Asigurare de calatorie

Asigurarea de calatorie nu ar trebui sa iti lipseasca din bagaj! Un voiaj bun se asigura din timp, caci situatiile neprevazute sunt la tot pasul.
Asigurari de calatorie pentru persoane fizice si juridice.
Poti gasi solutii personalizate pentru nevoile tale.
Asigurare de calatorie poate avea o durata de la 2 zile la un an.
Cele mai bune oferte de Asigurare de calatorie

Ce este Asigurarea de calatorie?

O asigurare de calatorie este un document care se realizeaza premergator plecarii in orice calatorie din strainatate, fie ea in scop business sau concediu.

Aceasta asigura in limita unei sume de bani diverse cheltuieli de consultatie, diagnosticare, tratament, servicii in regim de urgenta, interventii chirurgicale si nu numai. 


Ce servicii medicale acopera o asigurare de calatorie?

De regula, o asigurare de calatorie standard include:

  • Transport in caz de urgenta la o unitate medicala din apropiere
  • Tratamentul ambulatoriu
  • Diverse medicamente sau proceduri de diagnoza
  • Tratament in conditii de spitalizare

Recomandarea noastra este sa incluzi in asigurarea de calatorie in strainatate atat repatrierea sanitara, cat si repatrierea in caz de deces. Astfel, vei putea sa te intorci acasa inainte de a se finaliza calatoria, in cazul in care ai contactat o anumita boala. In ceea ce priveste repatrierea pentru deces, acesta este un aspect la care trebuie sa te gandesti. 

Bagajul pierdut este, de asemenea, un serviciu suplimentar si difera de la o firma de asigurari la alta. 

Pentru informatii mult mai specifice, te invitam sa analizezi gama de servicii oferita de fiecare companie in parte.

Suplimentar, o astfel de asigurare se poate extinde pentru a include acoperirea pentru pierderea unor documente sau bagaje si diverse afectiuni ce pot aparea din cauza practicarii unor sporturi extreme. 

Este foarte important sa iti creezi o oferta de asigurare care sa includa toate serviciile de care ai nevoie, pentru a nu fi nevoit sa le platesti din banii tai.


Asigurarea de calatorie si cardul european de sanatate


Asigurarea privata de calatorie iti permite accesul la spitale private de oriunde in lume. 

Cardul european de sanatate acopera servicii medicale oferite de spitalele de stat din Uniunea Europeana. Cele mai multe tari nu dispun de astfel de spitale, tot sistemul fiind unul privat. Totodata, nu includ serviciul de repatriere, ceea ce inseamna ca va trebui sa iti platesti singur anumite servicii, bani pe care va trebui sa te straduiesti ulterior sa ii recuperezi. Cardul european de sanatate il poate avea orice cetatean asigurat in sistemul de asigurari de sanatate, care poate face dovada achitarii la zi a contributiei.


De ce am nevoie de o asigurare de calatorie?

 Imagineaza-ti doar ca te afli in alta tara si apare o urgenta medicala. Cel mai probabil nu stii ce anume sa faci, iar limba poate fi o bariera in ceea ce priveste comunicarea dintre tine si alte persoane, mai ales atunci cand vine vorba despre explicatii medicale. O asigurare de calatorie nu doar ca iti ofera vizita la spitale private fara sa platesti, insa iti si faciliteaza tot procesul de accesare a acestor servicii.

Tot ce trebuie sa faci este sa te uiti pe asigurare si sa suni la numarul de telefon inscriptionat pe aceasta. Vei fi indrumat de operatorii firmei de asigurari catre un spital, in limba romana. Acolo vei fi intampinat de echipa de asistenti si medici, care se vor ocupa de tine. Daca situatia medicala nu iti permite sa realizezi apelul telefonic, o alta persoana poate face acest lucru in locul tau. Este important sa faci acest apel inainte de a te deplasa la spital, pentru a nu risca refuzul despagubirii serviciilor.


Cum aleg o asigurare potrivita?

Asigurarea de calatorie se alege in functie de anumiti parametri pe care situatia ta specifica le impune. Poti incepe prin alegerea asigurarii de calatorie in functie de activitatile pe care le desfasori in concediu. Astfel, daca mergi sa faci schi, iti recomandam sa alegi o asigurare de calatorie pentru sporturi recreative. Daca mergi sa faci alpinism, alege o asigurare pentru sporturi extreme. Daca mergi sa vizitezi, alege o asigurare in consecinta si asa mai departe.

In principiu, o asigurare buna trebuie sa iti ofere o limita de acoperire cat mai mare pentru a nu avea surpriza ca diagnosticul tau nu este inclus in aceasta si trebuie sa platesti din buzunarul propriu, un call-center non stop pentru asistenta in caz de nevoie, sa fie valabila in toate tarile si sa aiba acoperire pentru diverse situatii: accidente, anularea rezervarilor, pierderea unor bunuri etc.

Daca obisnuiesti sa calatoresti de foarte multe ori pe an, poti opta pentru un plan de asigurare durabil, pentru 12 luni. Astfel, te vei bucura de aceeasi asigurare pe toata perioada anului. Totodata, companiile de asigurari iti pun la dispozitie si variante de asigurari pentru grup, ce se dovedesc a fi alegerea excelenta in cazul calatoriilor cu familia. Indiferent de alegere, este important sa te asiguri ca regasesti in documentele aferente serviciile de care vrei sa ai parte.


Ce fac daca am o urgenta medicala in calatorie?

In cazul unei urgente medicale, tot ce trebuie sa faci este sa te uiti pe asigurarea de calatorie si sa apelezi numarul de telefon de pe aceasta. Un operator iti va raspunde in cel mai scurt timp si te va ajuta sa ajungi la cel mai apropiat spital. In cazul in care nu te poti misca, vor contacta serviciul de urgente pentru a se deplasa la locul unde te afli. Acest apel poate fi efectuat de altcineva daca tu te afli in incapabilitatea fizica de a face acest lucru.


Fii atent la serviciile incluse! 

De regula, o asigurare de calatorie standard include transport in caz de urgenta la o unitate medicala din apropiere, tratamentul ambulatoriu, diverse medicamente sau proceduri de diagnoza si tratament in conditii de spitalizare

Suplimentar, o astfel de asigurare se poate extinde pentru a include acoperirea pentru pierderea unor documente sau bagaje si diverse afectiuni ce pot aparea din cauza practicarii unor sporturi extreme. Este foarte important sa iti creezi o oferta de asigurare care sa includa toate serviciile de care ai nevoie, pentru a nu fi nevoit sa le platesti din banii tai.

Allianz Tiriac Asigurari

- Allianz Tiriac ofera 10% reducere pentru polite de asigurare de calatorie de grup- minimum 2 adulti, 18-60 de ani. 
- Asigurarea se poate incheia pe o perioada de minimum 2 zile si maximum un an, inainte de plecarea in calatorie. 
- Asigurarea de calatorie se adreseaza oricarei persoane cu varsta cuprinsa intre 0 si 70 de ani. 
- Poti accesa usor formularul de pe site-ul firmei de asigurari 
- De asemenea, acestia asigura si asistenta telefonica prin intermediul operatorilor, la numarul de telefon  021 97 98. 
- Site-ul are si o sectiune de Suport Info, sub denumirea “Este foarte important sa nu uitati.” 

Firma de asigurari pune la dispozitia clientilor sai 3 tipuri de asigurari de calatorie. 

Iata tabelul cu cele 3 tipuri si informatiile utile despre fiecare tip de asigurare in parte. 

Voiaj Direct Voiaj Direct PlusVoiaj Direct Extra
30.000 EUR max/persoana asigurata50.000 EUR max/ persoana asigurata50.000 EUR max/ persoana asigurata
Asigurare medicalaAsigurare medicalaAsigurare medicala
Asigurare de accidente Deces si/sau invaliditate permanenta Suma asigurata: 1.000 EURAsigurare de accidente Deces si/sau invaliditate permanenta Suma asigurata: 2.500 EURAsigurare de accidente Deces si/sau invaliditate permanenta Suma asigurata: 5.000 EUR
Asigurarea bagajelor Distrugerea, deteriorarea sau disparitia bagajelor Suma asigurata: 750 EURAsigurarea bagajelor Distrugerea, deteriorarea sau disparitia bagajelor Suma asigurata: 1.000 EUR
Asigurare de raspundere civila fata de terti Prejudicii materiale si/sau corporale provocate tertelor persoane Suma asigurata: 5.000 EURAsigurare de raspundere civila fata de terti Prejudicii materiale si/sau corporale provocate tertelor persoane Suma asigurata: 10.000 EUR
Asigurarea se poate folosi in toate tarile, cu exceptia SUA, Canada, Romania sau tara de rezidenta a asiguratului.Asigurarea se poate folosi in toate tarile, cu exceptia SUA, Canada, Romania sau tara de rezidenta a asiguratului.Asigurarea se poate folosi in toate tarile, cu exceptia Romaniei sau tara de rezidenta a asiguratului.
Repatrierea in caz de deces este inclusa in sumele asigurate din cadrul Asigurarii medicale, in limita a 10.000 EUR.Repatrierea in caz de deces este inclusa in sumele asigurate din cadrul Asigurarii medicale, in limita a 10.000 EUR.Repatrierea in caz de deces este inclusa in sumele asigurate din cadrul Asigurarii medicale, in limita a 10.000 EUR.

RCA-Ieftin.ro 

- Compania si-a inceput activitatea in 2006, actionand in prezent ca broker de asigurari, Pintilie Broker de Asigurare SRL, cu peste 100.000 clienti. 
- Colaboreaza cu multiple firme de asigurari, precum: Euroins, Omniasig, Generali, Allianz Tiriac, Groupama, City Insurance, Asirom. 
- Procesul de aplicare este 100% online, prin completarea unui formular, cu toate datele necesare. 
- Polita de asigurare se livreaza gratuit prin Posta Romana, indiferent de unde te afli. 
- Vei fi anuntat prin e-mail atunci cand polita expira. 
- Pe langa politele de asigurare RCA, acestia mai ofera si asigurari de calatorieasigurari cascoasigurari de locuinta, roviniete etc. 
Firma de asigurari rca-ieftin.ro pune la dispozitia clientilor o pagina cu intrebari si raspunsuri extrem de utile. 

Nu ai gasit ce cautai? Rasfoieste in continuare ghidurile mrfinance.ro 
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv.

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
magnifiermenucross-circle

Pin It on Pinterest

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram