Creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca de la Banca Transilvania

0.0
Scorul nostru:
11/02/2023

Daca ai nevoie de bani pentru a acoperi unele nevoi personale, cu creditul de la Banca Transilvania poti accesa o suma de pana la 1.200.000 lei, cu dobanda variabila si cu posibilitatea de a refinanta un alt imprumut.

 • Creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania este destinat pentru acoperirea unor nevoi personale, fara justificarea utilizarii banilor sau pentru a refinanta un imprumut luat de la o alta banca.
 • Poate fi imprumutata o suma cuprinsa intre 5000 si 250.000 euro sau intre 24.000 si 1.200.000 lei.
 • Dobanda este variabila pe toata perioada de creditare
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi salariul la BT.
 • Pentru a oferi creditul, banca va solicita aducerea unui imobil drept garantie ipotecara.

Introducere

Creditele de nevoi personale sunt produse bancare destinate finantarii unor nevoi planificate sau neprevazute: renovarea locuintei, nunta, achizitie de bunuri, vacante etc.

Avantajul care fac aceste produse sa fie solicitate de catre consumatori este ca nu trebuie justificate scopurile pentru care se solicita creditul.

In continuare o sa analizam creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca de la Banca Transilvania: care sunt conditiile de creditare, costurile, avantajele si dezavantajele unui asemenea imprumut si care este recenzia acestuia.


Detalii Credit

Suma

Perioada creditare

Incasare salariu

Moneda

Asigurare de viata

Dobanda

Comisioane

Taxe si comisioane percepute de terti

Conditii

Acte necesare

Scorul Mr.Finance
0.0
Suma Max.
/5
Dobanda
/5
Timpul de aprobare
/5
Perioada creditare
/5
Conditii creditare
/5

Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Orice imprumut, pe langa dobanda afisata de catre banca mai are si alte costuri care influenteaza rata lunara. Pentru a ne face o imagine mai corecta despre un credit, trebuie analiza Dobanda Anuala Efectiva a acestuia (DAE) -  un indicator care cuprinde, pe langa dobanda, toate taxele si comisioanele bancare.

In cazul unui credit in valoare de 100.000 lei, pe o perioada de 5 ani, cu incasarea salariului la BT, DAE ar fi 11.39, rata lunara 2147 RON, iar valoarea totala de rambursat ar fi 129.932 de lei.

Pentru un credit in valoare de 20.000 euro, pe o perioada de 5 ani, cu incasarea salariului la BT, DAE ar fi 8.69%, rata lunara 405 euro iar suma totala de rambursat ar fi 24.534 euro.


Avantaje

Avantajele creditului de nevoi personale de la Banca Transilvania sunt:

 • Aprobare rapida si conditii de creditare simple.
 • Suma care poate fi imprumutata este foarte flexibila, in functie de nevoile fiecaruia: intre 5000 si 250.000 euro, respectiv intre 24.000 si 1.200.000 lei.
 • Banca nu solicita multe documente pentru acordarea creditului.
 • Pot fi adusi mai multi co-debitori
 • Poti sa afli pe loc suma maxima pe care poti sa o accesezi.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi veniturile la BT.
 • Imprumutul poate fi accesat atat in lei, cat si in euro.
 • Banca nu percepe comision pentru rambursare anticipata.
Dezavantaje

Dezavantajele creditului de nevoi personale de la BT sunt:

 • Dobanda poate fi doar variabila, nu poti opta pentru dobanda fixa. In felul acesta te supui riscului de dobanda. Cu alte cuvinte, daca indicele de referinta (IRCC sau EURIBOR) va creste, implicit si rata ta lunara va creste.
 • Banca solicita aducerea unui imobil drept garantie creditului.
 • Perioada de creditare este redusa, mai ales pentru sume mai mari, maxim 5 ani e un termen redus.
Articol scris de:
Actualizat 11/02/2023
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie creditului de nevoi personale cu ipoteca de la Banca Transilvania.

Creditul de nevoi personale cu ipoteca de la Banca Transilvania poate fi accesat pentru acoperirea unor nevoi, fara justificarea utilizarii banilor. Faptul ca banca solicita aducerea unui imobil drept garantie pentru credit permite accesarea unor sume mai mari. 

Creditul poate fi accesa destul de rapid, cu un pachet minim de documente si cu conditii lejere. Dobanda este variabila pe toata perioada de creditare, iar imprumutul poate fi accesat atat in lei, cat si in euro. 

Produsul poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumuturi. Scorul pentru acest credit este unul bun, tocmai datorita flexibilitatii, gamei largi de utilizare si a avantajelor pe care le-am ilustrat mai sus.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Imprumutul poate fi accesat doar cu dobanda variabila, lucru care te poate supune riscului de dobanda. Astfel, daca IRCC sau EURIBOR-ul vor creste, automat va creste si rata lunara. Sa faci un calcul pentru tine daca vei putea face fata ratelor chiar si in conditiile in care rata ar creste.
 • Moneda. Recomandat ar fi sa accesezi creditul in moneda in care incasezi si veniturile, altfel de supui riscului valutar. Daca incasezi salariul in lei, dar accesezi creditul in euro, iar valoarea EUR fata de RON ar creste, implicit si rata lunara ar creste.
 • Ipoteca. Pentru accesarea imprumutului trebuie sa aduci un imobil ca si garantie. Din acest motiv este foarte important sa te asiguri ca o sa iti poti plati rata lunara chiar si in conditiile in care aceasta ar creste sau veniturile tale ar scadea, altfel risti ca banca sa execute silit locuinta.
Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite ipotecare
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
apartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcararrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram