Contract de factoring 

Factoring-ul este o forma de finantare pentru firma care ajuta companiile cu probleme de cash flow, rezultate din livrarea de bunuri sau prestarea de servicii catre clienti. Partile implicate intr-un contract de factoring sunt aderentul (societatea comerciala), debitorul (clientul/furnizorul) si factorul (instituția bancara). Factoring-ul nu este un credit; el este o facilitate de finantare care […]

Factoring-ul este o forma de finantare pentru firma care ajuta companiile cu probleme de cash flow, rezultate din livrarea de bunuri sau prestarea de servicii catre clienti. Partile implicate intr-un contract de factoring sunt aderentul (societatea comerciala), debitorul (clientul/furnizorul) si factorul (instituția bancara).

Factoring-ul nu este un credit; el este o facilitate de finantare care ajuta o firma sa acopere lipsa temporara de lichiditati si sa accelere incasarile din partea furnizorilor. Cu alte cuvinte, firma primeste banii promisi de furnizori in schimbul unui procent din suma totala sau al unui comision. Ulterior, banca recupereaza banii din partea furnizorului.

Este important de stiut ca factoring-ul nu influenteaza gradul de indatorare al companiei.

De asemenea, spre deosebire de imprumuturile traditionale, finantarea se face doar pe baza cesiunii creantelor provenite din relatiile comerciale, fara garantii materiale. Banca nu face nicio evaluare si nu este necesara asigurarea sau ipotecarea bunurilor si imobilelor. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram