Disclaimer publicitate

Ce avantaje ai atunci când alegi să îți refinanțezi creditul ipotecar sau de nevoi personale?

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem bani.

Articol scris de:
Actualizat 13/11/2023
Timp de citire: 4 minute
Distribuie acest articol
Cuprins
Ce avantaje ai atunci când alegi să îți refinanțezi creditul ipotecar sau de nevoi personale? 1

Suntem siguri că ești în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru bugetul tău. Poate că ai deja o aplicație de monitorizare a bugetului sau faci acest lucru într-un Excel, urmărind atent destinația fiecărui ban pe care îl câștigi. Ai și ceva economii, pentru care cauți cele mai bune variante de depozite bancare. Eforturile tale se văd, și asta e foarte bine.


Ce poți face în plus?

Ei bine, ce ar fi să arunci o privire generală asupra tuturor cheltuielilor mari, pentru a găsi o cale de a le optimiza?

De exemplu, facturile. Poate găsești o variantă mai bună la un alt furnizor și printr-un simplu telefon reușești să le reduci cu un procent important. Sau ratele bancare.
Cu un mic efort din partea ta, poți găsi un credit de refinanțare avantajos pentru persoane fizice, care să comaseze toate ratele pe care le ai într-una singura. Iar această rată să fie mai mică decât cea însumată, pe care o plătești în prezent. Desigur, dacă vorbim despre un credit pentru locuință, potrivită ar fi o refinanțare printr-un credit ipotecar. Să vedem care sunt avantajele acestuia.

Patru avantaje ale unui credit de refinanțare


Pentru că refinanțarea unui credit presupune accesarea unui credit nou, va trebui să parcurgi toți pașii necesari acestuia. De aceea, este important să cântărești atent avantajele pe care le ai atunci când alegi această variantă.

Am adunat mai jos parte dintre acestea, motive serioase pentru a lua în considerare ideea refinanțării:

1. Posibilitatea obținerii unei dobânzi mai bune

Posibilitatea obținerii unei rate mai avantajoase a dobânzii este unul dintre principalele avantaje pe care să le iei în considerare atunci când alegi să refinanțezi un credit. Parcurgem o perioadă în care dobânzile cresc, dar cu un pic de research și atenție la ceea ce se întâmplă pe piața creditelor, este posibil să identifici o promoție sau o variantă mai bună pentru bugetul tău, de care poți profita.
Atenție, de fiecare dată când vorbim despre un credit, ia în considerare DAE sau dobânda anuală efectivă, ce reflectă costul total al unui credit, incluzând dobânzile, comisioanele și alte costuri adiționale. O dobândă mai bună va reduce, de cele mai multe ori, costul total al datoriei tale.

2. Consolidarea datoriilor, un credit mai ușor de gestionat

Accesarea unui credit de refinanțare îți permite, de multe ori, să comasezi o serie de credite într-unul singur. Acest credit va fi mai convenabil și mai ușor de gestionat decât efectuarea mai multor plăți lunare la diferite bănci. În plus, suma obținută poate fi mai mare decât cea inițială, așa că te poți bucura de bani în plus pentru nevoile tale curente.

3. O rată mai mică

Poate că vei găsi o bancă ce acordă un împrumut pe un termen mai mare, sau o rată mai mică a dobânzii, sau beneficiezi de o promoție a băncii la care alegi să refinanțezi… Multe persoane aleg această variantă pentru că rata plătită va fi mai mică decât cea inițială și mai ușor de suportat de un buget bine chibzuit, dar limitat.

4. Posibilitatea obținerii unor bani în plus pentru nevoile tale

Dacă situația ta financiară s-a schimbat și veniturile sunt mai mari, te poți încadra la o sumă mai mare de bani. Uneori, e mai simplu de gestionat și mai avantajos din punct de vedere financiar să consolidezi întreaga datorie și să obții o sumă suplimentară, decât să accesezi un nou credit.
Ceea ce ne face să refinanțăm un credit, în general, este un cumul de avantaje pe care le putem obține în acest fel. Ne gândim că vom avea o rată mai mică și scăpăm de povara gestionării mai multor credite, pe care doar cei aflați în situația respectivă o cunosc. Sau că vom simplifica lucrurile, dar vom și plăti mai puțin de-a lungul timpului, atunci când identificăm un credit mai avantajos. Fiecare situație este personală, cel mai bine fiind ca membrii familiei să ajungă să o înțeleagă și să își facă cu atenție calculele.


Alege să refinanțezi prin creditul Patria Refinanțare sau prin creditul ipotecar Patria Acasă


Patria Refinanțare îți oferă posibilitatea de a refinanța creditele de la alte bănci pe o perioadă de până la 7 ani. Produsul este destinat exclusiv refinanțării creditelor acordate înainte de 08.07.2020. Ai o dobândă avantajoasă și numeroase beneficii de care te poți bucura.
Dacă îți dorești refinanțarea un credit ipotecar, Patria Acasă ar putea fi soluția avantajoasă pe care o cauți. Mai ales că banca are în derulare o promoție până la 31.03.2023. Prin aceasta, poți beneficia de marja fixă promoțională de 2.85% la creditul ipotecar Patria Acasă, în euro, cu asigurare de imobil de la Allianz Asigurări S.A, pentru refinanțarea creditelor ipotecare de la alte bănci. Vei găsi detalii în unitățile Patria Bank, unde consultanții noștri sunt gata să te ajute să identifici cea mai bună variantă pentru situația familiei tale.

Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected].

One comment on “Ce avantaje ai atunci când alegi să îți refinanțezi creditul ipotecar sau de nevoi personale?”

  1. […] Experții în investiții financiare sunt de părere că investițiile sunt esențiale pentru constr… iar neglijarea investițiilor poate avea consecințe negative asupra creșterii patrimoniale, puterii de cumpărare și bifarea obiectivelor financiare pe termen lung. Astfel, specialiștii recomandă stabilirea unor obiective precise pentru cei care doresc să investească, iar printre acestea, se numără asigurarea unor venituri odată cu retragerea din activitate, oferirea unui start bun în viața copiilor sau asigurarea unei siguranțe financiare   „Știm cu toții că sistemul de pensii din România este unul nesustenabil pe termen lung. Conform analiștilor, persoanele care urmează să se pensioneze în 10+ ani, vor avea o pensie de circa 30% din salariu. Șocul financiar va fi unul greu de suportat, dat fiind faptul că acele persoane vor trebui să își coboare semnificativ standardul de viață. Cu siguranță că fiecare dintre noi dacă am fi avut 40.000€ la 20 de ani pentru studii/prima mașină/locuință etc, am fi avut un start mai bun în viața de adult. Ei bine, dacă părinții din România ar economisi și investi alocația copiilor (250 Ron)  timp de 20 de ani într-un instrument financiar cu un randament de 10%, 40.000€ ar fi suma pe care ar putea-o oferi copilului”, adaugă Ion Soltinschi, consultant financiar al Mr. Finance. Pe piața financiară există diverse soluții de investiții și, potrivit calculelor specialiștilor, o investiție minimă de 150Ron/lună, pe o durată de 20 de ani, poate asigura un randament de până la 8%, generând economii de peste 80.000 de lei.   […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandarile Mr Finance

14/06/2024
Dobanda compusa

Dobanda compusa este cel mai eficient instrument care va face ca timpul sa fie aliatul tau numarul 1. Principiul de functionare este unul cat se poate de simplu si intuitiv, insa rezultatele pe care poate sa le genereze pe termen lung - sunt impresionante. Asadar, ce este dobanda compusa? Dobanda compusa este un concept care, […]

Citeste mai mult
14/06/2024
Indicele BET

Indicele BET (Bucharest Exchange Trading Index sau Indicele Bursei de Valori Bucuresti) este primul indice dezvoltat de Bursa de Valori Bucuresti si este indicele de referinta a pietei locale de capital. Indicele BET are in componenta sa si reflecta evolutia a 20 cele mai tranzactionate companii de pe Piata Reglementata BVB.  Principalul criteriu de selectie […]

Citeste mai mult
05/06/2024
De ce NU vei pierde bani pe bursa?

Se spune ca bursa este locul unde se intalnesc cei cu bani si cei cu experienta. Acuma. Ce este bursa ca mecanism si cum functioneaza e dincolo de scopul acestui articol, gasesti deja aceste infomratii aici si aici. In schimb, ce e mult mai important e cum te raportezi tu la acest instrument si de […]

Citeste mai mult
01/04/2024
Cum știi care este momentul potrivit pentru achiziția unei mașini noi

Achiziționarea unei mașini noi este o decizie majoră care implică nu doar preferințe personale, ci și considerații financiare semnificative. Identificarea momentului optim pentru a face această investiție poate influența semnificativ beneficiile financiare pe care le vei obține. Iată câteva sfaturi pentru a te orienta în acest proces important. 1. Ia în calcul costul serviciilor de […]

Citeste mai mult
27/03/2024
IRCC aprilie 2024

Conform BNR, IRCC aplicat pentru trimestrul 2 al anului 2024 va fi de 5.90%, față de 5.97%, cât era în trimestrul 1 al anului 2024. Impactul asupra ratelor românilor care au credite cu dobândă variabilă va fi nesemnificativ. Dacă în ultimul an am asistat la o plafonare a indicelui, acesta începe să descrească în următoarele […]

Citeste mai mult
18/03/2024
Cea mai sigura cale sa castigi bani in investitii

De fiecare data cand imi intra un client la o sedinta de consultanta financiara, primul lucru pe care il intreb este: Care este motivul pentru care vrei sa faci investitii? Raspunsul, aproape in unanimitate, este: Sa inmultesc banii! Bineinteles ca apoi sapam mai adanc si ne dam seama ca banii, in sine, nu reprezinta niciodata […]

Citeste mai mult
1 2 3 9
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram