Scor FICO

FICO este un scor de credit format din 3 cifre, care ajuta creditorii sa evalueze in mod obiectiv gradul de risc al unei persoane care solicita un imprumut. Simplu spus, pe baza scorului FICO o instututie poate determina pentru ce tipuri de produse financiare te califici si care este probabilitatea sa rambursezi imprumutul la termen. […]

FICO este un scor de credit format din 3 cifre, care ajuta creditorii sa evalueze in mod obiectiv gradul de risc al unei persoane care solicita un imprumut. Simplu spus, pe baza scorului FICO o instututie poate determina pentru ce tipuri de produse financiare te califici si care este probabilitatea sa rambursezi imprumutul la termen. Putem spune ca scorul FICO prezice comportamentul tau ca viitor debitor. 

Scorul FICO poate influenta ce suma poti sa primesti de la banca, pe ce perioada, si cat te va costa. 

FICO este calculat in functie de mai multi factori cum ar fi istoricul de plata, datoriile curente, numarul de interogari, tipul de credite pe care le-ai accesat. Scorul FICO este cuprins intre 300 si 850, cel de 850 fiind maximul, adica un scor excelent. Cu cat mai bun este scorul tau, cu atat mai usor va fi sa obtii un credit nou, in conditii mai avantajoase. 

Institutia care colecteaza scorul FICO este Biroul de Credit.

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram