imprumutata fiind calculata automat in functie de venituri, perioada de creditare este buna, pana la 5 ani si conditiile de creditare nu sunt aspre. Pe de alta parte, daca inregistrezi intarzieri la plata ratei, banca va percepe dobanzi penalizatoare.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Orice imprumut, pe langa dobanda afisata de catre banca mai are si alte costuri care influenteaza rata lunara. Pentru a ne face o imagine mai corecta despre un credit, trebuie analiza Dobanda Anuala Efectiva a acestuia (DAE) - un indicator care cuprinde, pe langa dobanda, toate taxele si comisioanele bancare.

In cazul unui imprumut in valoare de 100.000 lei, pe o perioada de 5 si cu incasarea veniturilor la CEC Bank, DAE ar fi 10.35%, rata lunara 2125 RON, iar suma totala de rambursat ar fi 126.934 RON.
Un credit in valoare de 20.000 euro, cu aceleasi conditii, ar avea o DAE 6.70%, rata lunara 392 euro, iar valoarea totala de rambursat 23.446 euro.


Avantaje

Avantajele creditului de nevoi personale de la CEC Bank sunt:

 • Aprobare rapida si conditii de creditare simple.
 • Suma care poate fi imprumutata este foarte flexibila, in functie de nevoile fiecaruia: intre 1000 si 240.000 euro, respectiv intre 1.000 si 1.200.000 lei.
 • Banca nu solicita multe documente pentru acordarea creditului.
 • Pot fi adusi mai multi co-debitori
 • Poti sa afli pe loc suma maxima pe care poti sa o accesezi.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi veniturile la CEC.
 • Imprumutul poate fi accesat atat in lei, cat si in euro.
 • Banca nu percepe comision pentru rambursare anticipata.
Dezavantaje

Dezavantajele creditului de nevoi personale de la CEC Bank sunt:

 • Dobanda poate fi doar variabila, nu poti opta pentru dobanda fixa. In felul acesta te supui riscului de dobanda. Cu alte cuvinte, daca indicele de referinta (IRCC sau EURIBOR) va creste, implicit si rata ta lunara va creste.
 • Banca solicita aducerea unui imobil drept garantie creditului.
 • Perioada de creditare este redusa, mai ales pentru sume mai mari, maxim 5 ani e un termen redus.
Articol scris de:
Actualizat 13/03/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie creditului de nevoi personale cu ipoteca de la CEC Bank.

Creditul de nevoi personale cu ipoteca de la CEC Bank poate fi accesat pentru acoperirea unor nevoi, fara justificarea utilizarii banilor. Faptul ca banca solicita aducerea unui imobil drept garantie pentru credit permite accesarea unor sume mai mari. 

Creditul poate fi accesa destul de rapid, cu un pachet minim de documente si cu conditii lejere. Dobanda este variabila pe toata perioada de creditare, iar imprumutul poate fi accesat doar in lei.

Produsul poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumuturi. Scorul pentru acest credit este unul bun, tocmai datorita flexibilitatii, gamei largi de utilizare si a avantajelor pe care le-am ilustrat mai sus.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Imprumutul poate fi accesat doar cu dobanda variabila, lucru care te poate supune riscului de dobanda. Astfel, daca IRCC va creste, automat va creste si rata lunara. Sa faci un calcul pentru tine daca vei putea face fata ratelor chiar si in conditiile in care rata ar creste.
 • Moneda. Recomandat ar fi sa accesezi creditul in moneda in care incasezi si veniturile, altfel de supui riscului valutar. Daca incasezi salariul in lei, dar accesezi creditul in euro, iar valoarea EUR fata de RON ar creste, implicit si rata lunara ar creste.
 • Ipoteca. Pentru accesarea imprumutului trebuie sa aduci un imobil ca si garantie. Din acest motiv este foarte important sa te asiguri ca o sa iti poti plati rata lunara chiar si in conditiile in care aceasta ar creste sau veniturile tale ar scadea, altfel risti ca banca sa execute silit locuinta.
Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite de nevoi personale
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram