Strategii si ponturi pentru optiuni binare

Dezvoltarea tehnologiei si popularizarea internetului au dus la aparitia a nenumarate modalitati simple si rapide de a maximiza profiturile personale: utilizarea unor aplicatii, vizionarea unor reclame sau folosirea unor platforme de tranzactionare. De o atentie deosebita din partea publicului din toata lumea se bucura tranzactionarea cu optiuni binare, subiect adesea abordat si de noi in articolele informative pe care ti le punem la dispozitie.

Vrem sa discutam despre acestea dintr-o noua perspectiva, respectiv aceea a strategiilor si a ponturilor utile. Te invitam sa descoperi mai multe depspre climatul si tendintele economice, glosarul principalilor termeni, robotii de tranzactionare, conturi demo, forumuri, dar si o serie de strategii si ponturi specifice de care sa te folosesti atunci cand activezi pe piata optiunilor binare.

LogoDepozit Min.ComertRata de plataRecenzie 
iq-option-logo
Depozit Min: $10
Investitie Min: $1
Optiuni Binare , Comert Valutar
CFD si Actiuni

91%
Recenzie
Deschide Cont
Depozit Min: $10
Investitie Min: $1
Optiuni Binare , Comert Valutar
CFD si Actiuni

85%
Recenzie
Deschide Cont
binary-options-robot-logo Depozit Min: $250
Investitie Min: $25
Trading Software

83%
Recenzie
Deschide Cont
binary-com-logo Depozit Min: $5
Investitie Min: $5
Optiuni Binare, Comert Valutar
CFD si Actiuni

90%
Recenzie
Deschide Cont
24-option-logo Depozit Min: $250
Investitie Min: $24
Optiuni Binare , Comert Valutar
CFD

89%
Recenzie
Deschide Cont
etoro-logo Depozit Min: $200
Investitie Min: $50
Optiuni Binare , Comert Valutar
CFD, Criptomonede


Recenzie
Deschide Cont
LogoDepozit Min.ComertRata de plataRecenzie 
iq-option-logo
Depozit Min: $10
Investitie Min: $1
Optiuni Binare , Comert Valutar
CFD si Actiuni

91%
Recenzie
Deschide Cont
Depozit Min: $10
Investitie Min: $1
Optiuni Binare , Comert Valutar
CFD si Actiuni

85%
Recenzie
Deschide Cont
binary-options-robot-logo Depozit Min: $250
Investitie Min: $25
Trading Software

83%
Recenzie
Deschide Cont
binary-com-logo Depozit Min: $5
Investitie Min: $5
Optiuni Binare, Comert Valutar
CFD si Actiuni

90%
Recenzie
Deschide Cont
24-option-logo Depozit Min: $250
Investitie Min: $24
Optiuni Binare , Comert Valutar
CFD

89%
Recenzie
Deschide Cont
etoro-logo Depozit Min: $200
Investitie Min: $50
Optiuni Binare , Comert Valutar
CFD, Criptomonede


Recenzie
Deschide Cont

 

 

Strategii in optiuni binare

Este important sa stii ca optiunile binare nu sunt echivalentul unor jocuri de noroc, asa cum ne-ar putea indemna simtul comun sa credem. Deciziile corecte nu se iau la intamplare, ci in prisma unor variabile precum buna cunoastere a climatului economic. Optiunile binare cu profit fix necesita un studiu indelungat pentru a genera profituri mult dorite. Iata care sunt cele mai importante aspecte relevante in acest sens.

 

 

Climatul si tendintele economice

Intrucat tranzactiile cu optiuni binare necesita o depistare corecta a tendintei de evolutie a unor preturi, ele impun o buna cunoastere a climatului si a tendintelor economice. Trebuie sa intelegi ca climatul economic este influentat de diverse alte institutii, fie ele financiare sau nefinanciare: banca centrala, companii multinationale, institutii financiare, fonduri de investitii etc. In functie de activele cu care lucrezi si tranzactiile alese, te vei informa cum se cuvine cu privire la acest lucru.

In acest mod, vei fi capabil sa iei decizii documentate, bazate pe factori rationali si nicidecum la intamplare. Suntem de parere ca tranzactiile cu optiuni binare realizate documentat sunt afaceri extrem de complicate, in vreme ce tranzactiile realizate la intamplare pot fi asemanate cu jocurile de noroc. Astfel, este imperios sa te documentezi constant cu privire la climatul economic, dar si la cele mai actuale tendinte ale pietei.

De pilda, daca esti interesat sa tranzactionezi cu active precum actiunile, va trebui sa incepi prin a te informa cu privire la principalele companii existente pe piata. Citeste constant despre planurile lor de dezvoltare, factorii de influenta, posibilitatea de aparitie a unor noi competitori pe piata, rezultatele companiei etc. Nu uita ca valoarea acesteia este influentata de diversi factori, care la randul lor influenteaza pretul actiunilor.

Recomandarea noastra este sa te abonezi la reviste de specialitate, pe care sa le lecturezi zilnic. Astfel, nu doar ca iti vei forma o gandire analitica si imaginea ta asupra pietei va prinde contur, ci iti vei permite sa iei decizii corecte, bazate pe anumiti factori obiectivi. In acest domeniu, primeaza ratiunea si nu sentimentele. Ia deciziile la intamplare si poti ajunge sa faci investitii foarte proaste. Invata si vei putea tranzactiona asumat, pe baza unor indici complecsi.

Glosar optiuni binare

Daca iti vei crea un cont pe o platforma de tranzactionare si vei arunca o privire peste interfata acesteia, vei observa ca iti este greu sa intelegi cum functioneaza din pricina unor denumiri specifice, utilizate doar in aceasta sfera.

Vrem sa iti venim in ajutor cu un scurt glosar de termeni, menit sa te puna in tema cu vocabularul tranzactionarii. Poti citi in detaliu mai multe despre terminologia optiunilor binare aici. 

Achizitie de deschidere = achizitionarea de optiuni binare in contextul unei anticipari de majorare a preturilor;

Analiza tehnica = analiza completa a pietei financiare cu privire la preturi si tendintele de evolutie identificate;

Bun fundamental = piata de care e conectat pretul unui derivat;

Comanda de inchidere = actiunea prin care se vinde sau se cumpara la pret nefavorabil in comparatie cu piata;

Comanda de inchidere nefavorabila = comanda de inchidere automata a pozitiei ca urmare a evolutiei nefavorabila a pretului;

Data de expirare = termenul de expirare al optiunii;

Delta = diferenta dintre pretul optiunii fata de pretul activului in realitate;

Dimensiunea contractului = valoarea bunului asociat optiunii binare;

Fortare = achizitionarea unui bun cu fonduri imprumutate;

Gamma = rata cu care delta optiunii se schimba in functie de pretul investitiei;

Inflatie = termen ce caracterizeaza ritmul de crestere a preturilor unor bunuri sau servicii;

Intervalul tranzactionarii = extremele de pret ale actiunilor si valorile dintre aceste praguri;

Inchidere = finalizarea unei zile de tranzactii, cand se calculeaza preturile finale;

Lunga = pozitie de cumparare realizata prin anticiparea pretului de pe piata;

Marginala = suma minima necesara pentru mentinerea deschisa a pozitiilor;

Optiune = investitie ce permite actiunea de a cumpara sau a vinde in timpul unui interval de timp determinat;

Timp de expirare = termenul de expirare a unui contract;

Timp real = declaratie a pretului obtinuta in momentul actual;

Volatilitate = termen ce defineste schimbarile mari de piata.

Robotul de optiuni binare

Un robot de tranzactionare este o aplicatie software dezvoltata de programatori iscusiti cu scopul de a automatiza procesul de realizare a tranzactiilor cu optiuni binare. Motivele pentru care se apeleaza la acest lucru sunt lesne de inteles: un program salveaza timp, ia decizii rationale si are capacitatea de a analiza intr-un timp foarte scurt seturi mari de date. Astfel, in calitate de investitor, ai posibilitatea de a investi timpul tau liber in analizarea pietei si dezvoltarea de strategii noi.

Robotii de tranzactionare poarta si denumirea de Forex Expert Advisor si au capacitatea de a realiza anumite operatiuni in contul utilizatorului, in anumite limite premergator stabilite. Printre cele mai cunoscute astfel de operatiuni se numara deschiderea de noi pozitii, setarea functiilor stop loss, trailing sau take profit. Principalul avantaj al robotilor este ca scot din grafic emotiile umane, ce ne pot determina adesea sa luam decizii irationale.

O strategie comuna in randul investitorilor de optiuni binare este sa analizeze tendintele de evolutie a pietei si sa astepte ca anumite schimbari sa reapara, rationament bazat pe o repetitie a unui parcurs deja existent. Problema este ca acestea se pot dovedi a fi corecte in anumite situatii, dar nu mereu. Dat fiind ca pietele sunt influentate de extrem de multe variabile, doua parcursuri identice de evolutie de pret sunt greu de intalnit.

Robotul va analiza cantitati foarte mari de date pana a lua o decizie conform careia probabilitatea unei ciclitati sa fie luata in considerare. Astfel, se salveaza resurse umane, financiare si nu numai. Robotul iti permite sa delegi sarcina de a analiza miscarile de piata, pentru ca tu sa te ocupi de ajustarea tranzactiilor. Un robot de tranzactionare ce lucreaza cot la cot cu o minte dibace poate fi extrem de folositor.

Conturile demo

Contul demo pentru optiuni binare este un instrument care iti permite sa faci tranzactii virtuale fictive cu diverse actiuni listate la Bursa de Valori, cu scopul de a-ti exersa anumite abilitati. Acesta este practic asemanat cu un pas intermediar ce se afla intre teoria invatata si realizarea propriu zisa de tranzactii pe piata reala. Rolul lui este acela de a-ti permite sa te obisnuiesti cu interfata platformei de tranzactionare, de a analiza esecurile si castigurile, de a dezvolta strategii si de a le testa pana iti dai seama ce functioneaza si ce nu functioneaza.

Trebuie sa constientizezi ca a face tranzactii pe piata de capital nu este atat de usor pe cat ai crede. Este necesar sa analizezi cu mare atentie ce ai de facut inainte de a te lasa orbit de posibilitatea de a castiga sume mari de bani. Contul virtual te invata practic cum este sa pierzi sau sa castigi, fara a fi necesar sa pui la risc bani adevarati pentru acest lucru. In momentul in care simti ca esti pregatit, poti parasi contul demo pentru unul real.

Trebuie sa folosesti o strategie in tranzactiile cu optiuni binare?

Strategiile sunt o componenta importanta a tranzactiilor cu optuni binare. In lipsa unor strategii foarte bine definite, acestea devin simple jocuri de noroc, ceea ce nu iti poate aduce foarte mari beneficii. In cel mai fericit caz, iti va aduce castiguri, dar si pierderi substantiale. O strategie se dezvolta dupa ce analizezi cu mare atentie contul demo si stabilesti ce faci bine si ce faci rau. Dupa ce o dezvolti, este necesar sa o testezi de multiple ori pentru a o valida.

Ponturi si strategii pentru optiunile binare

strategii-optiuni-binareVrem sa ne asiguram ca te bucuri de experiente placute de tranzactionare, motiv pentru care venim in intampinarea ta cu o serie de ponturi si strategii utile in acest sens:

Alege brokerul cu grija: ca orice piata in care se lucreaza cu bani, este foarte usor ca aceasta sa atraga brokeri necinstiti. Pentru a evita frauda de orice tip, iti recomandam sa lucrezi doar cu brokeri acreditati si reglementati de institutii competente.

Incepe cu un cont demo: prin tranzactionarea in contul demo iti dezvolti anumite abilitati necesare in tranzactionarea cu optiuni binare. Este de preferat sa pierzi bani fictivi si nu reali. Dupa ce consideri ca esti pregatit, poti tranzactiona pe piata reala.

Fii disciplinat: daca observi ca tranzactiile pe care le faci nu iti aduc rezultate benefice, nu te forta. Este bine sa stii cand sa te opresti, pentru a evita pierderile masive.

Seteaza semnale in cont: semnalele au rolul de a te ajuta sa setezi stiri importante de pe piata financiara, dar si de a te ajuta sa gasesti noi tranzactii.

Nu investi mult intr-o singura tranzactie: la inceput de drum, este un pont bun sa investesti putin in tranzactii, pentru a reduce riscul de a pierde. Cu timpul, poti mari treptat pragul de investitii.

Creeaza un jurnal al tranzactiilor: noteaza date relevante despre fiecare tranzactie pentru a analiza ulterior ce anume functioneaza si ce iti aduce pierderi.

Realizeaza un buget: stabilirea unei sume maxime de bani investite in tranzactii te ajuta sa fii responsabil cu privire la cheltuieli. In caz contrar, risti sa te lasi purtat de val si sa investesti bani de care ai putea avea nevoie pentru alte lucruri.

Informeaza-te cu referire la retragerile de castig: este posibil ca brokerul cu care colaborezi sa permita extragerea unui anumit procent sau sa dispuna de un plafon maxim de retragere, aspecte pe care le poti considera favorabile sau nu, dupa caz.

Fii echilibrat: stim ca tranzactiile pot fi fascinante, dar este important sa pastrezi un echilibru in viata ta personala si acest hobby.

Fii asumat: indiferent ca este vorba despre un esec sau un succes, este important sa fii asumat. Nu uita ca este responsabilitatea ta cum alegi brokerii cu care colaborezi si cum alegi sa tranzactionezi pe piata optiunilor binare.

Speram ca aceste informatii iti vor fi utile in contextul tranzactionarii pe piata de optiuni binare. Nu uita sa fii responsabil si calculat, pentru a gestiona tranzactiile cat mai eficient.

 

  LogoDepozit Min.ComertRata de plataRecenzie 
  iq-option-logo
  Depozit Min: $10
  Investitie Min: $1
  Optiuni Binare , Comert Valutar
  CFD si Actiuni

  91%
  Recenzie
  Deschide Cont
  Depozit Min: $10
  Investitie Min: $1
  Optiuni Binare , Comert Valutar
  CFD si Actiuni

  85%
  Recenzie
  Deschide Cont
  binary-options-robot-logo Depozit Min: $250
  Investitie Min: $25
  Trading Software

  83%
  Recenzie
  Deschide Cont
  binary-com-logo Depozit Min: $5
  Investitie Min: $5
  Optiuni Binare, Comert Valutar
  CFD si Actiuni

  90%
  Recenzie
  Deschide Cont
  24-option-logo Depozit Min: $250
  Investitie Min: $24
  Optiuni Binare , Comert Valutar
  CFD

  89%
  Recenzie
  Deschide Cont
  etoro-logo Depozit Min: $200
  Investitie Min: $50
  Optiuni Binare , Comert Valutar
  CFD, Criptomonede


  Recenzie
  Deschide Cont

  “You don’t need to be a rocket scientist. Investing is not a game where the guy with the 160 IQ beats the guy with 130 IQ.” Warren Buffet

  Market Quotes by TradingView
  Market Movers by TradingView

  Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

  In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.