Credite Nebancare

Creditele nebancare sunt instrumente financiar rapide si simple de accesat, dar trebuie utilizate cu atentie.

Mrfinance a inteles nevoie oamenilor de a apela la aceste servicii si  de aceea am adunat toate informatiile de care ai nevoie intr-un singur loc.

Atunci cand ai nevoie de o solutie cat mai simpla si rapida.
Esti la primul credit? Alege un credit rapid fara DOBANDA(0%)
Un credit simplu pentru situati neprevazute.
Atunci cand nu ai la cine apela si esti in criza timp.
Mrfinance.ro » Credit Nebancar

piggy-bankTotul despre creditele rapide nebancare

O noțiune tot mai intalnita în contextul imprumuturilor este aceea de credit rapid nebancar. Acestea sunt accesate cu precadere in momentele in care apar situatii neprevazute ce implica necesitatea urgenta a unei sume de bani.

Pe piata de profil exista o gama variata de companii ce ofera acest tip de creditari, cunoscute sub denumirea de Institutii Financiare Nebancare (IFN).

Aceste imprumuturi nebancare se realizeaza de catre o persoana fizica sau juridica de la institutia in cauza, pe baza unui contract, in conformitate cu cadrul legal existent in acest sens. In acest contract sunt consemnate detalii precum suma accesata, dobanda aferenta, perioada de rambursare, clauze pentru neplata si alte detalii importante cu privire la activitatea de creditare.

Cum sa aplici pentru in credit in doar 3 pasi 

 Alege creditorul potrivit pentru tine si apasa butonul APLICA

  Odata ajuns pe pagina creditorului, trebuie sa completezi formularul si sa urmezi procesul de aplicare

Gata! Un agent te va contacta pentru a-ti confirma primirea imprumutului online

 

 

 

 Checklist pentru un imprumut rapid

Pentru a aplica pentru un imprumut rapid, vei avea nevoie de urmatoarele:

Varsta minima de 18 ani

Copie dupa cartea de identitate

Un cont bancar sau card bancar

Se poate sa aveti nevoie si de o adeverinta de salariu, pensie sau o sursa de venit

 

Compara cele mai bune credite rapide nebancare

CompanieTimpul de aprobare0% DobandaSuma max. primul creditSuma max. imprumutPerioada de creditareAplica
zaplo credit
Zaplo Credit
15 min
Primul credit fara Dobanda
150 - 600 RON
1500 RON
30 de zile
Aplica Acum
viva credit
Viva Credit
24 de ore
Primul credit fara Dobanda
100 - 1500 RON
1500 RON
35 de zile
Aplica Acum
telecredit
Telecredit
20 de min
Primul credit fara Dobanda
100 - 500 RON
2000 RON
30 de zile
Aplica Acum
credius
Credius
1 ora
Primul credit fara Dobanda
600 - 1800 RON
1800 RON
5 luni
Aplica Acum
extrasimplu
Extrasimplu
2 ore
Dobanda fixa de 1,2 % pe zi 200 - 2000 RON
2000 RON
30 de zile
Aplica Acum
mobilo credit
Mobilo Credit
30 de min
Dobanda fixa de 1,2 % pe zi 175 - 500 RON
2000 RON
31 de zile
Aplica Acum
mogo credit
Mogo Credit
15 min
Nu 2500 - 66000 RON
66000 RON
60 de luni
Aplica Acum
creditfix
Creditfix
20 min
Primul credit fara Dobanda
100 - 1500 RON
1500 RON
35 de zile
Aplica Acum
onnen credit
Onnen Credit
24 de ore
Nu
1000 - 10000 RON
10000 RON
24 de luni
Aplica Acum
onnen credit
Mindi Credit
10 min
Primul credit fara Dobanda
100 - 1200 RON
1200 RON
30 de zile
Aplica Acum
hora credit
Hora Credit
15 min
Nu 100 - 3000 RON
3000 RON
30 de zile
Aplica Acum
ferratum credit
Ferratum Credit
10 min
Primul credit fara Dobanda
200 - 1400 RON
5000 RON
45 de zile
Aplica Acum
smile credit
Smile Credit
2 ore
Primul credit fara Dobanda
500 - 2000 RON
2000 RON
35 de zile
Aplica Acum
provident credit
Provident Credit
2 ore
Nu
100 - 10000 RON
10000 RON
24 de luni
Aplica Acum

Compara cele mai bune credite rapide nebancare

CompanieSuma max. imprumutAplica
zaplo credit 1500 RON
Aplica
viva credit 1500 RON
Aplica
telecredit 2000 RON
Aplica
credius 1800 RON
Aplica
extrasimplu 2000 RON
Aplica
mobilo credit 2000 RON
Aplica
mogo credit 66000 RON
Aplica
creditfix 1500 RON
Aplica
onnen credit 10000 RON
Aplica
onnen credit 1200 RON
Aplica
hora credit 3000 RON
Aplica
ferratum credit 5000 RON
Aplica
smile credit 2000 RON
Aplica
provident credit 10000 RON
Aplica

Credite bancare vs credite rapide nebancare

Probabil va intrebati care este diferenta dintre un credit rapid nebancar si unul nebancar. Pentru inceput, este necesar sa facem o distinctie clara intre cele doua institutii care ofera aceste credite.

bankInstitutiile bancare

Bancile sunt organizatii sau societati multifunctionale care activeaza in diverse sectoare ale pietei capitalului de imprumut. Acestea ofera clientilor diverse servicii financiare, printre care si creditarea.

Multe banci au dezvoltat de-a lungul timpului imprumuturi rapide avantajoase pentru clientela lor. Spre exemplu, pachete extrem de atractive in acest sens ofera institutii precum Raiffeisen Bank, Alpha Bank, ING Bank etc.

Desigur, pentru ca solicitantul unui imprumut sa se califice drept eligibil pentru accesarea unor sume de bani in acest sens, acesta trebuie sa indeplineasca o serie de criterii. De regula, acesta trebuie sa dispuna un venit stabil care sa fie justificat prin documente, sa lucreze la o companie care a inregistrat profit in anul anterior si sa nu dispuna de datorii restante la stat sau diverse alte institutii financiare.

Chiar daca institutiile bancare inregistreaza profit multumita dobanzilor aplicate, ele sunt foarte selective in ceea ce priveste clientela pentru imprumut. Este bine sa stiti ca cele mai multe luni iau in considerare media veniturilor pe ultimele 3-6 luni atunci cand analizeaza dosarele pentru credite de nevoi personale sau ipotecare. De regula, venitul net minim cu care se poate accesa un imprumut este de 600 – 800 de lei, in functie de fiecare institutie in parte.

piggy-bankInstitutiile financiare nebancare

Precum am exprimat anterior, institutiile financiare nebancare sunt altele decat cele de credit (banci). Ele desfasoara activitati de creditare cu titlu profesional, in parametri stabiliti de lege. La noi in tara, aceste institutii functioneaza si sunt reglementate prin legea 93/2009 privind instututiile financiare nebancare. In functie de natura activitatii, IFN-urile sunt inscrise in unul dintre registrele BNR.

Pentru ca persoana ce solicita un credit nebancar sa fie considerata ca fiind eligibila, trebuie sa indeplineasca niste criterii mult mai lejere decat cele impuse de sistemul bancar.

De regula, acestea trebuie sa locuiasca pe teritoriul Romaniei, sa aiba o varsta de peste 18 de ani si sa dispuna de o sursa de venit. Desigur, aceste criterii difera de la o companie la alta. Spre exemplu, cele mai multe companii ofera imprumuturi persoanelor ce au varste de peste 18 ani, in vreme ce altele au ridicat limita minima la 21 sau chiar 24 de ani.

Venitul minim de care solicitantul trebuie sa dispuna pentru a fi eligibil difera tot in functie de institutia aleasa. Exista companii ce ofera imprumuturi nebancare rapide si cu venituri de doar 300 de lei. De asemenea, acesta nu se calculeaza pentru ultimele 3-6 luni, precum in sistemul bancar. Este suficienta dovada sursei de venit pentru luna precedenta, ce se poate concretiza intr-un fluturas de salariu sau cupon de pensie.

Spre deosebire de banci, institutiile nebancare practica dobanzi mai mari. Acestea fie se stabilesc in functie de valoarea imprumutului si perioada de rambursare, fie sunt fixe, reprezentand un procentaj din rata lunara. Dobanzile mai mari sunt justificate de rapiditatea cu care se ofera creditele, criteriile de eligibilitate usor de indeplinit si implicit, riscul la care compania in cauza se supune acordandu-le.

Avantajele unui credit nebancar rapid

Pentru a rezuma toate ideile exprimate anterior, iata de ce este avantajos sa optati pentru un credit rapid de la o institutie financiara nebancara:

stopwatchTimpul de acordare

Spre deosebire de imprumuturile bancare, acestea se acorda intr-un ritm mult mai rapid.

De regula, solicitantii sunt contactati in doar cateva ore de la aplicare, iar analiza si acordarea dosarului se acorda in maxim 1-2 zile, in functie de suma imprumutata si varianta de gestionare.

Anumite companii acorda creditul chiar in aceeasi zi, dovedindu-se astfel extrem de utile in situatii cand aveti nevoie de o suma de bani pe care nu o detineti la momentul respectiv.

approve-invoiceEligibilitatea

Criteriile de eligibilitate sunt mult mai permisive decat cele pe care imprumuturile conventionale le impun. Exista companii ce ofera imprumuturi pe baza cartii de identitate si a unei dovezi de venit de minimum 300 de lei, cu conditia ca varsta sa fie de peste 18 ani.

meetingGestionarea

IFN-urile ce ofera credite ofera nenumarate posibilitati de gestionare a imprumutului, in asa maniera incat clientul sa poata alege varianta cea mai confortabila. Exista astfel posibilitatea de a alege un credit nebancar, un credit cu gestionare la domiciliu sau gestionare la reprezentanta companiei.

locked-dataConfidentialitatea

Se poate ca dumneavoastra in calitate de client, sa doriti ca datele imprumutului sa ramana intre dumneavoastra si reprezentantul companiei in cauza. Gradul de confidentialitate al imprumutului este asigurat prin gestionarea online a acestuia, dar si prin metodele alternative de gestionare.

Companii ce ofera credite nebancare rapide

Piata de profil cuprinde un numar mare de companii, ce pun la dispozitia clientilor diverse pachete, in asa maniera incat acestia sa aleaga varianta cea mai optima. Acestea se diferentiaza intre ele prin prisma sumelor ce se pot imprumuta, a perioadelor de rambursare, a criteriior de eligibilitate, modalitatilor de plata si a dobanzilor practicate. Iata care sunt cele mai cunoscute IFN-uri ce ofera imprumuturi nebancare rapide din Romania:

provident-184x144Provident

Aceasta companie este specializata in acordarea de credite de valoare mica, pe o perioada de timp relativ scurta. Desigur, aceasta variaza in functie de valoarea imprumutului. Provident dispune de peste 700 de angajati si peste 3500 de colaboratori independenti. Acopera 80% din populatia Romaniei, fiind prezent in 45 de orase.

viva-credit-184x144Viva Credit

Este cunoscuta ca fiind prima firma din Romania specializata pe creditele pana la salariu. Ofera credite rapide nebancare online, cu termen de rambursare de pana la 35 de zile. Astfel, compania este extrem de apreciata de oamenii ocupati, ce prefera ca intreg procesul de aplicare si acordare sa se realizeze cat mai rapid, fara drumuri pana la sediul companiei.

credit-fix-184x144Credit Fix

Credit Fix functioneaza cu capital romanesc si a aparut pe piata in anul 2015. In ciuda perioadei scurte de existenta, a reusit sa se pozitioneze pe piata alaturi de nume importante, cu vechime mult mai mare. De la aceasta companie se pot accesa credite rapide nebancare online, cu perioada de rambursare de pana la 35 de zile.

extra-simplu-184x144

Extra Simplu

Este o alta companie ce functioneaza cu capital romanesc, ce ofera servicii de creditare pentru nevoi personale, factoring si scontare. Este prezenta pe piata din anul 2009 si ofera solicitantilor credite de pana la 2000 de lei cu perioade de rambursare de pana la 35 de zile, cu dobanda fixa.

Sfaturi utile de la echipa Mr. Finance

  • In situatia in care doriti sa realizati un imprumut de la o institutie financiara nebancara, ne permitem sa va oferim o serie de sfaturi utile, intrucat vrem sa avet parte de o experienta calitativa, lipsita de situatii neplacute.
  • Pentru inceput, incercati sa nu imprumutati mai mult decat stiti ca puteti achita. Stabiliti valoarea ratelor in asa maniera incat sa nu depaseasca un 25% din venitul dumneavoastra. Daca nu achitati ratele la timp, riscati penalizarea. De cele mai multe ori, penalizarile practicate de aceste companii sunt usturatoare.
  • Cititi cu atentie contractul inainte de a-l semna. Verificati care este suma de bani pe care o imprumutati, si care este suma ce va fi rambursata la finalul contractarii. Astfel, veti avea o imagine de ansamblu asupra costurilor la care va supuneti.
  • Sub nici o forma nu intarziati plata ratelor lunare intrucat veti fi penalizat. Chiar daca pe moment nu pare a fi o suma de bani semnificativa, acestea se vor aduna. La final, cand veti calcula suma imprumutata, dobanda si penalizarile, veti realiza ca ati ajuns la o supra-achitare a creditului, ceea ce nu este de dorit.
  • Imprumuturile rapide nebancare sunt solutii la indemana pentru problemele financiare de moment. Se aproba rapid si sunt usor de accesat. Cu toate acestea, va recomandam sa le gestionati cat mai responsabil, pentru a nu ajunge sa cheltuiti mult mai mult decat ati planificat pentru acestea.

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.

 

Share This