Interactive Brokers

0.0
Scorul nostru:
29/01/2024
Pe scurt

Gama de instrumente care pot fi tranzactionate cu Interactive Brokers este destul de mare, acesta presteaza activitatea de intermediere pe circa 135 de piete din 33 de tari. Printre cele mai importante instrumente financiare disponibile investitorilor sunt:

 

 • Actiuni
 • Fonduri mutuale
 • CFD-uri
 • ETF-uri
 • Contracte futures
 • Forex

Interactive Brokers - privire de ansamblu

Performanta pensie privata

Randament pensie privata

Nr. de participanti Pensie Privata

Scorul Mr.Finance
0.0
Gradul de risc
/5
Randament
/5
Diversificare
/5
Istoricul companiei
/5
Valoarea activelor
/5

Aplica online
Aplica acum
Avantaje
 1. Eperienta de peste 40 de ani.
 2. Reglementat de multiple autoritati financiare
 3. Oferta impresionanta de instrumente financiare
 4. Posibilitatea de a cumpara actiuni fractionate
Dezavantaje
 1. Procesul de deschidere a contului este complicat
 2. Posibilitati limitate de alimentare a contului de investitii.
Articol scris de:
Actualizat 29/01/2024
Disclaimer publicitate
Din acest articol

Interactive Brokers este unul dintre cei mai mari brokeri din lume. Fondat in 1978 de catre Thomas Puterffy. Compania are peste 1,6 milioane de clienti si executa peste 2 milioane de tranzactii in fiecare zi.

Interactive Brokers isi desfasoara activitatea in Europa prin patru filiale:

 • Interactive Brokers Limited (U.K.) pentru clienții din Marea Britanie;
 • Interactive Brokers Ireland Limited pentru clienții din vestul și nordul Europei;
 • Interactive Brokers Luxembourg SARL pentru clienții din Austria și Luxemburg;
 • Interactive Brokers Central Europe Zrt. pentru clienții din centrul și estul Europei;

Cetatenii Romani vor fi automat arondati catre Interactive Brokers Central Europe ZRT in momentul in care isi vor deschide un cont la Interactive  Brokers.

Desi pare a fi un broker cu o istorie lunga in spate, a depasit crize financiare, a castigat numeroase premii, printre care si „Cel mai bun broker online”, propun sa vedem cat de sigur este sa investesti prin intermediul sau.

Interactive Brokers - cat de sigur este?

Interactive brokers este autorizat si reglementat de 11 autoritati financiare din intreaga lume, printre care si US Securities and Exchange Commission si de Commodity Futures Trading Commission.

Pe langa asta, banii investitorilor sunt pastrati in conturi bancare segregate iar instrumentele lor financiare sunt in custodie la entitati specializate.

Asta inseamna ca in caz de insolventa a Interactive Brokers, activele clientilor nu pot fi folosite pentru a acoperi datoriile brokerilor si pot fi restituite investitorilor relativ usor.

Un alt aspect important este ca filialele europene ale Interactive Brokers sunt membre ale diferitelor scheme de compensare a investitorilor.

Interactive brokers este listat pe NASDAQ sub simbolul IBKR. 

O companie care este listata la bursa este supusa unor verificari amanuntite a unor parametri ca solvabilitatea, lichiditatea, gradul de indatorare etc. Pe langa asta, compania trebuie sa faca raportari periodice si este obligata sa aiba o comunicare transparenta cu investitorii, partenerii etc, iar acest lucru aduce un grad sporit de siguranta.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, putem spune ca Interactive Brokers este o companie reglementata, cu un grad ridicat de siguranta si care-si respecta si protejeaza clientii.

Ce instrumente poti tranzactiona cu Interactive Brokers

Gama de instrumente care pot fi tranzactionate cu Interactive Brokers este destul de mare, acesta presteaza activitatea de intermediere pe circa 135 de piete din 33 de tari. Printre cele mai importante instrumente financiare disponibile investitorilor sunt:

Din perspectiva unui investitor pe termen lung, Interactive Brokers pune la dispozitie peste 30.000 actiuni si ETF-uri, obligatiuni guvernamentale, peste 40.000 de fonduri mutuale de la 400 de administratori de fonduri.

Cum deschid un cont de investitii la Interactive Brokers

Procesul de deschidere a unui cond de investitii la Interactive Brokers are loc online, insa poate fi mai complicat decat la alti brokeri cum ar fi XTB sau eToro.

Pentru inceput, acceseaza pagina Interactive brokers.

Interactive Brokers 1

Apasa pe Open Account

Interactive Brokers 2

Completeaza cu datele tale, seteaza o parola si alege tara Romania.

Interactive Brokers 3

Selecteaza ce tip de cont vrei, individual sau de grup.

Interactive Brokers 4

Completeaza campurile cu informatiile personale.

Confirma adresa de email.

Urmeaza pasii si furnizeaza informatiile cerute de catre broker.

Verificarea datelor poate dura si cateva zile, insa odata finalizat procesul, poti sa-ti alimentezi contul si sa incepi sa te bucuri de investitii pentru viitorul tau.

Ce comisioane percepe Interactive Brokers?

Interactive Brokers nu percepe comisioane pentru crearea contului sau taxa de inactivitate. Cu toate acestea, sunt cateva comisioane pe care trebuie sa le mentionam:

Actiuni si ETF-uri.

interactive brokers comisioane

Obligatiuni:

comisioane interactive brokers

CFD-uri.

comisioane cfd interactive brokers

Depunerea si retragerea banilor la Interactive Brokers

Singura metoda prin care poti sa-ti alimentezi contul de investitii deschis la Interactive Brokers este prin transfer bancar. Poti sa iti alimentezi contul cu una dintre cele peste 20 de valute disponibile investitorilor in Europa, printre care si RON. 

La fel ca si la alimentare, singura posibilitate de a retrage bani din cont este prin transfer bancar.

Relatia cu clientii

Interactivr Brokers pune la dispozitie pe site-ul sau o sectiune cu intrebari si raspunsuri. In aceasta sectiune poti sa gasesti raspunsul la majoritatea intrebarilor pe care le ai. Daca totusi nu gasesti raspunsul concret la intrebarea ta, poti sa contactezi o persoane din departamentul de relatii cu clientii, fie prin email, chat sau telefon.

Comunicarea cu Interactive Brokers are loc in limba engleza.

Interactive Brokers - platforma de tranzactionare.

Platforma prin care poti sa investesti este numita Client Portal. Aici poti sa verifici preturile instrumentelor financiare, sa plasezi ordinele de cumparare, sa alimentezi contul etc. 

Pe langa asta, exista o varianta mobila a platformei de tranzactionare, disponibila atat pe Android cat si pe iOS.

Mai exista si o alta platforma care se numeste Trader Workstation. Aceasta este destinata celor care tranzactioneaza in mod activ. Daca esti un investitor de cursa lunga, este suficient sa te folosesti de primele 2 platforme.

Cu Interactive Brokers poti cumpara actiuni fractionate

Un atu important pe care il ofera Interactive Brokers este ca poti cumpara fractiuni de actiuni. Avand in vedere ca unele companii de interese au ajuns sa aiba preturi foarte mari la actiuni, acest lucru poate permite inclusiv investitorilor cu sume mici sa cumpere actiuni fractionate si sa poata diversifica portofoliul de investitii.

Concluzii

Interactive Brokers este un broker serios, cu istorie si traditie pe piata. Este intermediarul potrivit pentru investitii in special in instrumente financiare din SUA. Costurile de tranzactionare desi multe, sunt rezonabile. Este recomandat in special investitorilor activi cu mai multa experienta, dar si incepatorii pot beneficia de oferta impresionanta de instrumente financiare pe care o ofera brokerul.

Consultant si planificator financiar. De-a lungul activitatii mele am reusit sa creez o comunitate de oameni care au constientizat importanta gestionarii corecte a resurselor, oameni care pun in aplicare solutiile personalizate si care in fiecare zi sunt mai aproape de obiectivele lor. Avand in vedere cunostintele si experienta acumulate, pot sa vin in ajutorul tau cu sfaturi, idei, solutii si planuri concrete prin care sa iti bifezi obiectivele.
Te-ar Mai Putea Interesa:
Compară pensii private
Găsește cele mai bune pensii private nevoilor tale
Compară
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram