Disclaimer publicitate

Ce avantaje ai atunci când alegi să îți refinanțezi creditul ipotecar sau de nevoi personale?

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem bani.

Articol scris de:
Actualizat 06/03/2023
Distribuie acest articol
Cuprins

Suntem siguri că ești în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru bugetul tău. Poate că ai deja o aplicație de monitorizare a bugetului sau faci acest lucru într-un Excel, urmărind atent destinația fiecărui ban pe care îl câștigi. Ai și ceva economii, pentru care cauți cele mai bune variante de depozite bancare. Eforturile tale se văd, și asta e foarte bine.


Ce poți face în plus?

Ei bine, ce ar fi să arunci o privire generală asupra tuturor cheltuielilor mari, pentru a găsi o cale de a le optimiza?

De exemplu, facturile. Poate găsești o variantă mai bună la un alt furnizor și printr-un simplu telefon reușești să le reduci cu un procent important. Sau ratele bancare.
Cu un mic efort din partea ta, poți găsi un credit de refinanțare avantajos pentru persoane fizice, care să comaseze toate ratele pe care le ai într-una singura. Iar această rată să fie mai mică decât cea însumată, pe care o plătești în prezent. Desigur, dacă vorbim despre un credit pentru locuință, potrivită ar fi o refinanțare printr-un credit ipotecar. Să vedem care sunt avantajele acestuia.

Patru avantaje ale unui credit de refinanțare


Pentru că refinanțarea unui credit presupune accesarea unui credit nou, va trebui să parcurgi toți pașii necesari acestuia. De aceea, este important să cântărești atent avantajele pe care le ai atunci când alegi această variantă.

Am adunat mai jos parte dintre acestea, motive serioase pentru a lua în considerare ideea refinanțării:

1. Posibilitatea obținerii unei dobânzi mai bune

Posibilitatea obținerii unei rate mai avantajoase a dobânzii este unul dintre principalele avantaje pe care să le iei în considerare atunci când alegi să refinanțezi un credit. Parcurgem o perioadă în care dobânzile cresc, dar cu un pic de research și atenție la ceea ce se întâmplă pe piața creditelor, este posibil să identifici o promoție sau o variantă mai bună pentru bugetul tău, de care poți profita.
Atenție, de fiecare dată când vorbim despre un credit, ia în considerare DAE sau dobânda anuală efectivă, ce reflectă costul total al unui credit, incluzând dobânzile, comisioanele și alte costuri adiționale. O dobândă mai bună va reduce, de cele mai multe ori, costul total al datoriei tale.

2. Consolidarea datoriilor, un credit mai ușor de gestionat

Accesarea unui credit de refinanțare îți permite, de multe ori, să comasezi o serie de credite într-unul singur. Acest credit va fi mai convenabil și mai ușor de gestionat decât efectuarea mai multor plăți lunare la diferite bănci. În plus, suma obținută poate fi mai mare decât cea inițială, așa că te poți bucura de bani în plus pentru nevoile tale curente.

3. O rată mai mică

Poate că vei găsi o bancă ce acordă un împrumut pe un termen mai mare, sau o rată mai mică a dobânzii, sau beneficiezi de o promoție a băncii la care alegi să refinanțezi… Multe persoane aleg această variantă pentru că rata plătită va fi mai mică decât cea inițială și mai ușor de suportat de un buget bine chibzuit, dar limitat.

4. Posibilitatea obținerii unor bani în plus pentru nevoile tale

Dacă situația ta financiară s-a schimbat și veniturile sunt mai mari, te poți încadra la o sumă mai mare de bani. Uneori, e mai simplu de gestionat și mai avantajos din punct de vedere financiar să consolidezi întreaga datorie și să obții o sumă suplimentară, decât să accesezi un nou credit.
Ceea ce ne face să refinanțăm un credit, în general, este un cumul de avantaje pe care le putem obține în acest fel. Ne gândim că vom avea o rată mai mică și scăpăm de povara gestionării mai multor credite, pe care doar cei aflați în situația respectivă o cunosc. Sau că vom simplifica lucrurile, dar vom și plăti mai puțin de-a lungul timpului, atunci când identificăm un credit mai avantajos. Fiecare situație este personală, cel mai bine fiind ca membrii familiei să ajungă să o înțeleagă și să își facă cu atenție calculele.


Alege să refinanțezi prin creditul Patria Refinanțare sau prin creditul ipotecar Patria Acasă


Patria Refinanțare îți oferă posibilitatea de a refinanța creditele de la alte bănci pe o perioadă de până la 7 ani. Produsul este destinat exclusiv refinanțării creditelor acordate înainte de 08.07.2020. Ai o dobândă avantajoasă și numeroase beneficii de care te poți bucura.
Dacă îți dorești refinanțarea un credit ipotecar, Patria Acasă ar putea fi soluția avantajoasă pe care o cauți. Mai ales că banca are în derulare o promoție până la 31.03.2023. Prin aceasta, poți beneficia de marja fixă promoțională de 2.85% la creditul ipotecar Patria Acasă, în euro, cu asigurare de imobil de la Allianz Asigurări S.A, pentru refinanțarea creditelor ipotecare de la alte bănci. Vei găsi detalii în unitățile Patria Bank, unde consultanții noștri sunt gata să te ajute să identifici cea mai bună variantă pentru situația familiei tale.

Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandarile Mr Finance

06/03/2023
Ce avantaje ai atunci când alegi să îți refinanțezi creditul ipotecar sau de nevoi personale?

Pentru că refinanțarea unui credit presupune accesarea unui credit nou, va trebui să parcurgi toți pașii necesari acestuia. De aceea, este important să cântărești atent avantajele pe care le ai atunci când alegi această variantă.
Am adunat mai jos parte dintre acestea, motive serioase pentru a lua în considerare ideea refinanțării.

Citeste mai mult
29/03/2022
Cum abordăm din punct de vedere financiar perioadele nesigure

Ultimii doi ani au venit cu numeroase provocări din punct de vedere financiar pentru fiecare dintre noi. Timid, la început de an 2020, se vorbea despre iminența unei crize financiare. Nimeni însă nu avea cum să știe că următorii doi ani vor fi marcați de o criză sanitară care nu avea cum să nu aibă […]

Citeste mai mult
15/07/2021
Ghid de investitii cu Roxana Bucur

Investitii la bursa, investitii financiare pe termen scurt, investitii in aur, investitii in actiuni, investitii profitabile sau cum sa fac bani sunt printre cautarile celor mai multi oameni, in ceea ce priveste multiplicarea banilor si realizarea obiectivelor financiare.

Citeste mai mult
26/03/2021
Cum va fi economia in 2021

Cum va fi economia tarii in 2021? Care sunt cele mai afectate domenii? Ce vor face antreprenorii? Care va fi rata somajului si inflatia?

Citeste mai mult
23/03/2021
Ce este antreprenoriatul?

Ce este antreprenoriatul? Cum functioneaza acesta in Romania? Care sunt provocarile unui antreprenor? Toate acestea, pe intelesul tuturor.

Citeste mai mult
28/02/2021
Problemele financiare ale tinerilor

Cand esti tanar, resursele tale financiare sunt limitate, deoarece principala preocupare este educatia si ocupa cea mai mare parte din timp. Care sunt problemele reale pe care le intampina tinerii, in viziunea unui tanar.

Citeste mai mult
1 2 3 5
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
apartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcararrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram