Creditul de nevoi personale OTP Bank cu garantie imobiliara

4.6
Scorul nostru:
Bun
13/03/2024
Pe scurt

Creditul de nevoi personale cu garantie imobiliara de la OTP Bank iti ofera posibilitatea sa accesezi pana la 736.000 lei pentru acoperirea unor cheltuieli sau pentru refinantarea altor credite.

 • Creditul de nevoi personale de la OTP Bank cu garantie imobiliara este destinat finantarii unor cheltuieli fara a justifica utilizarea banilor
 • Dobanda este variabila pe toata perioada de creditare
 • Suma maxima care poate fi imprumutata este de 736.000 lei.
 • Banca accepta pana la trei co-debitori
 • Poate fi acceptata o gama larga de venituri, nu doar salarii.
 • Solicitantul poate aduce un imobil drept garantie pentru credit.
 • Poate fi folosit pentru refinantare

Introducere

Creditul de nevoi personale sau creditul de consum este un imprumut destinat finantarii unor cheltuieli neprevazute sau planificate. Este cel mai solicitat credit de catre consumatori pentru ca se acorda foarte rapid, in cateva ore direct din aplicatie sau in cateva zile, in dependenta de banca si suma solicitata. De asemnea nu este necesara justificarea utilizarii banilor respectivi.

In continuare vom analiza oferta de credit de consum cu garantie imobiliara de la OTP Bank, care sunt conditiile de creditare si care sunt costurile unui asemnea imprumut.


Detalii Credit

Suma
736.000 lei
Perioada creditare
intre 6 si 60 luni
Incasare salariu
Nu
Moneda
RON
Asigurare de viata

Nu


Refinantare
 • Maxim 240 luni daca este refinantat un alt credit

Dobanda
 • Variabila, incepand de la 10.47%

Comisioane
 • Comision de administrare cont - 5 RON

Taxe si comisioane percepute de terti
 • Ipoteca imobiliara asupra unui imobil
 • Ipoteca mobiliara asupra politei de asigurare a imobilului
 • Ipoteca mobiliara asupra contului curent deschis la OTP Bank

Conditii
 • Varsta minima de 26 de ani si maxim 70
 • Cetatean roman/rezident in Romania
 • Minim 12 luni experienta de munca si minim 3 luni la angajatorul curent

Acte necesare
 • Act de identitate
 • Acord de consultare a veniturilor in baza de date ANAF
 • Cerere de credit
 • Acordul de consultare in Biroul de credit
 • Documente referitoare la imobilul adus drept garantie

Scorul Mr.Finance
4.6
Suma Max.
5/5
Dobanda
4/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
4/5

MrFinance atribuie creditului de nevoi personale cu garantie imobiliara de la OTP Bank un scor bun de 4,6 din 5. Pentru dobanda scorul este de 4 din 5 pentru ca dobanda este un pic mai mare decat la alte banci si poate fi doar variabila pe toata perioada de creditare. De asemenea la conditiile de creditare scorul este de 4 din 5 din cauza documentelor suplimentare solicitate de banca in comparatie cu alte banci. In schimb suma maxima care poate fi solicitata este mare, aici are un scor de 5 din 5, perioada de aprobare este rapida, poate fi aprobat in 24 de ore de la depunerea dosarului, perioada de creditare poate fi de maxim 5 ani sau, daca este refinantat un alt credit, perioada poate fi extinsa la 240 luni.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

Dobanda pe care urmeaza sa o platesti pentru un credit nu este singurul cost. La aceasta dobanda se pot adauga si comisioane de administrare, taxa de acordare credit, taxa de analizare dosar etc. Din acest motiv este important sa vedem care este DAE a creditului. DAE este o prescurtare de la Dobanda Anuala Efectiva si este un indice prin intermediul caruia toate costurile aferente imprumutului sunt transformate in procente si anualizate. Scopul pentru care a fost creat DAE este pentru a facilita compararea ofertelor de credit intr-un mod mai simplu si la indemana oricui.

In cazul unui credit in valoare de 291.000 RON, pe o perioada de 60 luni, DAE ar fi 10.71%, rata lunara 6213 lei iar valoarea totala de rambursat ar fi 373.080 RON.


Avantaje

Avantajele creditului de nevoi personale cu garantie imobiliara de la OTP Bank sunt:

 • Banca accepta pana la trei co-debitori
 • Poti accesa o suma de pana la 736.000 lei
 • Ai dobanda mai mica datorita garantiilor imobiliare aduse bancii.
 • Creditul poate fi folosit si pentru refinantarea altor imprumuturi, beneficiind de o perioada de creditare de pana la 240 luni.
Dezavantaje
 • Un numar mai mare de documente solicitate, in comparatie cu alte banci
 • Nu poti opta pentru dobanda fixa.
 • Creditul poate fi acordat doar in RON.
 • Varsta minima la care poate fi accesat este de 26 de ani. Conditiile de acordare sunt mai mai severe in comparatie cu alte banci.
Articol scris de:
Actualizat 13/03/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

 Recenzie creditului de nevoi personale de la OTP Bank.

Creditul de nevoi personale cu garantie imobiliara OTP Bank poate fi accesat pentru diferite scopuri fara a justifica utilizarea banilor. Acest imprumut poate fi accesat destul de rapid, cu o dobanda variabila pe toata perioada de creditare. Banca nu solicita incheierea unei asigurari de viata, lucru care te poate scuti de cheltuieli suplimentare.

De asemenea banca accepta pana la trei co-debitori. Perioada de creditare este un favorabila, intre 6 si 60 de luni, perioada care poate fi prelungita pana la 240 luni daca sunt refintantate alte credite.

Suma maxima care poate fi accesata este 736.000 lei. Pentru a accesa creditul trebuie sa aduci drept garantie un imobil (apartament, casa).

Creditul de nevoi personale de la OTP Bank poate fi accesat la sucursalele bancii sau completand un formular pe site-ul bancii. Astfel, in scurt timp vei fi contactat de un reprezentant al banii care iti va cere mai multe informatii. 

Cele mai importante detalii de luat in vedere

 1. Sa fii atent la ce nivel se afla indicele IRCC. Creditul poate fi accesat doar cu dobanda variabila, in felul acesta poti fi vulnerabil la schimbarile valorii indicelui.
 2. Poti opta pentru o perioada extinsa de creditare, de pana la 240 de luni daca refinantezi un alt credit.
 3. Sa iti faci un calcul pentru tine daca poti face unui astfel de imprumut, altfel te supui riscului de a pierde bunurile aduse drept garantie.
Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite de nevoi personale
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram