Creditul de refinantare cu garantie imobiliara de la Raiffeisen Bank

4.8
Scorul nostru:
Bun
13/03/2024
Pe scurt

Creditul de la Raiffeisen Bank iti ofera posibilitatea sa accesezi pana la 980.000 lei pentru refinantarea unor credite, beneficiind de o dobanda mai avantajoasa sau perioada de creditare extinsa.

 • Creditul de refinantare cu garantie imobiliara de la Raiffeisen Bank este destinat refinantarii creditelor mai vechi.
 • Dobanda poate fi fixa in primii 3 ani si ulterior variabila, sau variabila pe toata perioada de creditare
 • Suma maxima care poate fi imprumutata este de 980.000 lei.
 • Poate fi acceptata o gama larga de venituri, nu doar salarii.
 • Solicitantul poate aduce un imobil drept garantie pentru credit.
 • Ai reducere la dobanda daca incasezi veniturile intr-un cont Raiffeisen.

Introducere

Creditele de refinantare sunt un instrument foarte util pentru a reduce din efortul financiar cauzat de pe urma creditelor contractate in trecut. Exista persoane care, din diverse motive, intampina probleme in rambursarea ratelor pentru credite, sau pur si simplu vor sa diminueze din valoarea acestora.

Fie ca rata dobanzii a scazut si este mai avantajoasa o refinantare, fie au scazut veniturile si cineva vrea sa micsoreze rata lunara prin majorarea perioadei, fie cineva are mai multe credite dar vrea sa plateasca o singura rata lunara, indiferent de motiv, creditele de refinantare ar putea fi de mare ajutor.

Cu alte cuvinte, creditul de refinantare este o solutie prin care persoanele care au credite mai vechi le pot acoperi partial sau total prin accesarea unui nou imprumut, în felul acesta, persoanele pot opta pentru conditii de acordare mai avantajoase.

Mai jos o sa analizam oferta de credit de refinantare cu ipoteca de la Raiffeisen Bank, produs numit Flexicredit Integral


Detalii Credit

Suma
980.000 lei
Perioada creditare
intre 12 si 360 luni
Incasare salariu
Reducere de 0.5% la dobanda
Moneda
RON
Asigurare de viata

Nu


Refinantare
 • Poate fi folosit pentru refinantarea creditelor

Dobanda
 • Fixa in primii 3 ani de 6.1%
 • Variabila: incepand de la 8.67%

Comisioane
 • Comision de analiza dosar - 900 lei
 • Taxa de evaluare a imobilului - 450 RON
 • Comision administrare cont curent - 5 RON

Taxe si comisioane percepute de terti
 • Ipoteca imobiliara asupra unui imobil
 • Ipoteca mobiliara asupra politei de asigurare a imobilului
 • Ipoteca mobiliara asupra contului curent deschis la Raiffeisen Bank

Conditii
 • Varsta intre 21 si 65 de ani (la terminarea creditului).
 • Venit net minim 300 Euro (echivalent in Lei)/ fiecare participant la credit.
 • Vechime la locul de munca actual de minimum 3 luni.
 • Fara credite executate sau rambursate cu intarzieri mari si repetate.

Acte necesare
 • Act de identitate solicitant si codebitor.
 • Adeverinta de salariu.
 • Actele de proprietate ale imobilului.
 • ​Documente privind creditele ce se refinanteaza din care sa reiasa banca, sold credit, comisioane datorate etc.

Scorul Mr.Finance
4.8
Suma Max.
5/5
Dobanda
4/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
5/5

MrFinance atribuie creditului de nevoi personale cu garantie imobiliara de la Raiffeisen Bank un scor bun de 4,8 din 5. Pentru dobanda scorul este de 4 din 5 pentru ca dobanda poate fi fixa doar in primii 3 ani de credit, in rest este variabila. De asemenea la conditiile de creditare scorul este de 5 din 5 datorita numarului redus de documente care este solicitat, avant in vedere complexitatea produsului. De asemenea, suma maxima care poate fi solicitata este mare, aici are un scor de 5 din 5, aprobarea este rapida, perioada de creditare poate fi de maxim 30 ani.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Dobanda pe care urmeaza sa o platesti pentru un credit nu este singurul cost. La aceasta dobanda se pot adauga si comisioane de administrare, taxa de acordare credit, taxa de analizare dosar etc. Din acest motiv este important sa vedem care este DAE a creditului. DAE este o prescurtare de la Dobanda Anuala Efectiva si este un indice prin intermediul caruia toate costurile aferente imprumutului sunt transformate in procente si anualizate. Scopul pentru care a fost creat DAE este pentru a facilita compararea ofertelor de credit intr-un mod mai simplu si la indemana oricui.

 Pentru un credit de refinantare de 170.000 Lei, garantat cu ipoteca, pe o perioada de 276 luni (23 ani), cu o rata a dobanzii variabile de 8.96%, valabila pentru clientii care isi incaseaza sau vor sa isi incaseze salariul in cont la Raiffeisen Bank, comision analiza 900 Lei, valoarea taxei lunare de administrare a unui Pachet de cont curent Standard (care include contul curent si cardul de debit atasat acestuia) este de 5 lei, rata lunara este 1.474,92 lei, DAE 9,82% si valoarea totala platibila 414.811,05 lei


Avantaje
 • Poti accesa o suma de pana la 980.000 lei
 • Ai dobanda mai mica datorita garantiilor imobiliare aduse bancii.
 • Poti sa faci o pauza de 3 luni de la plata ratelor.
 • Poti sa optezi pentru o dobanda fixa in primii 3 ani.
 • Perioada maxima de creditare este de 30 de ani.
Dezavantaje
 • Un numar mai mare de documente solicitate, in comparatie cu alte banci
 • Nu poti opta pentru dobanda fixa pe toata perioada de creditare.
 • Creditul poate fi acordat doar in RON.
 • Numeroase comisioane.
Articol scris de:
Actualizat 13/03/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie creditului de refinantare de la Raiffeisen Bank

Creditul de Flexicredit Integral de la Raiffeisen Bank poate fi accesat pentru refinantarea unor imprumuturi mai vechi in conditii mai avantajoase..

Acest imprumut poate fi accesat destul de rapid, cu o dobanda variabila pe toata perioada de creditare sau cu o dobanda fixa in primii 3 ani. Banca nu solicita incheierea unei asigurari de viata, lucru care te poate scuti de cheltuieli suplimentare. Perioada de creditare este un favorabila, intre 6 si 360 de luni.

Suma maxima care poate fi accesata este 980.000 lei. Pentru a accesa creditul trebuie sa aduci drept garantie un imobil (apartament, casa).

Creditul de refinantare cu garantie imobiliara de la Raiffeisen Bank poate fi accesat la sucursalele bancii sau completand un formular pe site-ul bancii. Astfel, in scurt timp vei fi contactat de un reprezentant al banii care iti va cere mai multe informatii. 

Cele mai importante detalii de luat in vedere

 1. Sa fii atent la ce nivel se afla indicele IRCC si sa iei o decizie buna: accesezi creditul cu dobanda fixa in primii 3 ani sau cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare.
 2. Ai reducere la dobanda daca virezi veniturile la Raiffeisen Bank..
 3. Sa iti faci un calcul pentru tine daca poti face unui astfel de imprumut, altfel te supui riscului de a pierde bunurile aduse drept garantie.
Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite de nevoi personale
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram