Creditul de refinantare de la First Bank

4.8
Scorul nostru:
Bun
13/03/2024
Pe scurt

Cu creditul de refinantare de la First Bank poti accesa o suma de pana la 147.000 RON pentru diverse nevoi, cu dobanda fixa sau variabila.

 • Creditul de la First Bank poate fi accesat pentru refinantarea unor credite mai vechi, inclusiv de la alte banci.
 • Poate fi accesata o suma de pana la 147.000 lei.
 • Dobanda poate fi atat fixa in primii 5 ani, ulterior variabila.
 • Ai dobanda preferentiala daca incasezi veniturile intr-un cont First Bank.
 • Poate fi accesat pe o perioada maxima de 10 ani.

Introducere

Creditele de refinantare sunt instrumente utile la care se poate apela in cazul in care efortul financiar cauzat de pe urma creditelor contractate in trecut este foarte mare.

Astfel, persoana care solicita refinantarea poate renegocia perioada de creditare, dobanda, sa refinanteze mai multe credite si in acest mod sa plateasca o singura rata lunar etc.

Cu alte cuvinte, creditul de refinantare este o solutie prin care persoanele care au credite mai vechi le pot acoperi partial sau total prin accesarea unui nou imprumut, in felul acesta, persoanele pot opta pentru conditii de creditare mai avantajoase.

In continuare vom analiza creditul de refinantare de la First Bank: care sunt conditiile de creditare, dobanda, costurile etc.


Detalii Credit

Suma
maxim 147.000 RON
Perioada creditare
Minim 12 luni si maxim 10 ani
Incasare salariu
Reducere de minim 1% la dobanda
Moneda
RON
Asigurare de viata
 • Nu este obligatorie, dar ofera reducere de 1% la dobanda

Refinantare

Dobanda
 • Fixa in primii 5 ani, incepand de la 10.9%

Comisioane
 • Costul primei de asigurare: 0.085% din valoarea creditului
 • Rambursare anticipata: 1% in primii 4 ani, 0% incepand cu anul 5

Taxe si comisioane percepute de terti
 • Fara taxe catre terti

Conditii
 • Cetatenie romana
 • Un comportament bun de plata
 • Minim 22 si maxim 65 de ani.

Acte necesare
 • Doar actul de identitate

Scorul Mr.Finance
4.8
Suma Max.
5/5
Dobanda
5/5
Timpul de aprobare
5/5
Perioada creditare
5/5
Conditii creditare
4/5

Creditul de refinantare de la First Bank este un produs bancar care poate fi folosit pentru refinantarea unor credite accesate in trecut cu scopul de a obtine anumite avantaje: o dobanda mai mica, o perioada de creditare mai mare, restructurarea unor datorii etc.

Scorul pentru acest credit este unul bun datorita avantajelor enumerate mai sus: sunt acceptate mai multe tipuri de venituri, daca esti client al bancii vei beneficia de o dobanda mai mica, poate fi accesat si online cu un pachet minim de documente.

Totodata, creditul poate fi oferit doar cu dobanda fixa in primii 5 ani, poate fi accesat doar dupa varsta de 22 de ani. Scorul pentru acest credit este de 4.8 din 5.


Aplica online
Aplica acum

Exemplu de calcul

DAE (Dobanda Anuala Efectiva) este unul dintre cei mai importanti indicatori pe care trebuie sa ii studiem in momentul in care dorim sa accesam un imprumut

DAE (Dobanda Anuala Efectiva) este unul dintre cei mai importanti indicatori pe care trebuie sa ii analizam in momentul in care dorim sa accesam un imprumut. Acest indicatori, pe langa dobanda afisata de catre banca, cuprinde si celelalte costuri si comisioane, generand astfel o imagine mai clara despre imprumut.

In cazul unui credit de refinantare de la First Bank, in valoare de 100000 RON, pe o perioada de 5 ani, cu incheierea unei asigurari de viata si incasarea veniturilor intr-un cont First Bank, DAE ar fi 13.9%, rata lunara 2279 RON, iar valoarea totala de rambursat - 141893 RON.


Avantaje
 • Ai dobanda mai mica cu 1% daca incasezi veniturile intr-un cont First Bank.
 • Banca nu percepe comision lunar de administrare credit.
 • Este acceptata o gama larga de venituri, nu doar salarii si pensii: venituri din chirii, din dividende, din activitati independente, din drepturi de autor etc.
 • Poate fi refinantat orice tip de credit.
 • Banca nu solicita multe documente.
 • Creditul poate fi accesat si online, fara drumuri la banca.
 • Asigurarea de viata nu este obligatorie
Dezavantaje
 • Banca percepe comison pentru rambursari anticipate
 • Pentru persoanele care nu sunt clienti First Bank dobanda este mai mare.
 • Poti opta doar pentru dobanda fixa in primii 5 ani.
 • Creditul poate fi accesat doar in RON.
 • Pentru refinantari, 147.000 RON poate fi o suma insuficienta.
 • Creditul poate fi accesat doar incepand cu 22 de ani.
Articol scris de:
Actualizat 13/03/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Recenzie Creditului de refinantare de la First Bank

Creditul de refinantare de la First Bank este un produs bancar care poate fi folosit pentru refinantarea unor credite accesate in trecut cu scopul de a obtine anumite avantaje: o dobanda mai mica, o perioada de creditare mai mare, restructurarea unor datorii etc.

Scorul pentru acest credit este unul bun datorita avantajelor enumerate mai sus: sunt acceptate mai multe tipuri de venituri, daca esti client al bancii vei beneficia de o dobanda mai mica, poate fi accesat si online cu un pachet minim de documente.

Totodata, creditul poate fi oferit doar cu dobanda fixa in primii 5 ani, poate fi accesat doar dupa varsta de 22 de ani. Scorul pentru acest credit este de 4.8 din 5.

Lucruri importante la care sa fii atent

 • Dobanda. Creditul poate fi accesat doar cu dobanda fixa in primii 5 ani. Acest lucru poate fi un avantaj, pentru ca ai predictibilitate, pe de alta parte, rata va ramane fixa chiar daca dobanzile de pe piata o sa scada.
 • Conditiile de eligibilitate sunt destul de lejere. Sa faci un calcul pentru tine, sa vezi daca poti sustine un asemenea imprumut chiar si in situatii financiare mai complicate, cum ar fi diminuarea veniturilor sau anumite cheltuieli neprevazute in unele luni.
 • Sa fii atent la avantajele pe care le ofera banca daca incasezi salariul la First Bank sau alegi sa inchei o asigurare viata.
Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară credite de nevoi personale
Găsește cel mai bun credit pentru nevoile tale
Compară
Aplica online
Aplica pe site-ul banci
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram