Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Gaze naturale

Alegerea furnizorului de gaze naturale este o decizie care iti apartine.

Ai acces la o gama de furnizori atat de gaze naturale, cat si electricitate.
Procesul se face 100% online
Parcurge ghidul MrFinance si ia decizia favorabila tie, pentru siguranta si confortul gospodariei tale.
Arata mai mult

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Gaze naturale

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 26/10/2020
Disclaimer publicitate

Alegerile noastre:

Gaze naturale 1

Restart Energy - Ofertele de gaze naturale special pregatite pentru nevoile tale

- Compania este prezenta pe piata de energie regenerabila din anul 2009; 
- Portofoliu de peste 30.000 de clienti; 
- Pun la dispozitie doua modalitati de accesare a serviciilor de gaz natural: abonament lunar fix sau platesti cat consumi;
- Ofertele pentru clientii casnici sunt: GazFix si GazFlex, ambele cu economie anuala medie de 10% fata de pretul reglementat; 
- Ofera, de asemenea, suport clienti si cont client modern si intuitiv; 
- Birocratie redusa si preturi avantajoase; 
- Restart Energy pune la dispozitie si oferte personalizate pentru consumatorii mari; 
- Formularul online este usor de completat, in doar 4 pasi simpli; 
- Schimbarea furnizorului de gaze sau energie electrica se poate face online. 

Gaze naturale 2

Tinmar - Alege cea mai mare companie romaneasca de energie electrica si gaze naturale

- Detine specialisti ce asigura furnizarea de gaze naturale, la preturi competitive si flexibilitate in gestionarea operatiunilor financiar-comerciale; 
- Detaliile suplimentare si conditiile de eligibilitate pentru toate serviciile oferite de Tinmar sunt prezente pe site-ul acestora www.tinmar.ro 
- Gasesti aici oferta completa de gaze naturale, pentru clientii casnici
- Iar aici oferta pentru clientii non-casnici, din categoriile C1, C2 si C3  
- Tinmar isi propune sa ofere, pe langa servicii de calitate, si o interactiune placuta cu utilizatorii, asigurand o comunicare deschisa si onesta; 
- Tinmar vine, de asemenea, cu oferte personalizate si pentru persoane juridice; 
- Printre clientii Tinmar, se numara: Mercedes, Lidl, Nepi Invest, Metro, Doosan IMGB, Petrosantander, Arctic, Lukoil, Vodafone, Tuborg, Carrefour. 


Cum alegi cel mai bun furnizor de Gaze Naturale

Poti alege furnizorul de gaze naturale din lista oficiala pusa la dispozitie de site-ul Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Energie (ANRE)

Trebuie doar sa vizitezi site-ul oficial al si sa analizezi ofertele existente pe piata. Odata contactat un anumit furnizor, acesta are obligatia de a-ti trimite o lista de tarife in maxim 15 zile lucratoare.

Daca tarifele practicate sunt avantajoase pentru tine, poti merge mai departe in proces prin stabilirea clauzelor contractuale si incheierea acestuia. Pentru a se rezilia contractul cu furnizorul actual, va fi necesar sa iei in considerare termenul de preaviz de 21 de zile. Odata exprimata dorinta de reziliere a contractului de gaze naturale actual, este bine sa ceri in scris o confirmare a primirii cererii. 


Ce acte iti trebuie pentru un nou furnizor

In calitate de utilizator casnic, vei avea nevoie de urmatoarele acte pentru a-ti putea schimba furnizorul de gaze naturale: 

  • Cartea de identitate;
  • Un act de proprietate sau un document care atesta dreptul de folosinta al spatiului cu pricina. Acesta se prezinta in original, insa se depune la dosar in copie;
  • Certificatul de racordare sau avizul tehnic de racordare;
  • Acord scris din partea proprietarului pentru incheierea contractului, pentru acele situatii cand solicitantul este chirias sau dispune de o calitate ce ii ofera dreptul de folosire temporara a locului de consum, printr-un contract realizat intre acesta si proprietar.


Ce este Avizul Tehnic de Racordare?

Avizul Tehnic de Racordare este un document in care sunt prevazute conditiile in care consumatorul se poate racorda la reteaua de gaze naturale. 

Iata care sunt pasii ce trebuie parcursi pentru obtinerea acestui document:

  • Depunerea cererii de racordare;
  • Stabilirea solutiei tehnice de alimentare cu gaze naturale a locului de consum;
  • Emiterea avizului tehnic de racordare sau a refuzului de racordare, dupa caz;
  • Incheierea contractului de racordare;
  • Achitarea tarifului de racordare;
  • Proiectarea instalatiei de racordare;
  • Verificarea proiectelor tehnice;
  • Executarea instalatiei de racordare;
  • Receptia tehnica si punerea in functiune a instalatiei de racordare.


La ce sa fii atent atunci cand iti schimbi furnizorul

Este bine ca o data ce ai hotarat schimbarea furnizorului de gaze naturale, sa acorzi o mare atentie fiecarui detaliu, pentru a evita situatiile neplacute. Este important sa analizezi cu atentie ofertele existente pe piata pentru a face o alegere avantajoasa. Totodata, sa nu te lasi pacalit de anumite oferte. Ele pot promite preturi mici, insa trebuie verificat ca respectivele contracte sa nu includa anumite clauze care ar putea compromite gradul de avantaj al ofertei.

Reduceri si taxe

Anumite companii vin in intampinarea clientilor cu reduceri si oferte greu de refuzat. Este important sa le analizezi cu atentie, pentru a te convinge de perioada in care se deruleaza si, mai ales, care sunt costurile la care te vei supune dupa finalizarea acestora. Citeste cu atentie ofertele pe care le iei in considerare pentru achizitie, pentru a te convinge ca ele nu dispun de anumite taxe suplimentare care pot creste valoarea contractului.

 Personal insuficient 

Daca firma cu care decizi sa colaborezi abia si-a inceput activitatea si se straduieste sa concureze cu companiile mari, deja consacrate pe piata de profil, este posibil ca aceasta sa se loveasca la un anumit moment cu lipsa unui personal suficient care sa se ocupe de nevoile tale. Cu siguranta nu doresti interventii intarziate, apeluri de ore intregi catre call-center sau intreruperi de gaz pentru perioade indelungate.

Pentru a evita anumite neplaceri, este important sa te asiguri ca firma in cauza dispune de personal suficient care sa se ingrijeasca de nevoile tale. Era internetului ne pune la dispozitie nenumarate sisteme de recenzii, forumuri si nu numai. Nu ezita sa ceri pareri de la clientii actuali sau sa analizezi recenziile lor de pe retelele de socializare. 

Pot exista capcane in contract 

Fireste ca ai de ales dintre nenumarate oferte puse la dispozitie de companiile furnizoare de gaze naturale. Este important sa analizezi insa contractul pentru a detecta posibilele capcane din acesta. Este posibil ca un cost foarte mic al consumului sa fie ridicat de anumite taxe suplimentare. Citeste toate clauzele din contract si nu ezita sa ceri sfatul unui avocat sau a unui jurist pentru a te asigura ca acesta iti este avantajos.


Avantajele unui furnizor nou de gaze naturale

Ca orice decizie importanta pe care o iei, si schimbarea furnizorului de gaze naturale trebuie analizata prin prisma raportului calitate-pret.

Iata care sunt principalele avantaje pe care un nou furnizor le poate avea: 

  • Preturi mai avantajoase: piata de gaze naturale in Romania prezinta un grad ridicat de deschidere in ceea ce priveste procesul de schimbare a furnizorului. Astfel, ai posibilitatea de a alege o oferta care sa fie mai ieftina decat cea curenta. 
  • Birocratie redusa: cele mai multe companii inteleg nevoia omului modern de a nu risipi timp pretios pentru realizarea unor sarcini caracterizate de multa birocratie. Astfel, acestea se ocupa de toate demersurile necesare schimbarii furnizorului, pentru ca tu sa te poti bucura de timpul liber.
  • Nu costa nimic: parasirea pietei de gaze naturale cu pret reglementat pentru piata libera nu presupune niciun cost. Ea este reglementata prin lege si este gratuita pentru toti consumatorii.
  • Nu necesita instalare: partea cea mai placuta este ca atat instalatia de gaz, cat si contorul raman aceleasi. Nu uita ca daca schimbi furnizorul de gaze naturale, distribuitorul poate sa ramana acelasi, ceea ce inseamna mai putine batai de cap.
  • Servicii imbunatatite: ca orice companii noi patrunse pe piata de profil, este posibil ca acestea sa iti puna dispozitie o serie de servicii imbunatatite. Putem vorbi in acest sens de diverse instrumente de plata a facturilor, conturi de client cu grafice de plata si consum, un serviciu cu clientii bine pus la punct si nu numai.

Sfaturi si recomandari MrFinance

Schimbarea furnizorului de gaze naturale si, implicit, parasirea pietei cu pret reglementat este un pas important pentru orice consumator. 

  • Viziteaza site-ul oficial al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Energie si vezi lista completa a furnizorilor din care poti alege. 
  • Documenteaza-te cu privire la ofertele fiecarei optiuni in parte si citeste recenziile consumatorilor. 
  • Cere oferte personalizate si analizeaza contractul cu atentie. 
  • Asigura-te ca oferta este mai avantajoasa decat cea actuala, dupa care poti incepe demersurile de contractare.
Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected].
Te-ar mai putea interesa

S-ar putea să vă placă și

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram