Creditul de nevoi personale Alpha Bank cu depozit colateral

4.4
Scorul nostru:
Bun
07/06/2022
Pe scurt

Daca ai nevoie de o suma mai mare de bani, creditul de nevoi personale Alpha Bank cu depozit colateral iti ofera posibilitatea de a imprumuta intre 5.001 si 150.000 de euro sau echivalentul in lei, cu aprobarea in maximum 24 de ore, pentru o perioada cuprinsa intre 12 si 60 de luni.

 • Creditul de nevoi personale Alpha Rapid este un credit pentru finantarea nevoilor personale, fara justificarea utilizarii fondurilor, garantat cu depozit colateral blocat pe intreaga perioada a creditului
 • Solicitantul poate imprumuta o suma cuprinsa intre 5.001 si 150.000 euro sau echivalentul in lei
 • Dobanda este variabila, incepand de la 2,449% pentru creditele in euro si 7,31% pentru creditele in lei
 • Nu este necesara analiza veniturilor
 • Pentru depozitul colateral constituit ca si garantie la credit, solicitantul va primi bonus dobanda care se va incasa in contul curent

Introducere


Detalii Credit

Suma

Perioada creditare

Incasare salariu

Moneda

Asigurare de viata

Refinantare

Dobanda

Comisioane

Taxe si comisioane percepute de terti

Conditii

Acte necesare

Scorul Mr.Finance
4.4
Suma Max.
5/5
Dobanda
4/5
Timpul de aprobare
4/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
4/5

Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Pentru un credit Alpha Rapid cu depozit colateral in valoare de 50.000 lei, pe o perioada de 60 de luni, rambursat in rate egale, rata lunara ar fi 997 lei, suma totala rambursata ar fi de 60.293 lei, iar DAE ar fi de 7,97%.


Avantaje
 • Aprobare rapida: in maxim 24 de ore dupa indeplinirea conditiilor solicitate de banca
 • Ai bonus la dobanda pentru constituirea depozitului colateral.
 • Primesti dobanda in contul tau curent pentru depozitul constituit
 • Primesti banii direct pe card
 • Datorita faptului ca aduci ca si garantie depozitul colateral, nu trebuie sa prezinti documente justificative despre venituri
 • Banca accepta pana la 2 codebitori
 • Poti accesa si sume mai mari, pana la 150.000 euro sau echivalent in lei.
 • Poti opta pentru imprumut in lei sau euro
Dezavantaje
 • Numar mare de documente solicitate de catre banca
 • Dobanda este doar variabila, nu poti opta pentru dobanda fixa
 • Dobanda mai mare fata de alte banci
 • Nu ai bonus la dobanda daca incasezi salariul la Alpha Bank
Articol scris de:
Actualizat 07/06/2022
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Daca ai nevoie de o suma mai mare de bani, creditul de nevoi personale Alpha Bank cu depozit colateral iti ofera posibilitatea de a imprumuta intre 5.001 si 150.000 de euro sau echivalentul in lei, cu aprobarea in maximum 24 de ore, pentru o perioada cuprinsa intre 12 si 60 de luni.

Ce este creditul de nevoi personale Alpha Bank cu depozit colateral?

Creditul de nevoi personale cu depozit colateral este un imprumut destinat finantarii unor cheltuieli mai mari pe termen scurt si mediu, fara a fi nevoie de justificarea utilizarii banilor imprumutati, acordat de Alpha Bank.

Tipul de credit pentru care este nevoie de constituirea unui depozit colateral creaza multa confuzie in randul oamenilor, din acest motiv, in continuare vom explica ce presupune un asemenea imprumut si vom analiza oferta de credit de nevoi personale cu depozit colateral de la Alpha Bank.

Suma maxima

Creditul de nevoie personale Alpha Rapid cu depozit colateral ofera posibilitatea de a imprumuta o suma cuprinsa intre 5.001 si 150.000 euro sau echivalentul in lei.

Dobanda creditului

Dobanda pentru creditul de nevoi personale Alpha Rapid cu depozit colateral este una variabila. 

 • Pentru sumele imprumutate in lei, dobanda incepe de la 7,31%, calculata in felul urmator: IRCC+5,45% (marja bancii). 
 • Pentru sumele imprumutate in euro, dobanda incepe de la 2,44%, calculata astfel: EURIBOR+2,7% (marja bancii). 

Desi oferta de credit in euro pare mai avantajoasa din punct de vedere al dobanzii, totusi trebuie sa fii atent in momentul in care accesezi un imprumut in valuta, in felul acesta devii vulnerabil la schimbarile de curs valutar.

DAE

Totusi, dobanda pe care urmeaza sa o platesti pentru un credit nu este singurul cost. La aceasta se mai adauga si alte taxe si comisoane bancare.

Din acest motiv este important sa vedem care este DAE a creditului, acesta fiind un indicator care include toate taxele si comisioanele, fiind transformate in procente si anualizate.

Dobanda anuala efectiva difera in fuctie de durata creditului, suma imprumutata, moneda imprumutului etc.

Pentru un credit Alpha Rapid cu depozit colateral in valoare de 50.000 lei, pe o perioada de 60 de luni, rambursat in rate egale, rata lunara ar fi 997 lei, suma totala rambursata ar fi de 60.293 lei, iar DAE ar fi de 7,97%.

Creditul de nevoi personale Alpha Bank cu depozit colateral 1

Pentru un imprumut de 10.000 de euro pe o perioada de 60 de luni, rambursat in rate egale, rata lunara ar fi de 177,25 euro, suma totala rambursata ar fi de 10.635 euro, iar DAE de 2,480%. 

Creditul de nevoi personale Alpha Bank cu depozit colateral 2

Depozitul colateral

Depozitul colateral nu este altceva decat un instrument folosit, de regula, pentru acordarea unui credit bancar.

Mai exact, depozitul colateral este o garantie, sub forma unei sume de bani, pe care o oferi bancii atunci cand iei un imprumut, astfel incat institutia sa aiba certitudinea ca este acoperita in cazul in care nu iti mai poti plati ratele. Depozitul colateral va functiona ca un depozit standard la termen cu o rata a dobanzii. Banca va constitui ipoteca mobiliara asupra depozitului colateral constituit in vederea garantarii creditului, cu inregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara. Depozitul colateral va fi blocat pe intreaga perioada a creditului. Valoarea acestui depozit va fi stabilita de catre banca dupa furnizarea informatiilor privind: suma solicitata, perioada, moneda etc.

Perioada de creditare

Creditul de nevoi personale Alpha Rapid cu depozit colateral poate fi acordat pentru o perioada cuprinsa intra 12 si 60 de luni. Varsta solicitantului trebuie sa fie de minim 18 ani si maxim 70 de ani la data ultimei rate scadente.

Comisioane

Pentru imprumuturile in lei exista un comison de analiza dosar in valoare de 450 de lei. Pentru imprumuturile in euro acest comision este 0. 

De asemenea, indiferent de moneda creditului, banca nu percepe comision pentru rambursari anticipate. Poate exista un comison unic pentru servicii suplimentare in valoare de 50 euro echivalent in lei, in functie de solicitarea clientului si garantiile creditului. Taxa de inregistrare in Registrul National de Publicitate Mobiliara este de 87,60 lei.

Suma Max. 150.000 euro echivalent in lei
Perioada creditare intre 12 si 60 luni
Comisioane comision analiza dosar de 450 lei pentru imprumuturile in lei
comision unic pentru servicii suplimentare 50 de euro
DobandaIRCC+5,45 pentru credit in lei
EURIBOR+2,7% pentru credit in euro
Asigurare de viatanu
Monedaeuro sau lei
Comisioane credit nevoi personala Alpha Bank cu depozit colateral

Recenzie creditului de nevoi personale Alpha Rapid cu depozit colateral

Creditul de nevoi personale Alpha Rapid cu depozit colateral este destinat finantarii unor cheltuieli mai mari, pe termen mediu, fara a justifica utilizarea banilor.

Poate fi accesat rapid, primesti banii, direct pe card, in maxim 24 de ore dupa indeplinirea tuturor conditiilor de acordare. Datorita depozitului colateral, nu este nevoie sa prezinti documente privind veniturile.

Poti imprumuta intre 5.001 si 150.000 de euro. Banca accepta pana la 2 codebitori. Perioada de creditare este una favorabila, intre 12 si 60 de luni. De asemenea, banca nu percepe comision pentru rambursari anticipate. Nu este nevoie sa inchei o asigurare de viata, lucru care te poate scuti de cheltuieli suplimentare.

Cele mai importante detalii de luat in considerare

 1. Sa fii atent la moneda in care accesezi creditul. Se recomanda sa iei creditul in moneda in care incasezi veniturile, in caz contrar, te supui riscului valutar. Daca realizezi venituri in lei si contractezi un credit in euro, iar valoarea leului ar scadea in raport cu euro, vei avea de platit mai mult la rambursarea ratei lunare.
 2. Sa fii atent la evolutia indicilor de referinta: IRCC pentru credite in lei, si EURIBOR pentru cele in euro. Variatia acestor indici poate duce la modificarea valorii ratei lunare de plata. Pe scurt: daca valoarea dobanzii de referinta IRCC / EURIBOR va creste, atunci si valoarea ratei lunare va creste. 
 3. Sa te asiguri ca poti plati creditul. Veniturile fiecaruia dintre noi poate sa fluctueze, de aceea e important sa te asiguri ca poti plati ratele, chiar si in situatia in care ti-ar scadea veniturile.

Cum se poate accesa un credit de nevoi personale Alpha Rapid cu depozit colateral?

Creditul de nevoi personale Alpha Rapid poate fi accesat la sucursalele bancii sau completand un formular pe site-ul bancii. Astfel, in scurt timp vei fi contactat de un reprezentant al banii care iti va cere mai multe informatii. 

Credit Nevoi Personale Alpha Bank Cu Depozit Colateral

Daca ai nevoie de o suma mai mare de bani, creditul de nevoi personale Alpha Bank cu depozit colateral iti ofera posibilitatea de a imprumuta intre 5.001 si 150.000 de euro sau echivalentul in lei, cu aprobarea in maximum 24 de ore, pentru o perioada cuprinsa intre 12 si 60 de luni.

 • Creditul de nevoi personale Alpha Rapid este un credit pentru finantarea nevoilor personale, fara justificarea utilizarii fondurilor, garantat cu depozit colateral blocat pe intreaga perioada a creditului
 • Solicitantul poate imprumuta o suma cuprinsa intre 5.001 si 150.000 euro sau echivalentul in lei
 • Dobanda este variabila, incepand de la 2,449% pentru creditele in euro si 7,31% pentru creditele in lei
 • Nu este necesara analiza veniturilor
 • Pentru depozitul colateral constituit ca si garantie la credit, solicitantul va primi bonus dobanda care se va incasa in contul curent
Vezi mai mult
Datele Companiei
Numele companiei
Alpha Bank
telefon
08008 25742
email
adresa
Calea Dorobanti nr. 237 B, Bucuresti 010566
Program de lucru
luni-vineri
8:30 - 20:30
sambata-duminica
Inchis
Catre site
Te-ar Mai Putea Interesa:
Suma max.
150.000 EUR
Dobanda

DAE
7,97%
Perioada max.
60 luni
Aplica online
Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected]
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
apartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcararrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram