Credit Rapid

Creditul rapid este un raspuns la nevoile tale intr-un mod rapid si eficient, intr-un timp scurt, pentru probleme sau situatii neplanificate.
Mrfinance.ro iti pune la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie pentru a lua cea mai buna decizie.
Vei gasi date precum dobanda, rate si cerinte pe care creditorii le impun pentru un credit rapid.
Afla mai usor ce te intereseaza, ai toate informatiile intr-un singur loc.
Actualizare COVID-19

In contextul actual, institutiile financiara bancare, cat si institutiile financiare nebancare au luat masuri pentru a putea trece cu bine peste perioada pandemiei. Ne dorim ca si voi, la nivel individual, sa luati masurile necesare pentru ca aceasta perioada sa nu va afecteze sanatatea, inainte de orice.

Astfel ca, pe site-ul nostru vei gasi articole cu masurile luate de Guvernul Romaniei, prin OUG 29, cat si articole scrise de specilistii nostri despre cum sa te pregatesti emotional, dar si financiar in perioada pandemiei Covid-19. De asemenea, incercam, pe cat putem, sa comunicam pe canalele de social media despre organizatiile care s-au implicat in aceasta perioada, despre companiile romanesti care au finantat si au ajutat si despre oamenii minunati care contribuie la bunastarea celorlalti.

Sa auzim de bine!
Echipa Mr.Finance

Iata si o lista cu IFN-urile active in aceasta perioada:

Cele mai bune oferte de Credit Rapid
Am gasit 1 – 4 of 4 oferte Am gasit 4 oferte Am gasit o singura oferta Nu am gasit nici o oferta
Sortat dupa rating
Sorteaza Rezultate
Am gasit 1 – 4 of 4 oferte Am gasit 4 oferte Am gasit o singura oferta Nu am gasit nici o oferta
Filters Sort
Suma Max.
3.000 lei
Dobanda
1.2% pe zi
Aprobare:
20 min
Perioada:
62 zile
Primul Credit:
0% dobanda
Suma Max.
4.000 lei
Dobanda
1% pe zi
Aprobare:
10 min
Perioada:
60 luni
Primul Credit:
1% dobanda
Suma Max.
2.000 lei
Dobanda
1.19% pe zi
Aprobare:
2 min
Perioada:
24 luni
Primul Credit:
0% dobanda
Suma Max.
10.000 lei
Dobanda
1.29% pe zi
Aprobare:
24 ore
Perioada:
45 zile
Primul Credit:
0% dobanda

Ce este un credit rapid?

Un credit rapid este un imprumut realizat de o persoana fizica sau juridica catre o institutie financiara nebancara, pe baza unui contract.

Procesul de accesare al unui credit rapid este mai redus, datorita numarului de acte si conditiilor impuse.

In cat timp se acorda?

Durata procesului este mai redusa, existand posibilitatea ca, creditul rapid sa fie aprobat in decursul aceleiasi zile in care a fost facuta solicitarea, uneori chiar si intr-o ora.

Conditii de acordare a unui credit rapid

Atunci cand optezi pentru un credit rapid, in general, conditiile de acordare sunt:

 • Cetatenie romana
 • Varsta peste 18 ani
 • Buletin valabil
 • Dovada a unui venit lunar

Confidentialitatea imprumutului

Datorita posibilitatilor de aplicare si gestionare a imprumutului online, confidentialitatea acestuia este asigurata. Datele imprumutului raman intre solicitant si operatorul contului. Nu vei fi nevoit sa te deplasezi la sediul companiei si nici agentii nu te vor deranja la domiciliu. Desigur, noi iti recomandam sa nu ascunzi existenta imprumutului de familie.

Ce acte sunt necesare?

Actele necesare pentru acordarea unui credit rapid difera in functie de creditor. Buletinul si adeverinta de venit se numara negresit printre actele necesare.

Daca ai nevoie sa te documentezi mai mult despre creditul rapid si alti termeni care poate inca iti sunt neclari, te invitam sa citesti informatiile pe care echipa mrfinance.ro ti le pune la dispozitie, pe intelesul tau!

Credit rapid sau accesul mai repede la o sursa de bani cand ai nevoie

+

Un credit rapid se poate realiza de persoane fizice sau juridice catre o institutie financiara nebancara, pe baza unui contract.

In acest act se consemneaza toate detaliile referitoare la imprumut:

 • Perioada de creditare
 • Suma aferenta ratelor
 • Data de plata a acestora
 • Rata dobanzii
 • Clauze pentru neplata etc.

Creditul rapid iti asigura accesul mai usor la suma de bani de care ai nevoie, indiferent de motivul pentru care faci acest imprumut.

De obicei, suma de bani imprumutata nu este mare, dar este suficienta cat pentru nevoi simple sau urgente.

Caracteristici pe care trebuie sa le cunosti

+

Este foarte important ca inainte sa optezi pentru credit rapid, indiferent de suma, sa te documentezi.

Creditul rapid este un instrument financiar util, oferit de o institutie nebancara, IFN, cu conditiile impuse de fiecare creditor in parte.

Bancile ofera si ele la randul lor credite rapide, insa conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti si infaptuirea acestora dureaza mai mult, iar perioada de rambursare a sumei se intinde pe o perioada mai mare de 6 luni.

De regula, pentru obtinerea unui credit nebancar trebuie sa ai:

 • Varsta de peste 18 ani
 • O carte de identitate valida
 • Domiciliu stabil pe teritoriul tarii
 • Dovada unui venit lunar (printre alte conditii).

Inainte de a aplica, alege o oferta buna

+

Dupa cum ai putut deja observa, platforma mrfinance.ro iti ofera posibilitatea de a-ti calcula Totalul de Dobanda si Totalul de Dobanda pe zi, in functie de suma pe care o alegi si numarul de zile.

Sunt date pe care ai posibilitatea sa le cunosti inainte de a aplica la unul dintre IFN-urile propuse din lista.

Alege cea mai favorabila oferta pentru tine si rezolva-ti problemele rapid!

Biroul de credite nu pune in pericol imprumuturile

+

Atunci cand ne raportam la imprumuturile bancare, principala grija a solicitantilor este cea reprezentata de biroul de credite. Rolul acestei institutii este aceea de a furniza informatii relevante referitoare la solicitantii creditelor, oferindu-le un scor de probabilitate ca acestia sa isi achite la timp ratele. Un scor mic este adesea motivul unui refuz pentru cererea de credit. Institutiile financiare nebancare sunt mai permisive in acest sens, un scor mic la biroul de credite nefiind, in general, un motiv pentru care acestea sa nu acorde un credit rapid.

Citeste si Cele 5 aspecte principale pe care trebuie sa le cunosti inainte sa accesezi un credit rapid

+

Distribuie acest infografic pe site-ul tau


Posibilitati de gestionare a creditului

Pentru a veni in sprijinul tuturor categoriilor de oameni, companiile de profil si-au proiectat serviciile de gestionare a imprumutului in diferite moduri. Astfel, exista credite rapide online si credite rapide la domiciliu.

Credit rapid online

Pentru acele persoane pentru care timpul este pretios si evita bancile tocmai din pricina faptului ca nu vor sa realizeze nenumarate drumuri de la angajator la banca si de acasa la banca, companiile de pe piata au dezvoltat notiunea de credit rapid online.

Cererile se depun direct pe platforma companiei, actele se semneaza si se scaneaza, urmand sa fie anexate tot acolo, banii sunt virati in cont, iar ratele sunt platite fie prin transfer bancar, fie prin retragerea automata a sumei aferente ratei.

Credit rapid la domiciliu

Acest tip de gestionare a imprumutului este foarte confortabil pentru persoanele inaintate in varsta, care vor sa evite drumurile repetate si nici nu sunt foarte familiari cu interactiunile online.

Astfel, un credit rapid la domiciliu presupune deplasarea unui agent reprezentant al companiei acasa la persoana in cauza, in vederea realizarii documentatiei necesare si a platii ratelor.

Desigur, acest serviciu este unul contra cost.

Sunt creditele rapide legale?

In Romania, creditele rapide sunt un subiect destul de controversat, din pricina faptului ca se ofera simplu si rapid, dar si a dobanzilor si penalitatilor practicate. Adesea, in mintea unor potentiali clienti se ridica urmatoarea intrebare: sunt creditele rapide legale?

Da, creditele rapide sunt legale atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana. Institutiile care le acorda sunt autorizate de Banca Nationala a Romaniei, fiind reglementate de legea 93/2009 privind institutiile financiare nebancare.

Unde sunt creditele rapide ilegale?

Atat in Romania, cat si in celelalte state membre ale Uniunii Europene camataria este strict interzisa. Acest lucru se realizeaza prin Codul Penal sau Codul Civil, in functie de legislatia fiecarei tari. In ceea ce priveste imprumuturile financiare nebancare, acestea nu sunt interzise in niciun stat european. Cu toate acestea, exista 14 state pentru care exista limitari cu privire la costul maxim.

De regula, acest cost maxim pentru imprumuturi variaza in functie de diverse repere, precum rata dobanzii pe care Banca Centrala din acea tara o practica sau nivelul mediu al ratei dobanzii la creditele acordate. La noi in tara nu exista un astfel de sistem, motiv pentru care companiile de profil dispun de libertate totala in stabilirea dobanzilor pe care le practica.

Lipsa unei reglementari in Romania faciliteaza accesul la credite clientilor riscanti. Acestia sunt de regula reprezentati de persoanele cu venituri mici, care de regula se pot imprumuta cu costuri mari si sunt susceptibile de a se afla in imposibilitatea de a plati ratele la timp.

Ai grija la penalitati!

Statisticile actuale ne arata ca 33% din romanii care au realizat un credit rapid nu au reusit sa le achite la timp.

In studiul mrfinance.ro am analizat adevaratul cost al unui credit rapid.
Banca Nationala Romana dezvaluie in unul din rapoartele sale ca sumele datorate de clienti institutiilor financiare nebancare ajung la peste 17 miliarde de lei.

In noiembrie 2015 s-au inregistrat 87.000 de persoane debitoare catre aceste institutii, cu 3.000 mai multi fata de aceeasi luna a anului 2014. Numarul restantierilor din 2015 depaseste 16.000 de persoane.

Penalitatile practicate de institutiile financiare nebancare sunt usturatoare si variaza de la 1.25% pana la 3% din suma ce trebuie achitata.

Astfel, daca se intarzie plata ratelor, suma penalitatilor si a dobanzii va putea depasi valoarea totala a creditului.

Avand in vedere ca imprumuturile simplu de accesat sunt cele mai periculoase daca nu se gestioneaza optim, iti recomandam sa nu intarzii sub nicio forma plata ratelor.

Avantajele unui Credit rapid

 • Rapiditatea acordarii
 • Accesarea unui credit rapid se poate face online
 • Cerintele sunt mai reduse
 • Rezolva situatii urgente, neprevazute

Dezavantajele unui Credit rapid

 • Dobanzile parcticate
 • Creditele rapide se acorda pe perioade scurte de timp
 • Sumele accesate nu sunt foarte mari
 • In cazul intarzierii platii ratelor, creditorii aplica penalizari usturatoare

Sfaturi si recomandari Mr.Finance

Ne dorim sa ai parte de experiente calitative atunci cand realizezi un credit rapid de la institutii financiare nebancare, motiv pentru care ne permitem sa iti oferim cateva sfaturi utile in acest sens:

 • Analizeaza cu mare atentie toate ofertele existente pe piata. Viziteaza site-urile companiilor de profil si foloseste calculatoarele ce iti permit sa faci o simulare de credit, de unde poti afla dobanda si totalul de rambursat la sfarsitul perioadei.
 • Odata ce te-ai decis asupra unui creditor si vei intra in posesia contractului, citeste cu atentie toate datele existente si cere informatii suplimentare atunci cand ceva iti este neclar.
 • Nu intarzia plata ratelor sub nicio forma!
 • Inarzierea platii ratelor atrage penalizari, ceea ce va duce la supra-indatorare si un scor negativ la biroul de credit.
 • Creditele rapide sunt solutii la indemana pentru situatii neprevazute. Indiferent de suma accesata si compania aleasa,  un lucru este cert: ele trebuie gestionate cu mazima responsabilitate, pentru a se evita indatorarea sau supra-achitarea.
Nu ai gasit ce cautai? Rasfoieste in continuare ghidurile mrfinance.ro 
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv.

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
closechevron-rightinfo-circleenvelopeangle-downlocation-arrowellipsis-vmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram