Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Credit fara garantii pentru firma

Un credit fara garantii pentru firma este o forma de finantare pentru care nu sunt necesare garantii materiale.

Poti beneficia de o linie de credit fara sa fie necesar sa aduci garantii suplimentare,
Poti accesa Credite IMM Invest
FNGCIMM preia partial riscul asociat creditarii
Arata mai mult

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Credit fara garantii pentru firma

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 29/08/2023
Disclaimer publicitate

Ce este un credit fara garantii pentru firma?

Credit fara garantii pentru firma este o forma de finantare pentru care nu sunt necesare garantii materiale. Astfel, daca ai nevoie de finantare pentru desfasurarea activitatii firmei, dar nu dispui de garantii suficiente, poti verifica daca banca iti ofera optiuni de finantare fara garantii reale.  

In ultimii ani, bancile si-au diversificat portofoliul de produse si servicii pentru persoane juridice si au introdus noi conditii, mai flexibile, de creditare.

Un rol l-au avut si programele de sprijin derulate prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), detinute de statul roman, dar si facilitatile de creditare prin care firmele pot beneficia de garantie europeana gratuita. Acestea le-au permis antreprenorilor sa aplice pentru credite fara garantii de la stat.

Credite fara garantii de la stat

Lipsa garantiilor constituie unul dintre motivele respingerii solicitarilor de creditare venite din partea institutiilor mici si mijlocii. Tocmai din acest motiv, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) ofera garantii financiare firmelor care isi doresc sa acceseze o facilitate de creditare pentru dezvoltarea proiectelor de investitii sau pentru capital de lucru. 

De ce sunt un sprijin pentru afacerea ta?

  • Creditele sunt mai accesibile, tocmai pentru ca firma nu trebuie sa aduca garantii proprii;
  • FNGCIMM preia partial riscul asociat creditarii;
  • Beneficiezi de o deschidere destul de mare, prin conventiile pe care Fondul de Garantare le incheie cu institutiile financiare.

Echipa Mrfinance.ro iti pune la dispozitie toate infomatiile necesare despre credite fara garantii pentru firma si nu numai. Ti-am pregatit ghiduri utile, care te vor ajuta sa cunosti mai bine detaliile importante si, bineinteles, sa iei decizia cea mai buna pentru afacerea ta.

Credit fara garantii pentru firma - tipuri

In functie de tipurile de produse pe care institutia financiara le are in portofoliu, precum si programele (gestionate de statul roman sau alte entitati precum Fondul European de Investitii) la care a aderat banca, o firma poate accesa urmatoarele tipuri de credite fara garantii:

Creditele EaSI

Creditul EaSI poate fi acordat fara garantii materiale afacerilor mici, indiferent de obiectul lor de activitate (turism, alimentatie, servicii etc) si forma de organizare, in anumite conditii speciale.

In acest caz, garantia este oferita de Uniunea Europeana prin intermediul Fondului European de Investitii (FEI). 80% din valoarea creditului este acoperita de garantia FEI EaSI, iar pentru restul de 20% bancile nu solicita garantii suplimentare.

Creditul EaSI poate fi utilizat pentru finantarea capitalului de lucru si a activitatii curente a firmei, investitii sau chiar achizitia de bunuri care deservesc activitatii firmei.

Linii de credit fara garantii

Poti beneficia de o linie de credit fara sa fie necesar sa aduci garantii suplimentare, mai ales daca firma ta si-a dovedit bonitatea financiara. Astfel, daca ai nevoie de bani pentru achizitionarea marfurilor, echipamentelor, plata partenerilor sau a angajatilor, este important sa stii ca exista banci care ofera facilitate de creditare fara garantii.

Pentru linia de credit revolving platesti dobanda doar pentru ce ai utilizat din credit.

Credite IMM Invest

Creditele IMM Invest sunt credite destinate intreprinderilor mici, mijlocii si micro-firmelor, garantate in proportie de maximum 90% de catre FNGCIMM in numele si contul statului roman.

Acestea pot fi credite pentru realizarea de investitii, ori linii de credit pentru capital de lucru.

Ca sa accesezi un credit prin programul IMM Invest, este important sa verifici daca banca este partenera in program. FNGCIMM analizeaza daca esti eligil, iar apoi banca iti ofera documentatia completa de care ai nevoie pentru emiterea deciziei asupra tranzactiei. Raspunsul cu privire la acordarea garantiei vine din partea FNGCIMM.

Factoring

Desi factoring-ul nu este un credit, el reprezinta o forma de finantare pentru afaceri. Este important sa stii ca poti accesa facilitatea de factoring fara garantii materiale. Banca nu face o evaluare, ca in cazul imprumuturilor traditionale, si nu este necesara asigurarea sau ipotecarea bunurilor si imobilelor. 

Cui se adreseaza creditele fara garantii

Creditele fara garantii se adreseaza societatilor comerciale, atat IMM-uri, cat si firme nou infiintate.

Criteriile de eligibilitate pot varia de la o institutie financiara la alta, dar, in general, se impun urmatoarele criterii:

  • Afacerea este stabila financiar;
  • Nu are credite restante;
  • Nu are incidente de plata la Centrala Incidentelor de Plati;
  • Nu figureaza cu interdictia de a emite cecuri bancare;
  • Nu are instituite popriri active pe cont;
  • Nu este in insolventa.
Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:

Recomandarile Mr Finance

02/09/2023
Alocație copii 2023. Cât este și cum o gestionezi astfel încât să oferi un start bun copilului

Alocația pentru copii este o sumă de bani pe care o primesc părinții lunar în funcție de vârsta copilului. Deși aceasta a crescut considerabil în ultimii ani, încă rămâne a fi insuficientă pentru acoperirea nevoilor curente a unui copil. Cu toate acestea, cu o gestionare eficientă a acestor bani, părinții ar putea ajuta semnificativ copii […]

Citeste mai mult
29/07/2023
BCR George - Recenzie 2023

Avantaje George de la BCR Poate fi deschis 100% online: Contul George poate fi deschis 100% online, in cateva minute, direct din confortul casei tale. Dupa parcurgerea pasilor necesari inregistrarii si confirmarii identitatii, George, cu toate beneficiile pe care le ofera, va fi la dispozitia ta. O interfata intuitiva si usor de utilizat: Una dintre […]

Citeste mai mult
07/06/2023
Pe ce cheltuie românii banii și cât alocă pentru investiții?

În 2022, veniturile medii într-o gospodărie din România au fost de 6,464 de lei, în creștere cu 13.8% față de anul 2021. Care categorii au ponderea cea mai mare în cheltuielile lunare ale românilor? Câți bani alocă o familie din România pentru investiții și care ar putea fi consecințele pe termen mediu și lung dacă […]

Citeste mai mult
13/05/2023
Rambursarea anticipată a unui credit ipotecar

Rambursarea anticipată - Introducere Creditul ipotecar este un tip de împrumut acordat de către o bancă sau o instituție financiară în care proprietatea imobiliară achiziționată servește drept garanție pentru credit.  Odată ce creditul ipotecar este acordat, proprietatea imobiliară a solicitantului este ipotecată, ceea ce înseamnă că banca sau instituția financiară are dreptul de a prelua […]

Citeste mai mult
11/04/2023
IRCC aprilie 2023: Cu cât vor crește ratele românilor?

Cu cât vor crește ratele românilor?

Citeste mai mult
06/03/2023
Ce avantaje ai atunci când alegi să îți refinanțezi creditul ipotecar sau de nevoi personale?

Pentru că refinanțarea unui credit presupune accesarea unui credit nou, va trebui să parcurgi toți pașii necesari acestuia. De aceea, este important să cântărești atent avantajele pe care le ai atunci când alegi această variantă.
Am adunat mai jos parte dintre acestea, motive serioase pentru a lua în considerare ideea refinanțării.

Citeste mai mult
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
apartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcararrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram