Credit Rapid

Creditul rapid este un raspuns la nevoile urgente si neplanificate, ce se poate accesa atat online, cat si offline.
Mrfinance.ro iti pune la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie pentru a lua cea mai buna decizie.
Vei gasi date precum dobanda, rate si cerinte pe care creditorii le impun pentru un credit rapid.
Afla mai usor ce te intereseaza, ai toate informatiile intr-un singur loc.
Actualizare COVID-19

Intelegem ca, perioada pandemiei a afectat puternic finantele oamenilor, dar si serviciile oferite de creditori, ingreunand procesul de accesare al unui credit. Ne dorim ca si voi, la nivel individual, sa luati masurile necesare pentru ca aceasta perioada sa nu va afecteze finantele. 

Astfel ca, pe site-ul nostru veti gasi articole cu masurile luate de Guvernul Romaniei, prin OUG 29, OUG-37 cat si articole scrise de expertii nostri despre cum pandemia de Coronavirus iti afecteaza finantele, toate informatiile sunt actualizate in mod constant. 

Sa auzim de bine!
Echipa Mr.Finance

Cele mai bune oferte de Credit Rapid
Am gasit 1 – 7 of 7 oferte Am gasit 7 oferte Am gasit o singura oferta Nu am gasit nici o oferta
Sortat dupa rating
Sorteaza Rezultate
Am gasit 1 – 7 of 7 oferte Am gasit 7 oferte Am gasit o singura oferta Nu am gasit nici o oferta
Filters Sort
Suma Max.
2.000 lei
Dobanda
1.2% pe zi
Aprobare:
2 ore
Perioada:
30 de zile
Primul Credit:
0% dobanda
Pentru 2.000 lei credit, pe o perioada de 30 zile, dobanda va fi 0%, DAE 0%, total de rambursat 2.000 lei. 
Suma Max.
3.000 lei
Dobanda
1.2% pe zi
Aprobare:
20 min
Perioada:
92 zile
Primul Credit:
0% dobanda

Pentru 600 lei credit, pe o perioada de 30 zile, dobanda va fi 0%, DAE 0%, total de rambursat 600 lei.

Suma Max.
4.000 lei
Dobanda
1% pe zi
Aprobare:
10 min
Perioada:
60 luni
Primul Credit:
1% dobanda

Pentru 500 lei credit, pe o perioada de 30 zile, dobanda va fi 150 lei, comision analiza dosar 55 lei, DAE 3275.8%, total de rambursat 705 lei. 

Suma Max.
10.000 lei
Dobanda
0.08% pe zi
Aprobare:
15 min
Perioada:
6 luni
Primul Credit:
0% dobanda

Pentru 800 lei credit, pe o perioada de 30 zile, dobanda va fi 480 lei, DAE 30341.1%, total de rambursat 1.280 lei. 

Suma Max.
4.000 lei
Dobanda
1.19% pe zi
Aprobare:
2 min
Perioada:
24 luni
Primul Credit:
0% dobanda

Pentru 500 lei credit, pe o perioada de 12 luni, dobanda va fi 1.299.54 lei, DAE 3963.35%, total de rambursat 1.799.54 lei.

Suma Max.
20.000 lei
Dobanda
variabila*
Aprobare:
48 ore
Perioada:
48-134 sapt
Primul Credit:
variabila*

Pentru 1.000 lei credit, pe o perioada de 52 saptamani, rata saptamanala 25.93 lei, DAE 85.67%, comision analiza dosar 120 lei, dobanda totala 227.97 lei, total de rambursat 1.347,97 lei.

Suma Max.
10.000 lei
Dobanda
1.29% pe zi
Aprobare:
1 ora
Perioada:
45 zile
Primul Credit:
1.29% pe zi

Pentru 1.500 lei credit, pe o perioada de 6 luni, rata dobanzii 144%, DAE 297.01%, comision analiza 200 lei, rata lunara 413.48 lei, total de rambursat 2.480.88 lei.

Ce este un credit rapid?

Un credit rapid este un imprumut realizat de o persoana fizica sau juridica catre o institutie financiara nebancara, pe baza unui contract.

In cat timp se acorda?

Un credit rapid poate fi accesat in cursul aceleiasi zile in care s-a facut solicitarea, uneori chiar si intr-o ora.

Durata, actele si conditiile de accesare ale unui credit rapid depind foarte mult de fiecare institutie in parte.

Conditii de acordare a unui credit rapid

In general, conditiile de acordare sunt:

 • Cetatenie romana
 • Varsta peste 18 ani
 • Buletin valabil
 • Dovada a unui venit lunar

Confidentialitatea imprumutului

In momentul solicitarii unui credit rapid, compania trimite datele solicitantului catre Biroul de Credit, pentru a verifica scorul acestuia, negativ sau pozitiv. Pe durata acestui proces, datele furnizate sunt confidentiale.

Exista si IFN-uri ce ofera imprumuturi chiar si cu un scor negativ la Biroul de Credite, si anume imprumuturi rapide fara acte.

Ce acte sunt necesare?

Actele necesare pentru accesarea unui credit rapid sunt:

 • Buletinul
 • Adeverinta de venit (salariu, pensie, chirii etc)

IFN-urile pot solicita si acte suplimentare.

Daca ai nevoie sa te documentezi mai mult despre creditul rapid si alti termeni care poate inca iti sunt neclari, te invitam sa citesti informatiile pe care echipa mrfinance.ro ti le pune la dispozitie, pe intelesul tau!

Credit rapid sau accesul mai repede la o sursa de bani cand ai nevoie

+

Un credit rapid se poate realiza de persoane fizice sau juridice catre o institutie financiara nebancara, pe baza unui contract.

In acest act se consemneaza toate detaliile referitoare la imprumut:

 • Perioada de creditare
 • Suma aferenta ratelor
 • Data de plata a acestora
 • Rata dobanzii
 • Clauze pentru neplata etc.

Creditul rapid iti asigura accesul mai usor la suma de bani de care ai nevoie, indiferent de motivul pentru care faci acest imprumut.

De regula, sumele de bani imprumutate nu sunt mari, insa, pentru solicitant este suficient cat sa isi acopere nevoile urgente.

Caracteristici pe care trebuie sa le cunosti

+

Este foarte important ca inainte sa optezi pentru credit rapid, indiferent de suma, sa te documentezi din surse care iti spun la dispozitie toate informatiile necesare premergatoare accesarii.

Creditul rapid este un instrument financiar util, oferit de o institutie nebancara, IFN, cu conditiile impuse de fiecare creditor in parte.

Bancile ofera si ele la randul lor credite rapide, insa conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti si infaptuirea acestora dureaza mai mult decat pentru un credit accesat de la un IFN, iar perioada de rambursare a sumei se intinde pe o perioada mai mare de 6 luni. Creditele rapide oferite de banci vin, insa, cu caracteristici proprii, diferite de cele ale IFN-urilor, printre care, si dobanda.

De regula, pentru obtinerea unui credit nebancar trebuie sa ai:

 • Varsta de peste 18 ani
 • O carte de identitate valida
 • Domiciliu stabil pe teritoriul tarii
 • Dovada unui venit lunar (printre alte conditii).

Inainte de a aplica, alege o oferta buna

+

Dupa cum ai putut deja observa, platforma mrfinance.ro iti ofera posibilitatea de a-ti calcula Totalul de Dobanda si Totalul de Dobanda pe zi, in functie de suma pe care o alegi si numarul de zile.

Sunt date pe care ai posibilitatea sa le cunosti inainte de a aplica la unul dintre IFN-urile propuse din lista. Te sfatuim sa te documentezi temeinic si, odata luata decizia, sa parcurgi contractul cu atentie.

Alege cea mai favorabila oferta pentru tine si rezolva-ti problemele rapid, dar inteligent!

Biroul de credite nu pune in pericol imprumuturile

+

Atunci cand ne raportam la imprumuturile bancare, principala grija a solicitantilor este cea reprezentata de biroul de credite. Rolul acestei institutii este aceea de a furniza informatii relevante referitoare la solicitantii creditelor, oferindu-le un scor de probabilitate ca acestia sa isi achite la timp ratele. Un scor mic este adesea motivul unui refuz pentru cererea de credit. Institutiile financiare nebancare sunt mai permisive in acest sens, un scor mic la biroul de credite nefiind, in general, un motiv pentru care acestea sa nu acorde un credit rapid.

Citeste si Cele 5 aspecte principale pe care trebuie sa le cunosti inainte sa accesezi un credit rapid

+

Distribuie acest infografic pe site-ul tau

Posibilitati de gestionare a creditului

Un credit rapid poate fi accesat atat online, cat si la sediul companiilor de profil.

Pentru a veni in sprijinul tuturor categoriilor de oameni, companiile de profil si-au proiectat serviciile de gestionare a imprumutului in diferite moduri. Astfel, exista credite rapide online si credite rapide la domiciliu, unele companii oferind chiar posibilitatea accearii unui credit si in week-end.

Credit rapid online

Pentru acele persoane pentru care timpul este pretios si evita bancile tocmai din pricina faptului ca nu vor sa realizeze nenumarate drumuri de la angajator la banca si de acasa la banca, companiile de pe piata au dezvoltat notiunea de credit rapid online.

Cererile se depun direct pe platforma companiei, actele se semneaza si se scaneaza, urmand sa fie anexate tot acolo, banii sunt virati in cont, iar ratele sunt platite fie prin transfer bancar, fie prin retragerea automata a sumei aferente ratei.

Credit rapid la domiciliu

Acest tip de gestionare a imprumutului poate fi confortabil pentru persoanele inaintate in varsta, care vor sa evite drumurile repetate si nici nu sunt foarte familiari cu interactiunile online.

Astfel, un credit rapid la domiciliu presupune deplasarea unui agent reprezentant al companiei acasa la persoana in cauza, in vederea realizarii documentatiei necesare si a platii ratelor.

Mare atentie, acest serviciu este unul contra cost!

Sunt creditele rapide legale?

In Romania, creditele rapide sunt un subiect destul de controversat, din pricina faptului ca se ofera simplu si rapid, dar si a dobanzilor si penalitatilor practicate. Adesea, in mintea unor potentiali clienti se ridica urmatoarea intrebare: sunt creditele rapide legale?

Da, creditele rapide sunt legale atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana. Institutiile care le acorda sunt autorizate de Banca Nationala a Romaniei, fiind reglementate de legea 93/2009 privind institutiile financiare nebancare.

Unde sunt creditele rapide ilegale?

Atat in Romania, cat si in celelalte state membre ale Uniunii Europene camataria este strict interzisa. Acest lucru se realizeaza prin Codul Penal sau Codul Civil, in functie de legislatia fiecarei tari. In ceea ce priveste imprumuturile financiare nebancare, acestea nu sunt interzise in niciun stat european. Cu toate acestea, exista 14 state pentru care exista limitari cu privire la costul maxim.

De regula, acest cost maxim pentru imprumuturi variaza in functie de diverse repere, precum rata dobanzii pe care Banca Centrala din acea tara o practica sau nivelul mediu al ratei dobanzii la creditele acordate. La noi in tara nu exista un astfel de sistem, motiv pentru care companiile de profil dispun de libertate totala in stabilirea dobanzilor pe care le practica.

Lipsa unei reglementari in Romania faciliteaza accesul la credite clientilor riscanti. Acestia sunt de regula reprezentati de persoanele cu venituri mici, care de regula se pot imprumuta cu costuri mari si sunt susceptibile de a se afla in imposibilitatea de a plati ratele la timp.

Date despre situatia romanilor

 • Statisticile ne arata ca in anul 2019, romanii au accesat credite de consum si ipotecare, in valoare de 37 miliarde de lei.
 • Aproximativ 60% dintre romani au credite in desfasurare.

Iata si un tabel ce arata situatia creditelor din 2017 pana in prezent si factorii ce au contribuit la modificarea standardelor de creditare:

Sursa grafic: BNR

In studiul mrfinance.ro am analizat adevaratul cost al unui credit rapid.
Banca Nationala Romana dezvaluie in unul din rapoartele sale ca sumele datorate de clienti institutiilor financiare nebancare ajung la peste 17 miliarde de lei.

 • Valorea creditelor accesate de romani atat de la IFN-uri, cat si de la banci, a stabilit in 2017 un nou record de 128 miliarde lei, cu noua miliarde mai mult decat in urma cu un an si cu 20 miliarde de lei mai multe decat in urma cu doi ani.
 • Penalitatile practicate de institutiile financiare nebancare sunt usturatoare si variaza de la 1.25% pana la 3% din suma ce trebuie achitata.

Astfel, daca se intarzie plata ratelor, suma penalitatilor si a dobanzii va putea depasi valoarea totala a creditului.

Iti recomandam sa nu intarzii sub nicio forma plata ratelor!

Exemplu de calcul pentru un credit rapid

 • Suma imprumutata: 600 lei
 • Perioada: 30 de zile
 • Dobanda: 1.29% pe zi sau 7.74 lei pe zi (*pentru suma de 600 lei)
 • Total de rambursat: 832 lei

Iata si explicatia calculului de mai sus:

600 lei (suma Imprumutata) + [30 de zile x(1.29% dobanda pe zi sau 7.74 lei/zi)] = 600 lei (suma imprumutata) + 232 lei (dobanda)

Suma totala de rambursat: 832 lei

Gradul de indatorare

Gradul de indatorare este o ecuatie matematica prin care se poate determina riscul la care esti supus atunci cand accesezi un credit rapid, credit bancar etc. 

Gradul de indatorare este determinat de raportul dintre “suma cheltuielilor lunare” si “suma veniturilor lunare”. 

Pentru exemplul de mai sus, gradul de indatorare este calculat la un venit net lunar de 2.000 lei. 

Exemplu de calcul:

 • Pentru un imprumut de 600 lei
 • Dobanda de 1,29%
 • Durata de creditare de 30 de zile
 • Suma totala de rambursat va fi de 832 lei, din care 232 lei dobanda. 

Gradul de indatorare in acest exemplu este de (832/2000)*100 = 41.6% 

*Gradul de indatorare de 41.6% a fost calculat pentru un imprumut de 600 lei, si un venit net lunar de 2.000 lei.

Avantajele unui Credit rapid

 • Rapiditatea acordarii
 • Accesarea unui credit rapid se poate face online
 • Cerintele si conditiile sunt mai reduse
 • Rezolva situatii urgente, neprevazute

Dezavantajele unui Credit rapid

 • Dobanzile parcticate
 • Creditele rapide se acorda pe perioade scurte de timp
 • Sumele accesate nu sunt foarte mari
 • In cazul intarzierii platii ratelor, creditorii aplica penalizari usturatoare

Ai intrebari? Mr.Finance iti raspunde.

De unde pot lua un credit rapid?

Poti accesa un credit rapid de la o institutie financiara nebancara, IFN, sau banca. Fiecare institutie isi impune propriile conditii. Consulta lista propusa de MrFinance si gaseste cel mai bun IFN pentru nevoile tale.

Ce imi trebuie pentru un credit rapid?

Institutiile care acorda astfel de produse au criterii de acordare diferite de ale bancilor. In principiu, ai nevoie de buletin si o adeverinta de venit. Exista si cazuri in care institutiile ar putea solicita si alte acte doveditoare.

Ce se intampla daca nu platesc la timp un credit?

Neplata la timp a unui credit rapid atrage penalitati. Este recomandat sa platesti la timp sau, daca te afli intr-o situatia dificila, sa comunici acest lucru institutiei creditoare.

Pot lua un credit daca am deja unul?

Majoritatea IFN-urilor accepta accesarea unui credit daca ai deja unul. Vor verifica, insa, daca esti un bun platnic. Recomandat este sa accesezi un al doilea credit dupa ce l-ai achitat pe primul.

Pot plati un credit mai repede?

Bineinteles, este chiar recomandat! Acest lucru iti va aduce un scor bun si chiar anumite reduceri din partea unor creditori, ce vor sa isi fidelizeze si sa isi incurajeze clientii catre astfel de decizii.

Cat pot imprumuta cu un credit rapid?

Creditul rapid poate porni de la suma de 200 lei pana la 10.000 lei. Fireste ca dobanzile, cat si ratele acestor credite vor fi diferite, in functie de suma accesata. 

Care este dobanda unui credit rapid?

Dobanda unui credit rapid este cuprinsa intre 0% si 1.29% pe zi.

Unde gasesc cel mai bun credit rapid?

Cel mai bun credit este creditul care raspunde nevoilor tale. Iti recomandam sa analizezi cu atentie ofertele IFN-urilor. Cel mai bun credit rapid poate fi cel cu dobanda 0%.

In cat timp pot plati un credit rapid?

IFN-urile ofera posibilitatea de a plati creditul rapid incepand cu 30 de zile pana la 60 de luni. Din nou, exista diferente majore, in functie de suma accesata, institutia pe care ai ales-o si asa mai departe.

Cine ofera credite rapide?

Creditele rapide sunt produsele IFN-urilor. Acestea au pus la dispozitie aceste servicii cu accesare online, cu acte in numar redus si conditii de eligibilitate diferite de ale bancilor.

Sfaturi si recomandari Mr.Finance

Ne dorim sa ai parte de experiente calitative atunci cand realizezi un credit rapid de la institutii financiare nebancare, motiv pentru care ne permitem sa iti oferim cateva sfaturi utile in acest sens:

 • Analizeaza cu mare atentie toate ofertele existente pe piata.
 • Viziteaza site-urile companiilor de profil si foloseste calculatoarele ce iti permit sa faci o simulare de credit, de unde poti afla dobanda si totalul de rambursat la sfarsitul perioadei.
 • Odata ce te-ai decis asupra unui creditor si vei intra in posesia contractului, citeste cu atentie toate datele existente si cere informatii suplimentare atunci cand ceva iti este neclar.
 • Nu intarzia plata ratelor sub nicio forma!
 • Inarzierea platii ratelor atrage penalizari, ceea ce va duce la supra-indatorare si un scor negativ la biroul de credit.
 • Creditele rapide sunt solutii la indemana pentru situatii neprevazute.
 • Indiferent de suma accesata si compania aleasa, un lucru este cert: creditele rapide trebuie gestionate cu maxima responsabilitate, pentru a se evita indatorarea sau supra-achitarea.
Articole ajutatoare:
ianuarie 20, 2020
Impactul limitării gradului de îndatorare la credite.

Ce sume pot imprumuta consumatorii? Care este gradul maxim de indatorare? Noile regulamente BNR si multe alte detalii importante pe care trebuie sa le cunosti.

Citeste mai mult
noiembrie 20, 2019
Adevăratul cost al unui credit rapid

Cat costa, de fapt, creditul tau?
Tu stii care este costul total al creditului rapid pe care l-ai accesat? Creditele rapide se obtin usor, uneori doar cu buletinul, pentru nevoi urgente. Citeste mai multe acum, ca sa nu ai surprize neplacute mai tarziu!

Citeste mai mult
noiembrie 17, 2019
Credite neperformante

Creditele neperformante reflecta calitatea unui credit si sunt indicator al performantei unei banci. Cum afeceteaza acestea bancile si alte institutii financiare? De asemenea, acestea afecteaza si consumatorii. Citeste mai multe, ca sa fii informat!

Citeste mai mult
Nu ai gasit ce cautai? Rasfoieste in continuare ghidurile mrfinance.ro 
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv.

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
magnifiermenucross-circle

Pin It on Pinterest

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram